Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (317)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Člověk by jim i věřil, že se pokoušeli udělat opravdu věrnou adaptaci hry a ne to, co z relativně nadějného pokus vzniklo do obludných rozměrů s Milou Jovovich. Bohužel snaha o to něco udělat a to něco opravdu udělat není to samé. Nová verze filmového RE vybírá ty legendární kulisy, momenty, postavy a převádí je do filmové podoby, avšak celé to působí přinejlepším úsměvně a krajně amatérsky. Snaha naroubovat první dva díly do jednoho filmu je hezká, stejně jako fanouškům dopřát hned několik stálic herní série, nicméně tím to tak končí. Horor to není ani omylem, triková stránka byla laciná i v době vzniku prvního dílu s Milou, atmosféra možná vzdáleně má připomínat ty momenty z herní předlohy, díky mrzké práci s kamerou a herci však příliš nefunguje, ty momenty co mají být cool a "na oko" jsou přinejlepším hodně laciné a scénář připomíná spíše vlhkou fan fiction než vážně myšlený pokus. Nejhorší je ovšem casting, kde snad jediná postava nefunguje. Blbé repliky s vážnou tváří nedokáže prodat absolutně nikdo z ansámblu a celý film jsem se nemohl zbavit neustále se vyvstávající otázky "Proč je tady Leon k***t?". Tohle je prostě špatné, a více než film to připomíná fanouškovský klip, kde si někdo moc chtěl natočit pár scén z jedničky a dvojky a to všechno mezi je pak výplň aby se trochu natáhla ta stopáž. Pokud tohle někomu stačí k radosti, pak gratuluju a přeji aby celá nová série fungovala (nebo si to alespoň tvůrci na základě titulkové scény přejí). Pro ty ostatní doporučím dát raději dalších pár hodin třeba právě remaku RE2. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sličná Mill(fk)a sa nám poručila a tak sa to z akčného sci-fi hororu, mení na čistokrvnejší zombie shock. A badám, že keby to nemalo v názve výraz Resident Evil a herci by boli v symbióze s pôvodnými postavami, hráči by dávali zrejme lepšie hodnotenie. A keďže ja ním nie som, tak ma pri sledovaní nečakali nervové poruchy, dýchavičnosť a mrle v konečníku. Prznenie klasík je dnes proste v móde, tak som si užíval snímok ako prachprostý žánrový film. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernému zdejšímu hodnocení jsem byl nakonec spokojen. Svět Resident Evil mám rád, a tak jsem si ho užil, byť výhrady by se našly. Takže tohle je začátek všech budoucích hrůz, za nimiž stojí Umbrella. Městečko Raccoon je už před vymazáním, a tak několika zbývajícím šťastlivcům mnoho času nezbývá. Mutantů přibývá a dojde i na Tyranta! Pěkný vizuál, zejména vila neměla chybu, neustálá tma a déšť, les prořezávaný světly baterek, výborná hřmotná hudba (vynikne jen v kině), devadesátkové retro, smrtící akce. Triky obstojné, snad jen zmutovaný pes pixely přímo řval. A pak policejní sbor, kdy všichni byli tak nějak troubovití, velitel byl dement na kvadrát. Ale čert vem postavy, mně stejně zajímali zombíci a ti nezklamali. Útoky ve vile měly šťávu. Jo a Lisa byla rovněž fajn. Sympatická oddechovka pro nenáročného diváka, ostatní by se měli poohlédnout po něčem jiném.  3,5* ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Velkolepý, dokonalý a naprosto skvostný.... sranec. Nikdy by mě nenapadlo, že někdo dokáže víc znesvětit RE než Pól Wé eS Andrsoň posledními díly. První půlhodina kupodivu ještě celkem funguje. Až jsem se divil, že má film podprůměrné hodnocení. Jenže pak asi dovezli štábu kvalitní materiál, protože jinak si scénu s hořícím řidičem nedokážu vysvětlit. Boreček si to tam naštráduje úplně na klid. Jakoby právě vůbec nehořel, ale šel si koupit do trafiky cigára. Meh. Hodit k tomu ještě Jennifer Paige - Crush, to už je totální vrchol debility. Tohle by nebylo dobrý ani jako parodický virální video na YouTube od žáků páté třídy. Když už jsme u hudby, soundtrack dělal nejspíš pacient ušního oddělení. Ani jeden! Ani jeden zvolený song nesedí do scény. Vůbec se to k dané situaci nehodí, nevystihuje atmosféru. O tom, že Leon Kennedy je tady Asadův americkej bratránek mluvit nebudu, tohle je nemocná doba všeobecně. Ale že to je prvotřídní retard bych zmínit chtěl. Nejenže celý film působí jako by se právě vrátil z opiového doupěte, ale na konci to frajer ještě rozsekne střelou z bazuky v uzavřeném vagónu, načež zbylí cestující vyskočí na nožky, všichni se chytí za ručičky a odhopkají spolu do východu slunce. Konec, šmitec, šlus. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zatím všechno co na sobě mělo štempl Resident Evil byla vlastně spíš sračka. Od těch her až po filmy hrané či animované.. Za mě ten svět prostě nefunguje. Mytologie je kostrbatá, překombinovaná, neorganická.. Postavy vždycky o hovnu.. Monstra groteskní takovým tím nechtěně směšným způsobem... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedná scéna. (Varan)
  • Premiéra Resident Evil: Racoon City stejně jako vydání herního dílu „Resident Evil: Village“ (2021) koliduje s 25. výročím herní série Resident Evil, jejíž původní první díl vyšel v roce 1996 na Playstation 1 a PC. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama