Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Diskuze

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Ainy

v originále je to tak: seká. zastaví. mluví. domluví. seká dál. to vše jde slyšet... v dabingu seká. zastaví. mluví. domluví. seká dál. - ale to už slyšet nejde. chápeš, ne? :)

na příspěvěk reagoval Ainy

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Prosím vás pěkně, jak se do češtiny překládají Pixies? Potřebuju to kvůli překladům rozhovorů. Díky...

na příspěvěk reagoval Ainy, Madsbender

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Segrestor

a originál znění znáš? Tam tu sekačku překřikuje? :-) já nevím jen se ptám :-))

U polní nemocnice mi to opravdu nevadí, ikdyž vnímám ty zvukové rozdíly mezi dabingem a originálním ruchem. Naši herci, kteří byli vybráni pro dabing hlavních postav byli vybráni velmi dobře, nedokážu si představit, že by byli namluveni někým jiným a je mi jasné, že vypadám jako kulturní barbara, ale já si nedokážu představit, že bych MASH poslouchala v originálním znění s titulky ... :-)

 

Yoši: myslíš světle, že :-)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Segrestor

SMilan

SMilan (hodnocení, recenze)

Dado

Vieš, určite by mala byť aspoň možnosť výberu. U nás tú možnosť cine-max nedal. A to mi vadí. Dabing nehaním, viem, že za tým stojí kopec ľudí a práce, nie len samotní herci. Ja som na tento konkrétny film chcel ísť ešte predtým, než som vedel, že bude iba možnosť dabingu. A keď tak hodnotenie určite upravím, akonáhle dôjde k projekcii na BR, prípadne opäť kino v originále.

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Ainy

jde o detaily, ale náročného diváka to dokáže srát. viděl jsem nedávno jeden díl dextera v českým dabingu a mladý dexter tam sekal trávu. zvuk sekačky byl jen do té doby, než promluvil. pak už sekal potichu :)) u toho thrilleru mě to docela rozsoustředilo :)

na příspěvěk reagoval Ainy

Dado

Dado (hodnocení, recenze)

Ainy

O každom, kto sa v tom nájde. Nechcem narážať na nikoho konkrétne, avšak určite každý uzná, že sa nájde viacero ľudí, ktorí do kina nepôjdu nielen na tento film, ale všeobecne, len preto, lebo si už vopred povedia, že dabing bude katastrofálny a pokazí im celý zážitok z filmu.

na příspěvěk reagoval SMilan

SMilan

SMilan (hodnocení, recenze)

Madsbender

ty na to vlastne ani nechceš ísť, len si si tu vyhľadal slabšiu povahu a chceš jej privodiť zdravotné komplikácie :D
všetko so srandou, samozrejme :-)

na příspěvěk reagoval Madsbender

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Segrestor

vím jak to myslíš a co mi chceš říct i to, že jsem asi v menšině komu se to tak jak to je líbí, ale já si to s tím dabingem prostě užívám :-) máš pravdu, že ty rozdíly, kdy běží dabing a pak se to přepne na písničku, nebo na něaký ruch - potlesk z jídelny apod. je dost znatelný. Já to ale neřeším :-)

na příspěvěk reagoval Segrestor

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Dado

Ja nič vopred nehovorím, len toľko, že na to nepôjdem (čo nepôjdem tak či tak, aj keby to bolo s titulkami, všetko sa nedá). Ale v kine si chcem užiť originál - ono aj ten zvuk je trochu iný ako keď sa nahráva u nás v štúdiu a nemá to ten efekt. 

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Ainy

mash... markantní je pak potlačovaní okolních ruchů. přechody patrné při změně stop na originál (např. při zpěvu) zkrátka, je snadno znát, jak je to laciné. dav tam dělají tři najatí studentíci nebo co.. .no, je to šlendrián jako prase, našel bych i víc chyb. polovina hlasů je podle mě však skvěle vybraná, to zas jo.

na příspěvěk reagoval Ainy

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

SMilan

Sry, zabudol som pridať smajla :-D Chcel som len podotknúť, že to je skutočná ikona prekladateľskej (ne)originality (a demencie), takže som rád, že to niekto spomenul :-)

Dado

Dado (hodnocení, recenze)

Nie že by sa mi po x-tý krát chcelo zapájať do diskusie o dabingu, kde ho väčšina diskutujúcich dokáže odsúdiť už len z princípu, ale keď sa to už rozbehlo pri tomto filme, tak mi to nedá. Veď napríklad slovenský dabing získal ocenenie od Disney Character Voices International za najlepší dabing animovaných filmov (áno, viem, že toto nie je animák, ale má to k tomu blízko). Takže nechápem takéto odsudzovanie vopred, navyše keď človek považuje niečo za odpad ešte predtým, ako sa s tým vôbec mohol stretnúť, je veľmi nepravdepodobné, že takýto človek dokáže neskôr danú vec zhodnotiť nezaujato.

na příspěvěk reagoval Ainy, Madsbender

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama