Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 216)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Šťouchnutí do žeber a následná otázka mého náctiletého doprovodu, aniž bych mu já sama kazila zážitek: "mami, odkdy na dně oceánu teče vroucí láva a hoří oheň?" netřeba obšírně komentovat, jelikož některé základní fyzikální zákony by se i v pohádce měly dodržovat ... Přestože ta tekoucí a bublající, žhavá láva vypadala pod mořskou hladinou účinně, nic by se nemělo přehánět. Jinak musím uznat, že je to opravdu parádní, vizuální jízda i díky hudebnímu doprovodu a zvukovým efektům! Pokud si odmyslíte některé nesmysly a necháte se unést příběhem, měli byste být vcelku spokojeni. Dlouhá stopáž ovšem vyžaduje před projekcí důsledné zbavení se přebytečných tekutin z močového měchýře, jinak jste vystaveni riziku, že díky aktivaci reflexu močení, přijdete o část filmu a hlavně naserete ostatní, když jim pošlapete nohy a budete se jim, krucipísek, procházet ve výhledu! A souhlasím se svalovčem Arthurem, že zrzky jsou prostě boží! To je jasná věc! Mimochodem ... moc nedoporučuji příliš malým dětem kvůliva mordování a temnému ději jako takovému. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Blockbustery byly vlastně vždycky stupidní, tak nemám důvod se tolik divit, že ty současné jsou taky. Nejvíc mi asi vadila ta hudba, působila rušivě a nepodporovala akci, spíš jako by šla manicky proti srsti, plus se až příliš snažila být cool a vybudovat si svůj signature riff jako u Wonder Woman, z mého pohledu a poslechu neúspěšně, protože si zpětně nevybavím jedinou notu, jenom jak mě to štvalo. P. S.: Amber Heard ať se smaží v pekle. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ale hej, celkom dobré to bolo. Veľa akcie, síce bez kultových nápadov, ale obstojne natočenej (najmä dlhá naháňačka na strechách, ale čakal som od nej viac). Výprava fajn a to ako podmorská, tak suchozemská. Postavy priemerné, ale Jason Momoa, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Dolph Lundgren (!), Yahya Abdul-Mateen II (ehm) a dokonca i Amber Heard a Temuera Morrison, ich dokázali predať. Univerzum na môj vkus neveľmi zaujímavé, ale treba dodať, že hoci to pripomína rôzne filmy (vizuálom asi Avatara a roztatáreným humorom trochu Thora Ragnarok), dokázal James Wan zostať svoj. Trocha bizarne pôsobí, ako je klasická hollywoodska kráska zamilovaná do polotučného zamasteného týpka, ktorý by vo vašom činžiaku mohol robiť domovníka, tak ale jasné, láska nepozná hranice a vlastne sa mi to páčilo, pripadalo mi to realistické. Scenár jedno veľké klišé a málokedy dáva logiku (megatýpek skáče z lietadla bez padáka a po dopade je veselý ako slniečko na hnoji alebo doňho strieľajú granátometom a nič sa nedeje, ale keď mu hrozí pád z trápne tri metre vysokej budovy, má smrť v očiach?). No občas dokázal vypotiť pekne mrazivú scénu. Poteší každopádne, že doňho autori narvali všetko, čo sa dalo (žraloky s lasermi, obrnené gigantické morské koníky). A aj to, čo sa nedalo (Cthulhu). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná digitální omalovánka, a skoro se mi chce napsat „doslova“ omalovánka, když se koukám na ty CGI vyhlazené ksichty, skoro jsem z toho hodil šavli. Tady se jenom ukazuje pokrytectví některých filmových kritiků, kteří Hobbitovi vyčítali CGI přeplácanost (a ignorovali skutečnost, že šlo v mnoha případech i o rukodělné kulisy), a u Aquamana, který co do digibordelu je ještě tak o dva, tři levely výše, je v tomhle ohledu ticho po pěšině. Nedýchl z toho na mě život, ani jednou. Ani komiksový feeling, protože i sebehorší DC komiks má životnější a vícerozměrnější postavy, než Wanovy nudné jednorozměrné archetypy. Nuda, sterilní jak znojemské okurky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aquaman bol v Justice League len vodný zamračený cool frajer, kde bohužiaľ nemohol dostať moc priestoru, no aj tak ma bavil. Tu vo svojom vlastnom filme predčil moje očakávania a doslova ma strhol prílivovou vlnou rovno do útrob Atlantídy. Aquaman po tom čo pomohol poraziť Steppenwolfa, si žije na voľnej nohe, sem tam niekoho zachráni, skočí na pivko alebo si spraví pár selfíčok a o nejakú Atlantídu sa nestará. Aspoň po kým za ním nepríde Mera, červenovláska v zelenom kostýme, s modrými očami a povie mu, že jeho nevlastný brat Orm chce rozpútať vojnu a zároveň nosiť cool titul Ocean Master. Arthur preto musí nájsť bájny trojzubec kráľa Atlana s pomocou, ktorého sa stane kráľom a zabráni vojne. Príbeh je jednoduchý ako facka a takých komiksy prinášajú mnoho, no tým pádom sa ani Aquaman nevyhne istým klišé. Našťastie James Wan, trikový a výtvarný majstri ponorili príbeh do takej hladiny a na také miesta, ktoré mam pocit, že sme doposiaľ na platne ešte v žiadnom inom filme nevideli. Efekty rovnako ako v iných komiksovkach nadmieru drahé, ale zároveň užasne, premakané, okúzľujúce a hlavne vydarené. Celkovo čo sa týka výtvarnej stránky a dizajnu je Aquaman film, ktorý ponúka doslova vlastný svet! Inak by som to nazval, že si Aquaman cez seba prehodili kabát Avatara a Star Warsu. Akcia sa tiež vydarila a okrem perfektnej choreografie súbojov polahodí oku aj kamera. Jednoduchý príbeh je asi to najväčšie mínus, ale ako som už spomínal vymakaný dizajn a plejáda známych hercov (Patrick Wilson, Willem Dafoe, Dolph Lundgren, Nicole Kidman, Amber Heard) film posúva ďalej. Celkovo tieto prvky - vizuál, dizajn, casting, akcia - prekrývajú nevýraznosť príbehu. Čo sa týka atmosféry vo filme, tak je fajn, že si Aquaman záchova svojou vážnosť, nie je zbytočne vtipný ani trápny, a humor sa vskutku vydaril ("Pamätáš si s toho niečo ? " Len toľko, že niečo, niečo a trojzubec"). Nie je moc čo kritizovať, no keď už sme pri tom čo sa vydarilo nedá mi nepochváliť hudbu Ruperta Gregson-Williamsa. Tam kde to Jason Momoa neutiahne svojim suchým herectvom a jedným drsným výrazom, ktorý mu ide, mu James Wan poskytne cool scény a Gregson-Williams zas hrdinskú hudbu, s ktorou sa radi pridáte do boja aj zo sedačky. Dúfam, že Wan natočí aj druhý diel, mytológia a iné príbehy Atlantídy by boli určite zaujímavé v jeho ďalšom podaní. Rozhodne jeden s najlepších filmov od DC comis zo súčasnej série. Možno dokonca úplne najlepší! P.S.: počkajte si za titulky. Obľúbený soundtrack: Arthur, Kingdom of Atlantis, It Wasn't Meant to Be, The Legend of Atlan, What Could Be Greater Than a King, Reunited. 95% - 5* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Když Aquaman (Jason Momoa) vstoupí do bojové arény, objeví se na chvíli jeho a Ormovy (Patrick Wilson) statusy. U Orma: „Král Orm Marius, výhody –⁠ Král Atlantidy, urozeného původu, válečník, filozof, držitel 8 danu nautilu v xebel-fu, válečný hrdina dekorovaný medailí Korálového srdce, vítěz EAC maratonu a 5x neporažený šampión boje s trojzubcem. Nevýhody –⁠ žádné.“ U Aquamana: „výhody –⁠ žádné. Nevýhody –⁠ obyvatel souše, míšenec, opilec.“ (Dzin01)
  • Pracovní název snímku byl „Ahab“. Stejně se jmenoval hlavní hrdina románu „Bílá velryba" spisovatele Hermana Melvilla. (fiLLthe3DD)
  • V čase 00:02:25 je na stolku vidět akvárium, které je otočené dlouhou stranou ke křeslu a krátkou ke gauči, ale už o pár sekund později (čas 00:02:36) je na stolku otočené dlouhou stranou ke gauči a krátkou ke křeslu. (Proste..Jana)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama