Reklama

Reklama

Student medicíny David je zpočátku štěstím bez sebe, když je přijat jako laboratorní asistent proslulého hadího experta – doktora Stonera. Brzy ale zjišťuje, že za zavřenými dveřmi ordinace se odehrávají prapodivné experimenty, jejichž cílem je přeměnit člověka ve vládce hadů – kobru královskou. A Davidovi rychle dochází, kdo má být další obětí šílené vědcovy mysli. Pod režijní taktovkou velezkušeného režiséra Bernarda L. Kowalského (hlavní tvůrce seriálů Mission: Impossible, Wild Wild West a Columbo) a v produkci oscarového Richarda D. Zanucka (Čelisti, Rozsudek, Planeta opic) vznikl sci-fi horor, který patří ke kultovním kouskům daného žánru. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

bulawaio 

všechny recenze uživatele

klasický příběh o mutovaní v nějaký jiný objekt, tady jde konkrétně o hada. Hady já rád a tady jich bylo opravdu dostatek a reálných. Horší však byly masky, ty vypadají víceméně usměvně a hadího muže bych si představoval jinak, naž jako přerostou vybledlou okurku. No nic. ještě bych vyzvihl kvalitně zpracovanou hororovou hudbu, ale bát se teda rozhodně nebudete. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nehľadal atmosféru u zvieracích hororov... Jednoducho sa ani nedá navodiť, a preto tento druh hororu ide akosi mimo mňa. Každopádne tento film so zvláštnym názvom má celkom dobrý scenár, a spolu s obstojnými hereckými výkonmi patrí k tomu lepšiemu čo som v danom žánri videl. (opakujem že zvieracím hororom sa vyhýbam, takže ich moc nemám napozeraných!) ()

Reklama

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem typický eko horror, ve kterém budou zabíjet hadi, už první scéna převezení do Panoptika zrůd mě ale přesvědčila, že tohle by mohlo být zajímavější. A taky bylo. Začátek byl slibný ale na hlavní příšerku musíme čekat přes hodinu (!) a nakonec se na obrazovce ani moc neohřála. Je to škoda, protože zrůdy ve filmech mám rád. Další plus je za opravdové hady a že se autoři vysrali na nějaké gumáky (tu poslední přeměnu nepočítám). Kdyby to nebylo tolik natahované, tak bych dal o hvězdu víc, takhle je to jenom za dvě. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky? Pche! Kobry, krajty, hroznýši... Hady vůbec nemusím, ale tohle sedmdesátkové sci-fi dílko ano. Pozvolna se posouvající příběh plyne k jedinému možnému (a od začátku jasně odhadnutelnému) závěru a pro nás, milovníky klasických béček - je to dobrá volba. Po letech jsem film opět viděl (jsem cvok, koupil jsem i DVD) a musím zvýšit hodnocení. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si zasloužil trochu lepší hodnocení. Není to totiž žádná ssssračka, jak to může podle názvu, námětu a subžánru "hadí horor" vypadat. Nejedná se o žádný brak typu Noc králíka, nebo Žáby, ale naopak příjemné komorní drama/dokument. Uvidíme spousty zajímavavých hadů, dočkáme se spousty zajímavých informací a scén a mezitím sledujeme studenta Davida, který pomáhá moudrému vědci s hady a sbližuje se s jeho dcerou. Až ke konci se film mění v horor, kde se dočkáme i nějakých hadích vražd. Celý mě to připomělo tak trochu SPOILER film Moucha, lehce říznutý trochou toho dr. Frankensteina KONEC SPOILERU. Vytknout se dá hlavně až příliš pomalé tempo a hlavně neskutečně dementní konec s proměnou a fretkou, který to totálně pohřbil. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Krajta použitá ve filmu byla přivezena ze Singapuru. (ČSFD)
  • Ve Španělsku byl film pojmenován Ssssilbido de muerte, což znamená "syčení smrti". (ČSFD)
  • Všichni jedovatí hadi ve filmu jsou skuteční a herci s nimi museli pracovat. Pouze v záběru, kde doktor Stoner (Strother Martin) chytne hlavu kobry, byl použit umělý had. (ČSFD)

Reklama

Reklama