Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to. Politické pletky a motanice kolem nových postav měly být zkrácené na minimum a naopak situace jako např. vznik finálního bosse, měly být rozvedené pomaloučku polehoučku - tohle bylo moc hrr hrr. V herních sekvencích bylo mnohem více nápadů, tady už jakoby vyvařovali z vody. Přesto mi u některých scén naběhla příjemná husí kůže >tohle je ten pravý Resident evil< zvlášť, když hrála pravá "residentovská" hudba (a ne ty zvratky od Mansona) a Claire s Leonem potěšili (už proto, že RE2 je můj nejoblíbenější díl). A proč i přes zklamání dávám subjektivních pět hvězdiček? Abych ve svých hodnoceních udělal propastný rozdíl mezi těma třema blitkama s (WTF?) Alicí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha počítačových adaptací veleúspěšné hororové akce Resident Evil. Oproti herní předloze se co do audiovizuální stránky nic nezměnilo, což je pro mě spíše než chyba, zklamání. Při všech dnešních grafických vymoženostech jsem očekával mnohem více. Především neakční scény, mimika postav a některé jejich pohyby by snesli menší úpravy. Po příběhové stránce taky žádná slava. Z animáků patří tento k těm slabším... 35% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Za daného scenára a skromnej počítačovej CG grafiky patrí filmu z mojej strany objektívne uznanie. Celý čas počas sledovania som mal pocit, že sa pozerám na prológ v nejakej počítačovej hre, ktorý každú chvíľu končí a ja budem môcť uspokojiť svoje nutkanie zobrať do rúk joystick a rozstrieľať na cucky pár zombíkov. Nestalo sa tak, ale s nadelenou porciou akcie som bol spokojný. Príbeh pokrivkáva, zvuk bol však našlapaný a ja som rád, že tento námet zostal v animovanej podobe, pretože v hranom spracovaní by niektoré scény vyzneli absolútne nezmyselne a nereálne. Takto sa s tými prešľapmi divák vysporiada oveľa ľahšie. 70%. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Myslím že distributor udělal chybu v názvu.... nemá tam být rozklad, nýbrž ROZPAD. Tedy degenerace... Bohužel víc než na cokoliv jiného se hodí spíše ODPAD. Naprostá ztráta času, nesmyslný neuvěřitelně utahaný příběh.... až na finálních asi 20 minut... za což dávám alespoň jednu hvězdu. Natož ta animace! Je z obdivem že něco takového vzniklo zrovna na scenáristickém stolu CAPCOMU. Tedy že to vůbec někdo zaplatil a vydal. Kdyby tohle byla hra... tedy 5RE už by jsme o 6 nejspíš nikdy neslyšeli. No a +jednu za joke z dešníkem. :D Kdo nepochopil, tak ať si přeloží název organizace Umbrella a dojde mu to. :) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Trocha priemerná zbytočnôstka Residentov, ale pre fanúšikov slušná podívaná. Dej nemá čím zaujať a akcie je pomerne dosť, ale vyskytujú sa aj slabšie pasáže a zbytočné dialógy. Animácia balancovala medzi dokonalosťou a amatérskosťou. Ja sa nepokladám za nejakého fanúšika ani filmovej ani hernej série a najradšej by som tomu naparil dve hviezdy, ale predsa som mal oči stále otvorené a koniec koncov nebola to taká nuda ako som čakal. 55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama