Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Zánik

  • USA Justice League: Doom
Trailer

Obsahy(1)

Liga spravedlivých sestává z nejlepších superhrdinů a ochránců lidstva. Pro Temného rytíře však zároveň představuje ty nejnebezpečnější lidi planety. Batman proto sestavil super tajný nouzový plán pro případ, že by se některý z hrdinů vymkl kontrole. Když tato data ukradne skupina nových záporáků, musí se Liga připravit na střetnutí, které prověří sílu jejího spojenectví. Animovanému dobrodružství ze světa DC Universe propůjčili své hlasy v původním znění hvězdy jako Kevin Conroy, Tim Dally nebo Nathan Fillion. Připravte se na příběh, který obrátí vzhůru nohama vše, co znáte o Lize spravedlivých i o samotné podstatě hrdinství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svým stylem je Justice League: Doom další z animovaných týmovek, které se stále častěji vypouštějí divákům a představují hromadu postav ve velmi jednoduchých příbězích s tahem na bránu a hromadou akce. Problém ovšem nastává u faktoru "překvapení" nebo "nečekaného". Ten je u celého filmu prakticky nulový, protože po pár minutách je zápletka a bohužel i vyústění až moc jasné a bez zádrhelů. Je to podle mě škoda, protože tím se podobné filmy nedokáží dostat ze škatulky "dětská akční zábava" do něčeho opravdu... výjimečného. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejpoveděnější film s JL, který jsem zatím viděl (New Frontier a Crisis on Two Earths). Nebere si servítky s hrdiny a kolem půlky filmu je každý z nich dost na lopatkách. Bohužel se z toho znovu rychle dostanou, což beru jako malý zápor. Chtěl jsem vidět, jak členové JL dostanou pořádně po tlamě a film by tak dostal větší temný nádech. Nicméně zápletka se záporáky, kteří používají Batmanovy plány na vyřazeni jednotlivých JL členů je dost poutavý sám o sobě a rozhodně bych se nedivil, kdybychom tuto zápletku dostali v budoucnu naservírovanou i v hraném filmu na stříbrném plátně. Potěšil mě nový člen JL a i závěrečný rozhovor mezi Batsym a Supíkem, takže za mě spokojenost. 80% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, jako by tvorba DC animáků skákala nahoru a zase dolů. Oproti Krizi na dvou Zemích je to opět slabší díl. Čekal jsem tedy solidnější zápletku, která ale asi zůstala jen na papíře, příběh byl strašně předvídatelný. Akce se dostavilo přemíra, doopravdy si nemůžete stěžovat na nedostatek, protože se pořád něco děje a postavy ani nemají možnost se na chvíli zastavit. Ale ta výplň mezi akcí nebyla bůhvíjaká, dialogy se mi zdály chvílemi hluboké, měly nějaké poselství a silný dopad, ale v celkovém součtu spíše jen průměrné. Našlo by se zde pár momentů, z kterých jde mráz po zádech a v divákovi to zanechá nějakou emoční odezvu(například scéna na střeše mrakodrapu, kde je postřelen Superman kryptonitovou kulku), ale to je jen jedna kapka v moři, a to mi prostě a jednoduše nestačí. Batman by si podle popisu zasloužil větší prostor, připadalo mi, že ačkoliv se všechno děje jen kvůli němu, tak se na obrazovce stejně moc neukazuje. Závěr s bombou fakticky přehnaný. Ale drží se to pořád na linii JL Válkou. Za mě dávám 63 % ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu spočívá v jeho seriálovosti, jako rozšířená epizoda seriálu by mohl být výjimečný, jako samostatný film je nedostačující. Přesto pravidelná potřeba hlášek hrdinů z JLA byla naplněna. V opozici je tentokráte arogantní Batman, nejzábavnější Flash a samozřejmě nejvíce sexy Wonder Woman svádějící svůj pravidelný souboj se svou pradávnou protivnicí Cheetah. Nicméně celková zábavnost může s každou reprízou stoupat, společně s tím, jak vám budou jednotliví hrdinové přecházet do krve. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Další povedený DC animák na pomezí 3 a 4 hvězdiček - nepřetržitá akce, živé postavy, jednoduchá, ale dostačující animace. Na druhou stranu se dospělý divák může až zastydět při sledování takovéto prostinké komiksové story s megalomanským padouchem a jeho zaručeným plánem na likvidaci členů JL, aby mu už nikdo nemohl zabránit v zničení jedné půlky světa a ovládnutí té druhé. Napětím jsem si okousal nehty na nohou, jestli mu to tentokrát vyjde! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Film je volně inspirován komiksem „Tower of Babel“ od Marka Waida z roku 2000. (Caszidy)
  • Jedná se o první film o Lize spravedlivých, ve které se objevil skutečný Cyborg z naší reality. (jh666)
  • Film je věnován památce zesnulého Dwayneho McDuffieho, autora komiksové předlohy, který zemřel 21. 02. 2011 ve věku 49 let. (Conspi)

Reklama

Reklama