Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Valentine se svezl na vlně teenagerských vyvražďovaček, kterou započaly série Vřískot, Tajemství loňského léta a Temná legenda. Horor pro patnáctileté dívky, které ocení pro ně zajímavé obsazení (David Boreanaz ze seriálů Angel a Sběratelé kostí nebo romantička Katherine Heigl z komedií Zbouchnutá nebo 27 šatů), pro mě osobně však byla nejvíc vítanou osobou Denise Richards v plavkách. Jinak šeď a nuda. Spíš dávám přednost nadupanému soundtracku od Dona Davise (Matrix), kde vystupují třeba Deftones, Marilyn Manson, Rob Zombie, Disturbed a v neposlední řadě i mimořádně atmosférický song "Breed" od dnes už neexistujících Snake River Conspiracy, který zazní při závěrečných titulcích. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak typické. Nejhezší postavu sejmou jako první a pak už to jede jako na drátkách, nuda, nelogičnost, kecy, předhazování Denise Richards před kameru (kdyby měla alespoň o deset kilo více, tak bych to i ocenil), neoriginálnost a hrozně hloupá maska vraha. Druhá (třetí?) vlna slasheru mě nechala naprosto chladným a tohle je přesně ukázka toho, proč. Nemá to napětí, atmosféru (pravda, u první vraždy to trochu bylo), z žánrového hlediska je to nudné. Pokud už, tak mě bavily převážně scény, které se zápletkou nebo žánrem neměly nic moc společného. Štestí, že se Jamie Blanks později polepšil. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Strašně často se mi stává, že mám přesně opačný postoj k filmu a jeho postavám, než jaké autoři zamýšleli. Nechci být zlá, ani škodolibá, ale co asi očekávají od normální inteligentní osoby která si tenhle film pustí? Já jsem to těm slepicím docela přála. Co asi? Parta nesympatických sprostých holek, s IQ banánu které se v dětství posmívaly klukovi protože měl brýle, a to, že on je za to v dospělosti začne systematicky vyvražďovat, mi přijde jako něco mezi morální satisfakcí, a vhodnou čistkou. Samozřejmě že nikomu nepřeji nic zlého, ale když už o tom někde točí filmy, tak mi hlavě mě jedou nápady o skutečné myšlence autorů. Asi ty "dámy" měly být sexy, ale já mám na tyhle věci rozhodně jiná měřítka. Takže mi od prvních dvou minut lezli na nervy jejich obličeje, názory, hlasy a všechno ostatní. Nehledě na to, že ve filmu nefungovalo nic, tak jak by mělo. Ani napětí, ani hororovitost, natož herecké výkony, či charaktery postav. Co jediné tak stojí za zmínku je asi David Boreanaz, za kterého (A za jeho očistné názory a skutky) uděluji téhle frašce jednu hvězdičku. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tk koukám že kdysi carpenter založil černouhelné doly, neb z jeho vyvražďovačské klasiky stále někdo těží. Ovšem v případě Valentinu to budou dost chybí horníci, neb příliš nenakutali. Jediné co se změnilo je maska zabijáka, jež od Vřískotu s protáhlou spodní čelistí trochu polidštěla. Ale narozdíl od ostatních Valentinu podobných filmů, tady zcela postrádám napětí, originalitu dějové zápletky, rozuzlení samotné. Vraždící scény byly asi stejně originální jako velorex mezi sporťáky před hotelem Pupp. Možná až stupidní postupy při jejich realizaci naprosto do prachu zašlapali veškerou napínavost. Po herecké stránce kterou nehodlám více komentovat je film na stejné úrovni se scénářem. Líbil se mi nápad s krví z nosu, jež dělala zabijáka alespoň originálním a docela i scéna v té sauně či co to bylo. Horor na stejné úrovni s dvojkou Tajemství loňského léta jež vás postraší leda svou lehkomyslností (sem se taktně vyhnul slovu přiblblost). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská vyvražďovačka a nic víc. Proč tak ironicky? Protože se po úspěchu Vřískotu tento námět neustále recykloval a to až k zoufání. Vrah v masce, který usmrcoval jednoho středoškoláka za druhým. Jen se měnila maska, středoškoláci a prostředí. Jinak šablona stejná. Ano, je to tak.Tento snímek nepřináší nic, co by tu už nebylo a tak vyniká pouze svojí průměrností. Neznamená to však, že by byl nejhorší. Ba naopak. Neznat předchozí počiny, asi bych hodnotil jinak. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • V jedné scéně říká Kat Dorothy, že její přítel Adam Carr není žádný andílek ("no angel"), což je odkaz na seriál Davida Boreanaze Angel. (HappySmile)
  • Tento projekt původně začal Artisan Entertainment s producentem Dylamen Sellersem a s jiným režisérem i jinými herci. (HappySmile)
  • Herečka Hedy Burress (Ruthie) se původně ucházela o roli Dorothy a Jessica Cauffiel (Dorothy) se původně ucházela o roli Paige. (HappySmile)

Reklama

Reklama