Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t mess with the Family!! Ten pocit když příjde člověk z práce domů a jako první, co udělá se podívá, co dnes vyšlo a vidí velkým LeatherFace, ten úsměv, který se vykouzlí na tváři na film, na který čekám rok je nepopsatelný. Jsem hodně rád, že tenhle Prequel dostala na starosti dvojice Bustillo and Maury, což jsou dva vynikající francouzští řezníci, kteří natočili klenot Inside a dva slušné horory Livide a Among the Living, LeatherFace je po Inside jejich nejlepší počin. LeatherFace už od úvodu zaujme hodně špinavým lookem, film opravdu působí, jako by se natočil v 60. letech a pro starý Texas já mám ohromnou slabost. Film servíruje od začátku do konce hutnou dávku poctivého Gore a kouká se na to sakra moc dobře, letos nic brutálnějšího rozhodně nevyšlo. Sex na mrtvole či sežrání za živa prasaty, to se jen tak nevidí. Potěší i šerif, který si jede podle svých pravidel, krásná Lili Taylor, hutná atmosféra s parádním soundtrackem, no jsem hodně spokojený. Duchařiny a Démoni vedle Leatherfejsa působí jako omalovánky pro děti, ta zdejší beznadějnost, špína, hnus a psychopatická rodina Sawyerů dělá z filmu velmi intenzivní zážitek. Průchod lesem v noci, křik utíkající ženy a zvuk motorovky to je nepopsatelná atmoška! Kdo podobné filmy může, ať neváhá, litovat nebude. Zbytek bude brblat. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový, brutální, zbytečný.. Přesto se rádi mrkneme. Kousky těchhle dvou úchylných pánů z Francie (Alexandre Bustillo, Julien Maury) se poměrně těžko shánějí, jejich dekádu stará prvotina Inside nicméně dokonale šokovala. Jejich přechod na americký trh si troufl vrhnout na samotný začátek jedné legendární série. Diváci, kteří vědí, kdo byl Tobe Hooper (zemřel letos v létě) a že vytvořil jeden z pilířů gore filmu, jsou s touhle rodinkou jako doma. Dozvíme se, jak se „zrodil“ Leatherface, chlapík, který porcoval, čtvrtil, děsil, honil, mlel desítky lidí, i jak poprvé poznal, co dokážou zuby žíznivé motorové pily. Mimochodem maniak v masce sešité z lidských kůží byl inspirovaný skutečnými událostmi, které v padesátých letech otřásly Wisconsinem, kde řádil vrah jménem Ed Gain. Na první rande to rozhodně nebude nejlepší výběr, každopádně to stále „omílající se“ schéma pořád baví, takže znovu sledujeme, jak se někdo schovává, utíká, dělá nelogická rozhodnutí nebo přichází o důležité části těla. Mladého masa na porážku je docela dost, nehraje úplně pitomě, tvůrci nás občas příjemně tahají za nos, jindy vymyslí na daný žánr překvapivou situaci. Žabožrouti drží standard série. Samozřejmě to celé brzy vyšumí z hlavy. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo tak zlé, jak nešeptává zdejší průměrné hodnocení. Tím, že se snímek snaží pojednávat o budoucí vraždící legendě, dává zároveň na vědomí, že se bude jednat jen o slabý odvárek potenciálu hlavního hrdiny. Snímek nás vezme na road trip mezi partu agresivních retardů (doslova). Potěšilo mě, že ani v této variaci texaského masakru nechyběla krásná zástupkyně něžného pohlaví. Trošku škoda, že jen jedna. Ještě více mě ovšem zarmoutilo, že kozy ukázala dívka, která ani vzdáleně nesplňovala parametry dívky, o kterou by si kdokoli opřel to pomyslné kolo. Snímek si žádal o více brutality a méně cest do duše psychopatovy duše, neboť to je většině diváctva tak nějak u prdele. Za mě velmi slabé tři kusy, protože jsem se během sledování přeci jen nijak závratně nenudil. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nová koženka mi moc nepřipomínala, že by měla něco společného s příběhem s předešlými filmy. Svoji tvář dostávala až ke konci filmu, což bylo podle mě docela pozdě, protože se po většinu času věnovala útěku z léčebny a to nebylo úplně to pravé. V atmosféře i hudebním podkresu je slyšet určitá podobnost, ale já se těšil i na ten příběh, který by mi připomínal z větší části to, na co jsem byl zvyklý, ale tady mi tahle důležitá součást dost chyběla. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama