Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Quen11 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto vravím nerd fest, v ktorom je nevyhnutné poznať tieto postavy, ich pôvod, charaktery a len vtedy si to naplno užijete. Je tu cítiť scenáristické nadšenie, hlavne čo sa týka tej obrovskej dejovej masy, disponujúcej absurdným množstvom postáv a súvislostí s ktorými chytro pracuje. No toto je bohužiaľ aj najväčšia slabina filmu, príbeh je miestami neprehľadný a hlavné postavy nedostanú toľko priestoru, koľko by sa patrilo. No aj napriek tomu ide o fanúšikovský mokrý sen. Teraz si poprosím sólový film o tomto alternatívnom "Batmanovi". ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale miluju DC filmy hlavne z poslednich let. Zatimco Marvel je u nas rek bych rozsirenejsi, v papirove podobe jej sezenete v kazde trafice v nekolika podobach, o anim. serialech nemluve (viz Disney Channel), DC je pro me vyssi level komiksu, vic dospelejsi a posledni dobou diky Dark Knightovi take temnejsi (at uz vemu hranou, animovanou nebo papirovou verzi). Zatimco Marvel ma minimum celovecernich animaku, v TV sazi na spise trapne Spideyho hlasky a pouze jeho hrane filmy stoji za to, tak DC animaky jsou best of the best pro fandy komiksu v jeho puvodni podobe. A Flashpoint je toho dukazem....prijde mi, ze co natoci Jay Oliva, to snese srovnani s hranym Temnym rytirem. Jeho filmy maji vsechno, dokonale atmosferickou hudbu, skvelou akci, temne az depresivni ladeni a zajimave charaktery a osudy postav. Mozna proto, ze toci vetsinou podle tech nejlepsich puvodnich pribehu. Jedine minus tohoto filmu je opravdu velka brutalita (vetsi nez u druheho dilu DK Returns, i na pomery akcniho filmu obecne, natoz komiksu, ktery urcite nechce mit nalepku 18+). Dale, i kdyz je to film hlavne o Flashovi, pokud nejste obeznameni s DC universem - minimalne s Justice League, ovsem mihne se tu asi 10 dalsich postav hlavne z novych serii, napr. Grifter - budete se ztracet a odectete si jednu hvezdicku. Jinak doporucuji, pointa stoji za to... ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Hrané filmové zpracování mi sedí více, jsem asi už i namlsaný současnou komiksovou velkoprodukcí, takže jsem nějak postrádal tu epičnost a grandióznost doprovázející Temného rytíře nebo Muže z oceli. Upřít se Justice League: The Flashpoint Paradox ale nedá solidní tempo, film se ani na chviličku nezastaví. Jenže možná i proto jsem se hůř orientoval v postavách, všelijakých hrdinů je tam nespočet. Flash celkem sympaťák, vtipná byla hříčka s alternativním osudem Batmana i Supermana. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když se dc nebo marvel odkloní od tradičního dušínovského pojetí, bývá výsledek dobrej. Tady se podle mého všechno povedlo, krom jediného - díky naturálnějšímu ztvárnění ostatních hrdinů působí Flash podobně jako čivava s mašličkou uprostřed hejna divých, vyhladovělých vlků z tundry. Jinak si ovšem nemám na co ztěžovat, krom mé tradiční nelibosti nad jednotným vzhledem všech superhrdinskejch animáků, který je tak neoriginální a nudný, až mě z něj bolí sklivec, díky tomu pak i dobře ztvárněná akce nepůsobí tak dobře, jak by mohla. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak léta plynou, tak si osobně zcela upřímně nedovedu představit, co bych dělal bez každoročních animovaných dávek od DC/Marvelu. Až to dítě ve mně jednou nečekaně zemře bude to šok... Nová týmovka JLA pracuje s totálně úžasným a nápaditým scénářem (konečně na jiné reality došlo!), ke konci však překvapivě mírně ztrácí dech. Ale jen trochu. Go, Flash, go! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první animovaný film o Justice League, kde se neobjeví Martian Mannhunter. (jh666)
  • Film je založen na komiksové sáze od DC Comics "Flashpoint" z roku 2011, kterou napsali Geoff Jones a Andy Kubert. (Shadowspark)

Reklama

Reklama