Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 46 min (Minutáž: 40–47 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort, Morena Baccarin, Scott Wolf, Charles Mesure, Christopher Shyer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Na „návštevu" Zeme sa pozvali sami. Vraveli, že prichádzajú v mieri. Klamali... Mier je totiž to posledné, na čo myslia! Jedného dňa sa život na naše krásnej modrej planéte na pár sekúnd úplne zastaví... Stane sa totiž niečo nepredstaviteľné, čo nás všetkých prinúti zalapať po dychu a štipnúť sa do ruky, aby sme si boli istí, či nesnívame – po obrovských zemských otrasoch sa totiž nad najväčšími metropolami Zeme zjavia obrovské vesmírne lode! Vzápätí sa na zemi objavia mimozemskí „návštevníci" v ľudskej podobe, ktorí s nami prišli uzavrieť vskutku nezvyčajný obchod – výmenou za suroviny, ktoré potrebujú pre záchranu svojej planéty nám ponúkajú dych vyrážajúci technický pokrok! Nečudo, že mnohí pozemšťania hľadia na „návštevníkov", ktorí im sľubujú doslova zázraky v medicíne i technológiách, s veľkou, temer až posvätnou bázňou a nekritickým obdivom. Len zopár – či už verejne alebo v súkromí - spochybňuje plány mimozemšťanov... Agentka FBI Erica Evansová (Elizabeth Mitchell) patrí k tým druhým. Veľmi rýchlo totiž pochopí, že mimozemšťania rozhodne nie sú takí mierumilovní, ako sa na prvý pohľad zdá. Práve naopak, už veľmi dlho pripravujú inváziu na Zem – a mier je to posledné, na čo myslia! Krátko nato sa pripojí k odboju, ktorý chce ochrániť náš svet pred plazoidnými votrelcami v ľudskej podobe. Jej syn Tyler (Logan Huffman) je na jej veľké zdesenie cudzou rasou z vesmíru absolútne nadšený - a dokonca sa nechá naverbovať ako jeden z ich mierových vyslancov! Lenže ak človek nemôže veriť už ani svojim najbližším... Tak komu vlastne v tomto nekonečnom chaose ešte možno naozaj veriť, na koho sa spoľahnúť? Začína sa ľúty boj medzi pozemšťanmi a votrelcami, ktorého koniec je neistý - a v nedohľadne. A bude, žiaľ, o to ťažší, že nie vždy je jasné, kto na koho strane stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

divak84 odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry ale tak slabé vizuální efekty (teleport na lodi ve druhe řadě, výbuchy), herecké výkony (krom obou hlavních hereček) + díry v logice i v myšlení... to je děs.. umělé lákadlo pro teenagery v podobě super hot náctileté bloncky na ufo lodi, kterou samozřejmě musí balit nagelovaný namejkapovaný fešák pozemštan, je cítit už od výtahu. ve druhe řadě (nvim kery dil) má mít hl.ufoška projev a snipeři 200 m nerušeně čekají na vystřel (ochranka asi nulová nebo má neplacené volno), ty vyrazy v obličejích strašně bijou do očí... celý příběh neoriginální, podle mě špatně provedený. u tohodle projektu stačil obyčejný dvoudílný film pro tv nova na uterní večer a dopolední čtvrteční reprízu... ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Dávam 4 hviezdičky, pretože V má dosť veľký potenciál. Robím tak však s obavami preto, lebo už v prvých dieloch je badať kdeaký náznak klišé a ak si autori nedajú pozor, tak je to presne to, ako to skončí. Navyše mi je hrozne nesympatická Elizabeth Mitchell. Na druhej strane to môžu rozbehnúť vo veľkom štýle a my budeme o jeden parádny seriál bohatší - uvidíme.__Na konci prvej série: znižujem na 3*, ale verím a dúfam v lepšiu 2. sériu. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

1.Série - Začátek je velmi efektní za příletu ufonů jak z dne nezávislosti ale místo obřího paprskometu mají velkou telku a na ní se vysílá "Přicházíme v míru" show. Ufoni jsou hnedka velká senzace, jenže se hned ukáže, že s nima něco není v pořádku a utváří se základní čtverka postav. Má to spád a hlavně má to zajímavý námět, jenže je to takové příliš přímočaré a postavy jen vždycky s každým novým dílem vymyslí nový plán jak sabotovat ufony a ufoni zase novou věc jak tyhle odbojáře potlačovat. Celý námět s "hodnými" ufony, kteří se začlení do společnosti, ale mají zlé úmysly by se dal zpracovat nějak promyšleněji a to zvlášť pokud jde o nějaký charakter postav, který tu není zrovna dvakrát propracovaný a všechny jejich hovory a činy směřují jen dopředu, což mě dost zklamalo protože jsem se na první sérii V dívala po kouknutí na všechny díly Heroes, kde byly všechny postavy tak pěkně prokreslené a zajímavé. Mezi těmi plochými postavičkami ale přinejmenším jedna vyčnívá a tou postavou je ufounská vedoucí Anna, která je pěkně zahraná jako taková usměvavá bestie, co nenávidí prakticky všechno lidské, je arogantní a sebejistá a vždycky je zábava koukat na ten její usměvavý mrkající výraz, když někdo dělá něco co jí není po chuti :). Bylo to takové jednoduché a sice to pěkně odsýpalo, ale zas tolik napětí v tom nebylo, což ale zachránil našlápnutý (možná dokonce přeplácaný) poslední díl, který slibuje něco víc v příští sérii, tak tomu zatím dáme čtyřku (ikdyž s heroes se to vůbec nedá srovnávat a těm jsme taky daly čtyřku) a uvidíme co bude příště. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl potěšil a dal očekávat zajímavý seriál, který svůj původní předobraz překoná. První série představila svět, manipulující Návštěvníky, krásně naivní lidský pohled, několika zajímavých vztahů s dobrým castingem, slušné tempo a příběh. Celkově jsem se bavil, přestože potenciál je veliký a budoucnost vypadá velmi, ale velmi rudě (tedy růžově:)). Konfrontace lidské individualismu, cítění, ohledů a morálky proti (v podstatě) úlovému společenství dobyvatelů nových světů si zaslouží další sezonu. Ta se naštěstí zatím daří na výbornou, protože hlavní zmíněná témata prohlubuje, seriál neustále směřuje jednotným směrem a psychologie postav není jen zbytečným patláním barviček na zeď bez jakéhokoliv smyslu. Škoda, že V jako seriál nemá v současnosti žádnou sci-fi konkurenci (SGU přestávku, Outcasts uvidíme) a druhá sezona překonává má očekávání. Zvraty, tempo a žádné obavy z mrtvých hrdinů. Třetí sezonu, prosím. Nejlepší díly: Red Sky - finále S01, Siege - S02E06, Mother's Day - finále S02. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl řádně nahuštěný dějem, který vás nenechá v klidu, dokud neuvidíte další a další pokračování. Pravdou je, že se děj posunuje vpřed velkou rychlostí, ale člověk se alespoň nenudí jako u Lostu nebo podobných peněžních dolů, které dávno pozbyly dvé účinnosti. Tohle je jedním slovem nářez a Morena Baccarin ještě nikdy nebyla tak tajemně úžasná! S krátkými vlasy ji to sice moc nesluší, ale...slovy Howarda z TBBT "Well, its Morena Baccarin. Thats it!" P.S. Tohle je jeden z mála seriálů, kde fandím "záporákům". Pozemšťané jsou tak nudní ;o) Po osmém díle snižuji na 4. Strašně mi vadí E. Mitchell (doufám že během seriálu chcípne) a taky to, že se pozemšťanům daří emzákům různě vzdorovat, přestože by to normálně nezvládli. Co se týče konce posledního dílu, to tam nemají v těch centrech kamery? Dávno by vetřelce už odhalily...můžou být rádi že hodnocení nesnížím na tři nebo níž...nelíbí se mi celkový vývoj událostí. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (7)

  • Na konci 7. dílu 1. série, když Anna projíždí světové televizní zprávy, je možno vidět Lucii Borhyovou a Reye Korantenga. (bangee)
  • V serálu se vyskytuje adresa 4400 Pier Ave. Jedná se odkaz na seriál 4400, ve kterém Joel Gretsch hrál. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama