Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová patřící k anglické smetánce 19. století žije na panství Hartfield v Highbury u Londýna se svým ovdovělým otcem, který ji bezmezně rozmazluje. Podle Emmy je nejkrásnějším darem na Zemi najít si svůj protějšek.  Když se jí podaří přispět ke svatbě své vychovatelky s panem Westonem, začne se svobodná Emma nudit a rozhodne se plánovat život druhým. Je obratnou manipulátorkou a sebejistou dohazovačkou a snaží se ovlivnit své okolí. Její obětí se stane debutantka Harriet Smithová, která vyrůstala jako schovanka u cizích lidí. Harriet je velmi důvěřivá a svěří se do jejích rukou, přestože ji přitahuje statkářův syn Robert Martin. Emma ji chce dohodit vikáři Eltonovi, jehož cílem je však získat bohatou nevěstu. Rodinný přítel Woodhouseů John Knighley Emmě vyčte, že plodí jen škody, Martin Harrietu převyšuje a byl by schopen Harriet zabezpečit. Elton nakonec vyzná lásku Emmě, ale ta ho odmítne, projevovala mu sympatie jen kvůli Harriet. Elton odjede do Bathu, kde se ožení s bohatou a velmi sebevědomou ženou. Paní Westonové je líto, že Emma Harriet vymluvila Martina. Emma se Harriet omluví, ale Harriet zůstává pod jejím vlivem. Když se Harriet Emmy zeptá, proč už není vdaná ona, Emma odpoví, že by žádný z mužů nebyl takový jako její otec. Do Highbury přijíždí neteř upovídané paní Batesové Jane Fairfaxová a stane se středem pozornosti mezi zdejšími muži. Highbury také navštíví Frank Churchill, syn pana Westona. Je přitažlivý a rozmazlený pozorností žen. Emma žárlí na Jane, které se Frank začne věnovat. Když dojde k závěru, že Franka nemiluje, začne o něm uvažovat jako o partii pro Harriet. Frank ji s Emmou zachrání, když jsou přepadeny kočovnými cikány. Frank se však tajně zasnoubí s Jane. Emma má také břitký jazyk a jednoho dne urazí paní Batesovou, když zkritizuje její upovídanost. Přítel Knightley jí za to velmi vyčiní. Emma se jde Batesové omluvit, ale ta ji nepřijme. Jednoho dne řekne Harriet Emmě, že cítí náklonnost ke Knightleymu, který ji při plese vyzval k tanci, když zůstala stát. Emma je v šoku, uvědomí si, že Knightleyho miluje, a má strach, že o něj přijde... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

cherita 

všechny recenze uživatele

Ze všech románů Jane Austenové se mi ten o mladé rozmazlené dohazovačce líbil asi nejvíc, byla jsem proto skutečně zvědavá, co se mnou udělá jeho nejznámější filmová verze (dokonce mě napadaly i kacířské myšlenky o nejlepší austenovské adaptaci vůbec). Leč bohužel Emma tíhu mého očekávání neunesla. Rozhodně nejde o nevydařený film, ale třeba na Leeho Rozum a cit nemá ani náhodou, natožpak na Pýchu a předsudek. I tak má ale McGrathova prvotina nepopiratelné kouzlo podpořené soundtrackem Rachel Portman, který sice kopíruje její Knoflíkovou válku, ale do filmu výborně sedne, a sympatickým obsazením, které má pouze jedinou chybu, a tou je účes Ewana McGregora. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný román Jane Austenové a na jako takový se na něj musíme dívat. Možná je pro někoho romantický. Mě však nudil. Žádné duchaplné dialogy, jenom stále se opakující podobné scény s jinými partnery. Ale vydržela jsem to, protože jsem byla zvědavá, jak tohle skončí. Román jsem totiž nečetla, ačkoliv jiná díla od Austenové ano. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Ukecané tak (rozuměj o ničem než o něčem), že jsem musel po 10-ti minutách otevřít svůj soukromý bar a nalít si poctivýho panáka tulamorky, jak mě rozbolela hlava. Nutno dodat, že určitě tomu VELMI napomohl i český dabing. Naštěstí mě po 25min vysvobodil zápas Schalke 04 – ManU, jinak jsem (ze samé zoufalosti) vytáhl 100% -ně lahev do dna. Definitivní ujištění toho, že romantik ze mě zřejmě nikdy nebude......, ale jak vidno (soudě podle místního hodnocení) tento snímek Douglase McGratha na motivy románu Jane Austen, nijak výrazně neoslnil a nezasáhl ani dámskou část místního osazenstva, takže problém tkví zřejmě (jistojistě) jinde a já tak mám ještě nějakou (alespoň mizivou) šanci na „polepšení se“ :o) p.s. Pýchu a Předsudek popř. Rozum a cit (další to z adaptací této spisovatelky) si dám kdykoliv a rád. Po tomto skvostu, pevně doufám, do konce života neuslyším. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

"Milý deníčku, dneska jsem se pokoušela pustit pana Knightleyho z hlavy" ... "měla jsem upřímnou snahu nemyslet na něj, když jsem dávala pokyny kuchařce" ... "snažila jsem se nemyslet na něj na zahradě, kde jsem stokrát otrhávala lístky kopretiny, abych zmapovala jeho city k Harietě ... kopretiny už rozhodně pěstovat nebudeme - je to ošklivý plevel" - začínám tomuhle filmu proklatě přicházet na chuť - a Gwyneth je TAK roztomilá - a ta její labutí šíje - všimli jste si? ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Tahle adaptace Emmy se mi líbí ze všech nejvíc a určitě za to mohou hlavní představitelé Gwyneth Paltrow jako Emma a Jeremy Northam jako Mr. Knightley. Gwynethina Emma je roztomilá a velmi anglická a Jeremy je dokonalý vzor gentlemana a pro mě dokonalý Mr. Knightley. A Evan McGregor je třešnička na dortu. Sophie Thompson se skvěle zhostila věčně ukecané slečny Batesové. Celý film je prodchnut příjemným humorem a uteče tak rychle, že si na konci budete přát ho vidět znovu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Emma" od Jane Austenové. (zuza99)
  • Rachel Portman byla oceněna Oscarem v kategorii Nejlepší hudba. (ČSFD)

Reklama

Reklama