Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (372)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 9 Klasická bondovka, které dominuje charismatický a opravdu vynikající záporňák Scaramanga v podání Christophera Lee. Dále bych vyzdvihl jeho "palác smíchu" a pochopitelně zlatou zbraň. Roger Moore přesvědčuje, že role 007 mu sedí, hodí se na ni a až na nedůvěryhodné rvačky je opravdu dobrým Bondem, takovým elegánem a gentlemanským rošťákem i šibalem. Trochu tu pokulhává zápletka se slunečním zářením, přijde mi taková slabá. Dojem může také mírně pokazit skok auta přes řeku (ne ten akt jako takový, ale jeho komediální vykreslení včetně doprovodného zvuku jak ze Tří veteránů) a tři bradavky, což už je trochu přehnané. Na starých bondovkách se mi hrozně líbí jejich soundtrack, který velmi často a jen v nepatrně upravené podobě servíruje hlavní motiv titulní písně. V případě Muže se zlatou zbraní je to úžasný poslech, když těch pár tónů zazní (podobně lahodící je to např. v You Only Live Twice či Diamonds Are Forever). ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Vcelku unylá a zaměnitelná bondovka. Příklon k vážnějšímu příběhu ironickému Mooreovi moc nesluší, hlavně když se ho Hamilton snaží prokládat přepálenými komediálními scénami (seržant Pepper, závěrečný souboj na lodi) a uvádí na scénu komického Nick-Nacka. Být to jen archetypální souboj Bonda se Scaramangou, šlo by z toho vytěžit mnohem víc. Takhle tady opět zbývá jen pár solidních akčních scén a krásná, byť trochu naivní, bondgirl. Na zbytek jsem už pár minut po zhlédnutí zapomněl. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-9 James Bond zde tentokráte čelí vážně skvělému protivníkovi, jehož si s chutí zahrál legendární Christopher "Saruman" Lee. Co se ale protivníkových motivací týče, tak nyní mi to celé přišlo až moc šroubované a celkově mi to do snímku moc nesedělo. Za zmínku zde ale stojí například Scaramangův přetechnizovaný ostrov, westernový souboj muže proti muži či třeba základna tajných služeb ve vraku lodi RMS Queen Elisabeth. Co se vozového parku týče, tak nyní James Bond usedne za volant nádherného AMC Hornet pronásledujíc protivníkův AMC Matador, které se následně transformuje na malé letadlo. (HBO GO) „A duel between titans. My golden gun against your Walther PPK. Each of us with a 50-50 chance.“ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhý Moore je přece jen lepší. Ale v ovzduší už je cítit, že to chce změnu režiséra. Příliš jednotvárné a scénaristicky slabé, bez výraznějších příměsí. Působí to "pořád na jedno brdo". A to může být hlavní záporák sebecharizmatičtější. Bond defacto střídá lokace, sem tam někoho sbalí a nebo zastřelí, to záleží v podstatě jen na pohlaví dotyčné osoby a toť vše. Je to uchopitelnější a vyrovnanější než předešlý díl, ale pořád to působí jako taškařice. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jak se jmenujete, slečno?" ,,Žužlej." ,,Vskutku?" Byť nejlepším Bondem pro mne zůstává Connery, tak Moora mám rád, jelikož bondovky s ním jsou anglicky vtipné. Zatímco Moor nešetří humorem a zabíjí s noblesou, Craig udělal z vtipného gentlemana amerického suchara, co vraždí chladnokrevně...prostě amíci no (já mám jejich filmy rád, ale jak se dají do předělávek a pokračování, zavání to téměř vždy katastrofou). Film jakoby přímo navazoval na Žít a nechat zemřít. Opět skvělá vsuvka s motorovým člunem, buranský šerif z júesej a navrch démonický Ch.Lee, u něhož vždy čekám, kdy vycení špičáky. Scéna s autem přes řeku mi připomněla dobový (na tehdejší dobu kvalitní) seriál Colt pro všechny případy( orig.The Fall Guy), létající auto...je snad jasné. Nostalgie a anglická parodie to je moje (a pak ještě krev, ale té tu moc není). Viděno osmkrát (nebo víckrát?). ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Skupina Alice Cooper nahrála speciálně pro film píseň "Man With the Golden Gun" s vokály Lizy Minnelli. Protože ale byla píseň pozdě dodána, objevila se nakonec až na albu "Muscle of Love". (Fenk)
  • The Man with the Golden Gun je podle velkého přehledu internetového serveru IGN.com z roku 2006 nejhorší filmovou bondovkou, která kdy byla natočena. (Colonist)
  • Titulní píseň nazpívala skotská zpěvačka Lulu. (skudiblik)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama