Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle remake od Toma Saviniho viděl na videokazetě od tátovýho kamaráda. Kazetu nám půjčil a pak jsme si to doma rovnou přehráli na video. Pak jsme si sehnali a koupili originálku. Jo tenhle remake mám radši než původní Romerovu verzi. Postava Barbary (Patricia Tallman) se mi tady líbila mnohem víc, ta nebyla furt posraná strachy a začala pak se zombies bojovat. Na začátku filmu jak Barbara objeví ten barák a začnou se tam objevovat kolem ní zombies, to mi nahánělo docela husinu tenkrát :D Tony Todd jako Ben taky dobrej. Tom Towles jako Cooper byl hroznej zmrd, dobrá svině, hrál to dobře. Překvapil mě tam herec Bill Moseley v roli Johnnieho, na začátku filmu hraje bratra Barbary, jak si z ní na hřbitově dělá prdel :D Masky zombies jsou tady pěkně udělaný, tlustý zombík strýček Rege (Pat Logan) byl dobře udělanej :D Dobrej byl taky feťák zombík se zapíchnutou stříkačkou v předloktí :D Scéna na závěr kdy Barbara odpráskne Coopera a on je pořád člověk, tak ta byla skvělá. Dobrý že je tady víc zombies než v původní verzi. Tahle verze má skvělou atmosféru a dobrý speciální efekty. Tom Savini natočil výbornej remake týhle zombie klasiky. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tom Savini. Člověk který dělal krvavé efekty například pro první Pátek 13. Nebo pro všechny zombie horory George A. Romera (mimo původní Noci oživlých mrtvol kdy byl povolán do Vietnamské války) a je znám jako herec například z filmu od Soumraku do úsvitu (motorkář). Si zde vyzkoušel režii. Jedná se remake kultovního hororu od průkopníka zombie žánru Romera který spolupracoval na scénáři a podílel se i jako producent. Svému předobrazu dělá čest. Vynikající zombíci kteří v některých ohledech dokonce zastiňují i originál. Savini svůj maskérský um ani zde nezapře. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi HODNĚ líbilo. Spousta napětí, skvělých zombie, vystrašených (atypických) hrdinů a zvratů v ději. A s výborným Tonym Toddem v hlavní roli. Jen ta pravá strašidelná, temná a beznadějná atmosféra, která by mě lákala si film znovu pustit i po desátém zhlédnutí, tu chybí. Ovšem i přes tuto výtku se stále jedná o nadprůměrně zdařilý zombie horor. 80 % ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz výborný remake ! To je tak, když se předělávky nedělají jenom pro prachy, ale jako převyprávění kultu, vzdání pocty, navíc ve spolupráci s duchovním otcem Romerem. Tony Todd byla dobrá volba, stejně jako obsazení i změna charakteru Barbary. Savinimu se povedlo dost přesně navodit stejně ponurou a děsivou atmosféru jako o dvacet let dřív jeho mentorovi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict, Romerovo original sjetej pres kopirak, barevnej, drazsi, s lepsima trikama, ale s tema stejnejma problemama. Je to sice docela krvavy, ale zadny trhani strev se nekona, hororovy sceny maj sice atmosferu, ale bohuzel je to pul na pul s kecama hlavnich hrdinu v baraku a to tu atmosferu dost rozmelnuje. A predevsim je banda zivejch naprosto nesympaticka sebranka, ktera neustale rve, hada se a chova jak stado kretenu, ze sem skoro az fandil spis zombikum. Co se tyce zombiku, ty jsou nektery naliceny pekne, bohuzel naopak nektery vypadaj, jak kdyz ani nezasli do maskerny. Takze celkove jsem se bavil asi o fous vic nez u puvodniho filmu. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Pitva zombie v úvodu filmu nebyla ve scénáři. Tu přidal až Tom Savini. (Chatterer)
  • Když Ben (Tony Todd) příjíždí do domu autem, zombie mu rozbijí obě přední světla. Později, když se snaží doplnit nádrž, však obě světla jasně svítí a není na nich žádné poškození. (Pepy)
  • Po vypuštení filmu do kin byl v Německu zakázán. (Chatterer)

Reklama

Reklama