Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakou dobou ze spoilerů dozvěděl, jakej příběhovej veletoč tvůrci s mým oblíbeným hororem udělali, začal jsem se poměrně dost strachovat. Zbytečně. Zaprvé se ta informace ani nedá považovat za spoiler (že zombie nejsou zombie se dozvíme hned po pár minutách), zadruhé ten zvrat vůbec nepůsobí křečovitě, vývoj děje je hladký, a vlastně celej scénář vyhlíží tak propracovaně a cílevědomě, že bych byl ochotnej uvěřit, že tvůrci s tímto sequelem počítali ještě před natočením prvního dílu. U něj jsem v posledních patnácti minutách zažíval opravdový vtíravý strach, což se mi u dílu druhého sice nestalo (adrenalinová jízda je pro něj velmi trefné označení), nicméně i přesto si mě získal. Získal si mě svým spádem, krvavostí, zajímavějším příběhem (hlavně jeho nadpřirozenými momenty) a závěrem, kterej ten příběh posouvá zase někam úplně jinam. Když se na to dívám zpětně, tak jsem (přes prvotní obavy) rád, že se tvůrci nebáli a subžánr sequelu změnili. Jeden perfektní strašidelný zombie horor už jsme tu měli, teď tu máme perfektní akční (censored) horor. Zkrátka návrat do barcelonského domu hrůzy jsem si užil a těším se, až se do něj budu moci podívat znova. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzniknout to v hollywoodské produkci, pomyslím si, jak zámořští skautíci likvidují talenty, ale Balagueró s Plazou evidentně zlikvidovali sami sebe. Hlavní trumf prvního dílu, svíravý pocit, že stačí trocha náboženského šílení a podobná situace může nastat, boří sérií zpětných vysvětlovaček, které kopou do hlavy logiku a ničí všechno napětí. Napomáhají tomu i stereotypní postavy policejní zásahovky, naprosto debilní trojice teenagerů a jedno absolutně ‚wtf?!‘ zmrtvýchvstání. Nenudilo to (i když absence delších ‚steady-camů´ bolí), ale sralo (po půlhodině pernamentně), a to je horší. 1 a ½ hvězdičky za nabušené krvavé detaily, zbytek oba prostředníčky nahoru! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $16,690,000║ Technicky to je opäť spracované prvotriedne, len keby tam nebola taká hromady naivných scén a toho vymítačstva???, čo bolo pre mňa dosť samoúčelná prestrelka. Veď v prvom diely bol tak dobre rozbehnutý dej, ach, chápem že tvorcovia chceli byť aspoň trošku originálny ale spojenie zombii nákazy s vymítačstvom im nevyšlo, strašne veľa scén sa tu opakuje dookola, ide o to keď kamera vždy sníma koniec nejakej chodby v byte a odrazu odtiaľ vybehne nejaký rozzúrený zombii, človeka to potom omrzí. Zbytočne pôsobí aj dejová línia z tými puberťákmi. Španieli mali v tomto filme v rukách eso, ktoré pre nejakú asi blbú zbrklosť zahodili, lebo hútna atmosféra a napätie nechýbalo, len trošku bolo treba sa pohrať z dejom. /40%/ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem se u jedničky moc nebála, tak nejen, že jsem se u dvojky nebála vůbec, ale co hůř, ani jsem se u ní nebavila. Kde se stala chyba si nejsem jistá. Snad v tom, že třesavá kamera na mě spíš než jako adrenalinový spouštěč působí jako uspávač. Taky mi vadilo, že nebyly lépe představeny postavy, dost mi splývaly dohromady (snad až na kněze). Možná se dá říct, že u takového filmu to není to hlavní, ale určitě by mě to bavilo víc, kdybych se o postavy bála. Takhle mi bylo celkem fuk co se komu stane. A pointa na konci mě dost zklamala. Pořád jsem ale zvědavá, co tvůrci vyvedou s trojkou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Herci, kteří tvořili speciální jednotku, podstoupili jednodenní intenzivní trénink, aby si osvojili práci se zbraněmi. (KucC)
  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)

Reklama

Reklama