Reklama

Reklama

Pach krve 4: Krvavý počátek

  • Česko Pach krve: Krvavý počátek (více)
všechny plakáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (369)

petero 

všechny recenze uživatele

Wrong Turn 4 má len jedno šťastie. Že je tak blbý až je zábavný. Určité zlepšenie oproti žalostnej trojky tu je, hlavne väčšia inklinácia k prvým dvom dielom. Všetko však troskotá na debilných postavách, nevyužití priestorov sanatória, slabých mordoch pri ktorých anatómia a fyzika tvorcom veľa nehovoria (tie podarenejšie si nechajú až na záver), naviac kanibali sa tu správajú ako dementné deti a nie ako loviace neľútostné stroje. Čo už na tom že scenárista zobral komando báb z Descentu a zasadil ho do zasneženého prostredia Cold Prey keď vo výsledku je podobne hlúpy ako nový The Hills Have Eyes II. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Luxusný, našlápnutý prequel hororovej série Wrong Turn sa osviežujúco presunul do zimného prostredia a po chvíli konkrétne do opusteného sanatória, kde sa počas snehovej búrky ukryje zablúdená partia mladých. Onedlho však zisťujú, že sanatórium má svoju temnú históriu, ktorá je divákovi predstavená už v štýlovom masakri pred úvodnými titulkami a že tu svoje útočisko má trojica zmutovaných, ale šikovných kanibalov. Tí sa novému "jedlu" samozrejme potešia a začnú ho veselo loviť, čím sa začína krvavá zábava pre diváka a srdce hororového fanúšika (alebo aspoň fanúšika tejto série) môže zaplesať. Takže som nadšený; kanibali sa slušne vybláznili, ich stvárnenie a masky boli už tradične fajnové, kamera ničomu neuteká a tak je v ponuke dostatok gore, násilnej zábavy, skvelých nápadov i vydarenej atmosféry, ktoré z filmíku robia výborný, hoci béčkový horor. A aj keď by sa našlo zopár slabších chvíľ a niekomu môže chýbať aj nejaká tá originalita, tak z môjho pohľadu séria celkovo nemá zatiaľ žiadny slabý článok a už teraz sa teším na ďalšie pokračovania. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, snažil a navíc mám tuhle řezníkovskou sérii poměrně rád, ale na víc to vážně nevytáhnu. Čtvrtý díl je logickým krokem vycucat z téhle kravinky další dolary. Za kameru si stoupl režisér už mizerné trojky (Declan O´Brien – natočí mimochodem i páté pokračování), hlavní hrdiny vytáhl z lesa do léta zavřené chátrající psychiatrické léčebny uprostřed zasněžené krajiny. Jak jinak, než bez mobilního signálu. Povinnou ukázku několika párů koziček si odbydeme hned po úvodním (poměrně zdařilém) prologu. Herecká dřeva se pak přesunou na chatu, osud a scénárista tomu ale chtěl, aby si mezitím nuceně zaskočili právě do léčebny, kde ale přebývá i partička, která má vřelý vztah k lidskému masu. Pokud první a druhý Pach krve nabízel ryzí brakovou zábavu, z které se vyklubal místy originální mišmaš, ve kterém se kamera pečlivě zajímala o partie lahodící pánskému oku, tady je to velká bída. I když jde zřejmě o nejkrvavější díl série, málo se snažil hlavně scénárista. Společně s O´Brienem do maximálního extrému vytáhl nelogické kroky postav (kterých je poměrně hodně, aby alespoň něco smysluplného vymyslely), což shazuje všechno kolem (vše tak vypadá asi, jako kdyby se před vámi svlékla krásná ženská, vy vzali noviny a šli si číst na záchod). Ve finále se tak alespoň mladí řezničtí učni podívají, jak se (až bude nejhůř) porcuje lidské maso, gastronomičtí labužníci se zase inspirují masovým fondue. Pětkou se snad tvůrci proberou!! Stále doufám a věřím.. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí štvrtého dielu som musela zvýšiť hodnotenie dvojky na dve hviezdičky, nakoľko by to bolo nefér. Najväčší favorit, ktorý asi jediný iskril akou takou inteligenciou, sa svojej smrti dočkal pomerne rýchlo, čiže po jeho smrti mi tam žiaden človek hodný obdivu neostal, len samé sliepky, ktoré režisér asi nemal v láske lebo z nich spravil strašné hlupane. Najlepší herecký výkon asi podali traja znetvorený kanibali a môj najväčší obdiv má ten krpec blonďatý. Najlepší bol asi začiatok, i keď tá hudba počas "invázie" šialencov bola skôr divná...no a priestory sanatória boli fakt pekné, ale tie tento film nezachránili. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamaný ale hodně potěšený z téhle série pach krve, velmi dobře to odstartovala jednička a díl za dílem možná o něco slabší ale neustala výborná podívaná, u 4 sem jsi říkal že to je už ohrané napodobovat je v každém díle že toho snad tolik nevydrží hlavně náš vysmátý kanibal ale nakonec aspoň podle mého míněni to vypadá že tohle je vesměs jako jednička kdy naši kanibalové odstartovaly svůj hon spokojeny velmi hodně.I nato že naši herci nebyly bůhví jak šikovní tak prostředí filmu a hlavně zima to vynahradilo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Sekvence fondue byla natočena poslední den natáčení. (asxasx)
  • Natočeno za 19 dní. Točilo se ve skutečně opuštěném sanatoriu. (ČSFD)
  • Jedná se o prequel prvních tří filmů. (asxasx)

Reklama

Reklama