Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemůžeme utíkat od toho, co jsme. Náš osud si nás vybere.“ Vášeň pro hru rovnající se zničující závislosti…Na tomhle filmu se mi moc líbilo, že nemusíte být hráčem, dokonce nepotřebujete ani znát pravidla k tomu, abyste si ho užili. Snímek je navíc vyvážený co do poměru hraní karet a dění mimo herní stoly, kde oba hlavní hrdinové klesají stále níž. Na Hráče jsem se primárně chtěl podívat právě kvůli ústřední dvojici a ti jsou naprostí sympaťáci, kterým lehce odpustíte, že občas fixlují, jak kdyby se nechumelilo (tedy hlavně Červ, který nezná míru). Ale dobré jsou i vedlejší postavy, kupříkladu takový Malkovichův Rus, který mi sice s tím přízvukem přišel nejdřív trochu k smíchu, ale jak jsem si na něj zvykl, stále víc jsem si užíval jeho ztvárnění. Nadšení do hry spolu s chutí na stále další se na plátno podařilo převést zdařile, jednotlivé „partičky“ baví, a pak je tu samozřejmě napínavý poslední duel…Samotný konec se mně líbil a ve svém vyznění mi přišel i vlastně dost pravděpodobný. Vidím to na solidní 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No ono keď sa pozrieme čisto na kostru scenára, tak tu nejde o nič iné, iba o získanie peňazí cez poker na splatenie dlhov. Čiže film je husto predvídateľný a vlastne ním aj byť chce, aby sme pocítili v závere zadosťučinenie z prekonávania prekážok, ktoré majú hrdinovia v ceste. Lenže forma nám túto prevídateľnosť nevynahrádza. Proste hrá sa tu poker alebo čo ja viem čo a pokiaľ vo vás pohľad na postupku z rozdania nevyvoláva orgazmus, tak ste na nesprávnej adrese. Alebo si len poviete, že to bolo fajn, dobre sa na to pozeralo a herci ušli. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle pokerové drama se hraje hodně ve stylu vabank. Poker představuje spíš jako styl života než jako profláknutou karetní hru. Tahle závislost se stane osudnou sympaťákovi Mikeovi, který jednoho večera dostane od stolu pořádně za vyučenou. Inteligentní skautík se totiž ponořil do partie s ruským žralokem, až mu zbylo prázdné plato, nevěřícný pohled a zoufalství, co řekne své milé. Na čas mu to ale otevřelo oči s tím, že karty do ruky už nevezme a dostuduje práva. Jenže to by právě nemohl vylézt z basy jeho letitý kámoš, který nasekal a ještě naseká pořádný dluh, takže pakl karet se začíná znovu hlásit o slovo. John Dahl a dvojice scénáristů mile překvapili. Všechno je to pochopitelně docela dost předvídatelné, ale tenhle pokerový vesmír má své kouzlo a tah na branku, takže dramatický je sám o sobě. Když navrch poteče do bot, pomůžou herci: rozpolcený Matt Damon hraje to, co se od něho očekává – milý hošan, od kterého si babičky nechávají nosit nákup až do kuchyně. Edward Norton v době svého velmi zajímavého období (kdepak ty časy jsou?) je zkažený průšvihář, který doufá, že to tonoucí stéblo někdo vytáhne, potěší i karbaník John Malkovich, který seká hlášky jak Baťa cvičky a svých pár minut na place si sakra užívá. No, a Martin Landau je herecká kapitola sama o sobě. Ve výsledku (i dnes) slušné karetní setkání aneb ovci můžeš ostříhat mnohokrát, ale stáhnout z kůže pouze jednou. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Prostředí pokeru pro mě bylo opravdu přitažlivé a díky skvělým hereckým výkonům dua Damon/Norton se z Hráčů stal bezvadný zážitek. Akorát mi trochu vadily dvě věci. Paradoxně to byla Nortonova role, protože ten svou debilitou pořád kurvil Mikovi život. A zadruhé to byla lehce přestřelená stopáž. I tak ale špičkový film. 90% ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Silné doporučenie pre stredoškolských pedagógov vyučujúcich tzv. kecavé predmety ako etika či občianska. V tých čiernobielych charakteroch sa nestratia ani tí menej chápaví a po filme sa vám môže rozvinúť pekná debata o priateľstve, zodpovednosti, hazarde a táááák. A ak vediete filmový krúžok, skúste nadhodiť témy ako “predvídateľný dej”, “overená štruktúra”, či “Matt Damon po x-té a stále rovnako” alebo… Alebo sa a to vyserte a rozdajte. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Natáčení probíhalo v autentických newyorských klubech, v Taj Mahal Casino v Atlantic City, v Siwanoy Country Clubu v Bronxville a v Newarku. (Tygrys)

Reklama

Reklama