Reklama

Reklama

Resident Evil: Apokalypsa

  • Velká Británie Resident Evil: Apocalypse (více)
Trailer 2

VOD (1)

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa už není tak stylová jako Andersonovo dítko, posun k videoklipu je naprosto jasně zřetelný. Původní herní námět se opět využívá jako osnova, kolem které se rozjíždí zběsilá jízda, která už ale působí dost překombinovaně - scénář je pěkně děravý a v závěru už mu silně dochází dech - a Milla, i když je to velice hezká (a poněkud křehce působící) žena, nemůže cedit mezi zuby hlášky příslušící nabušenému chlapákovi v motorkářských hadrech - právě proto, že vypadá tak jak vypadá. Navíc, Jill Valentine vládne v srdcích všech hráčů Residenta, a Sienna Guillory je v její roli naprosto úžasná. Gratulace castingovému oddělení;) S tmavými vlasy a šedomodrohnědýma očima působí v některých záběrech jako oživlá kráska ze skutečného anime. Silnou stránkou filmového Resident Evilu byla hudba, tak jak jsme na tom v téhle oblasti ve druhém dílu? Už to není Marilyn Manson, ale jde to...vlastně, je to spíš jako John Powell, takže je to velmi vhodné a odlišuje to oba snímky při zachování křivky kvality - dvojka je slabší jedničky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa okúňať a hneď na rovinu sa priznám, že som fanúšikom akčnej zombie horrorovej filmovej série "Resident Evil". Milla Jovovichová v úlohe odvážnej Alice mi prirástla ku srdcu. S radosťou som zhliadol všetkých šesť častí (ktoré boli doposiaľ vyprodukované). Páčia sa mi všetky diely, no vždy som tvrdil, že tento druhý je z nich najslabší. Po dlhšom čase som sa ku nemu vrátil. Znova som si pustil "Resident Evil: Apokalypsa", ktorý bol natočený v roku 2004. Po jeho pozornom, opätovnom zhliadnutí som sa len utvrdil vo svojom názore. Nie je to zlé, to nie. Avšak predsa len je to najmenej zaujímavý, najmenej podarený snímok z tejto výbornej série. *** ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nulová očekávání = žádné možné zklamání. A tady to funguje. Solidní akční zombie vyvražďovačka se sexy Millou Jovovich (příjemnou protiváhou všudypřítomných muskulatur), patřičně stupidním příběhem, klipovým střihem a matrixoidní stylizací akčních scén. Šlape to velice slušně, pokud si mozek šoupnete hezky pod kanape, určitě vás to neurazí. Wittovi se myslím povedl docela solidní vstup na stříbrné plátno, ačkoli, co si budeme namlouvat, Resident Evil Apocalypse vypadá jako dobře udělané intro počítačové hry, a tak jediným narušitelem nulových očekávání bylo všudypřítomný nutkání popadnout myš a vzít akci do vlastních rukou. Což bohužel nejde. Takže ještě než si nandám mozek tam, kam patří, dávám tři hvězdičky. Relax muší bejt... ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Ubohé pokračování našlapaného prvního dílu, která úplně vaří z vody až mi bylo trapně na něj koukat. Totálně nezvládnuté akční scény, stupidní scénář, který postrádá jakoukoli logiku a tempo u kterého musí snad každý usnout... Film rozbředl a mrzí mě, že autoři nedokáží už napsat scénář ani tak, aby byl slepencem spousty akčních scén, které by bavily a nějak diváka alespoň upoutaly... Takhle je to nuda, u které jsem neustále koukal na hodinky a čekal kdy už to skončí... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Milá Milla Mysticky Masakruje Masu Malomyslných Mutantů... Ale to je tak všechno, kdysi mi to bohatě stačilo na 3 hvězdičky, jenže dnes už ne, protože jako starší a moudřejší chlapec vidím, že film nemá téměř žádnou hodnotu, tvůrci si s nim evidentně nedali moc práce a vyjma aranže akčních scén, by se snímek dal klidně označit za docela amatérskou prácičku. Působí jako různě poslepované akční scény dle slaboduchého scénáře, kde průměrná režie je ještě plus. Záchranou tedy budiž, že přeci jen v celku, pokud se člověku nechce přemýšlet, je to aspoň nějaká zábava. 5/10 ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Kritik Roger Ebert napsal: „Film je naprosto nesmyslná ztráta času. Je to mrtvé pásmo bez zájmu, důvtipu, imaginace nebo dokonce zábavného násilí a speciálních efektů.“ (Terva)
  • Natáčelo se od 6. srpna do 10. října 2003 v Německu a v Kanadě. (Varan)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama