Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

O několik tříd méně zajímavé "pokračování" skvostného mystifikačního filmu Záhada v Blair Witch. Tentokrát už ovšem nejde o mystifikaci. Je to normální horůrek točený šesti kamerami z šesti úhlů a nikdo se tím netají. Jen těžko můžu říct, jestli se z toho jakožto z pokračování dalo vymáčknout víc, možná že ani ne... Ale ačkoli jsem to viděl 2x (proto ty 3*) tak jsem se ani jednou nebál. Takže fajn, ale trojku už prosím ne! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2 je ukázkovým příkladem promarněného potenciálu jen proto, že tvůrci se rozhodli, že místo, aby vymysleli nějaký pořádný příběh, mnohem snadnější je svézt se na vlně úspěchu prvního dílu. Takže sem naházeli všechny ingredience tak, aby tento film nebyl nic jiného, než jen hodně slabým a laciným odvárkem oproti Projektu Blair Witch. Počínali si zdařile. Máme zde snad tu nejohranější ukázku skupinky teenagerů, jaká v hororu jen může být. Drsnou Gothic Girl, zapálenou vyznavačku Wiccy a přírodních magií, tuctovou těhotnou blondýnku a jejího přítele a organizátora celé akce, frajera. Zcela krátce by se dal příběh popsat asi tak, že tato parta mládeže byla v průběhu celé noci v opojení alkoholu a omamných látek a dělala v lese bordel. Ráno se probudí a nic si nepamatují. Všechno je divné. A všude okolo je bordel. Tuctová blondýna potratí. V nemocnici uvidí přízrak. Nechce tam zůstat, několik hodin po ošetření proto docela bez potíží s přáteli opouští objekt. Jeff je zavede do svého obyvatelného skladu, kde se ubytují. Pak přicházejí klasická schémata s přízraky, hlasy, lekačkami a postupným šílením určitých členů této sebranky. Vše vyústí v docela utnutý konec, který zaútočí na diváka tak rychle, že si může říkat, jestli je to opravdu všechno, co nám tvůrci nachystali. Nutno pochválit Kim Director, která je coby vyznavačka black metalu fakt "dost hustá borka.":) Takže pokud to v závěru všechno byla práce Elly Kedward, bylo by zajímavé, kdyby se nějaký díl zaměřil na její osobu a zabrousil do minulosti. Třeba The Blair Witch: Elly Kedward Story by mohl být nářez, kdyby se toho chopily šikovné ruce:) ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím prvním dílu přichází pokračování, které sice stálo 250x tolik (60000 dolarů první díl, 15 milionů tohle), ale bohužel se stává spíše rutinní vyvražďovačkou bez špetky atmosféry. Jednička byla originální a skutečně děsivá, tohle je ale bohužel jen paskvil parazitující na původním filmu. 20% a 1* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kupodivu tohle nebyl nejhorší film, který jsem daný víkend viděl. Upřímně se mi do toho moc nechtělo, vzhledem k tomu, že fanoušek jedničky nejsem. Věřit, ale filmu, který tvrdí, že jednička byla podvrh a on promítá skutečnost? Navíc to není z pohledu kamery, ale s klasickými střihy? Závěr snad nikdo nemůže brát vážně. Jako hloupé pokračování, ok. Jako horor, který se snaží vyděsit, ok. Jako parodie, by to mělo větší smysl. Skupinka pěti lidí zažívá halucinace, pokřivenou realitu. A samozřejmě v tom hraje roli divná kazeta, nepřesvědčivé záběry a nebo zlá čarodějnice. Ideálně vše v jednom. Neměl jsem žádné očekávání, takže za mě to tragédie zcela nebyla. Myslím, že i z popisu filmu, nikdo nemůže očekávat nějaký filmový majstrštyk. Tohle si na něj snad ani nehraje. Nebo přeci jen - ano? (25 %) ()

no2 

všechny recenze uživatele

3/10 - Proč je dvojka jen za dvě a ne za pět hvězdiček jako první Záhada Blair Witch? Filmu by se dalo vytknout více věcí, které bych snad ještě dokázal odpustit – děj, konec, postavy… Mohlo by mně vadit i to, že si někdo díky názvu filmu na této splácanině dobře vydělal (přiznávám se, že po mém nadšení z jedničky jsem se na pokračování hodně těšil a koupil jsem si lístek do kina), nicméně takhle to občas ve filmovém businessu chodí, tudíž také odpouštím. Nejvíce mně však mrzí, že zatímco po zhlédnutí první Záhady jsem odešel domů v tom kladném slova smyslu šokovaný a otřesený a před tím, než jsem po docela dlouhé době usnul neklidným spánkem, jsem musel zkontrolovat, zda jsem doma SKUTEČNĚ SÁM, druhá Záhada ve mně zanechala jen pocity trapnosti a marnosti. A to tomuto filmu nemohu odpustit, ačkoliv se jednalo (a to asi nejen u mě) o jednu z nejočekávanějších dvojek posledních let… ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Na soundtracku k filmu je zastoupena i česká kapela Sunshine s písní Streamlined. (aseedi)
  • Role Kima Diamonda je inspirována extravagantním metalovým zpěvákem Kingem Diamondem. (WolfR)
  • Hlavní postavy ve filmu používají svá pravá křestní jména. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama