Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// +ultimátní akce, silné emoce a dobře napsané charaktery postav, český dabing, záporáci a famózní hudební doprovod -na tu animaci (grafiku) jsem si musel zvyknout/// V životě jsem snad neviděl animovaného supermana. Přesto (nebo právě proto) tento film předčil všechna možná očekávání. Díky přiměřené stopáži nemáte šanci vydechnout a na obrazovce se pořád něco děje. Děje se tu toho tak moc, že by to vydalo na 2 celovečení filmy. Do tohoto snímku jsem se ponořil a ani nedýchal. Navíc je to vše velmi drsné a emocionálně silné.../// Celkem 92%/// ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá animácia (Clark Kent ale vyzerá trochu smiešne), hviezdny dabing (James Marsters!), originálny temný príbeh plný nečakaných zvratov, krvavej akcie s bombastickým záverečným finále. Lex Luthor je ultracool a zatiaľ bezkonkurenčne najlepší, akého som na filmovom plátne videl. Takto si ho predstavujem a nie ako pojašeného pajáca Gena Hackmana! ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První půlhodina hodně slabá, už jsem čekal přinejlepším průměrný komiks, ale vše potom nabralo na obrátkách. Animace mi přestala vadit i když byla hodně jednoduchá a pohledově laciná. Klasické rysy Supermana, žádné experimentování jako v novém komiksovém Batmanovi. Akce je povedená a všemu nasazuje korunu povedený příběh, jako pilot k seriálu by byl tento snímek dokonalý, ale jako celovečernímu filmu mu přece jen něco chybí. 7+/10* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Based on the award-winning DC comics trilogy "The Death of Superman". Za "Cartoon Network" animáciou sa skrýva pomerne zaujímavý príbeh a je fakt škoda, že Singerov Superman nevyzeral aspoň takto. Po druhom zhliadnutí nekompromisne zvyšujem hodnotenie. Superman presne podľa môjho gusta si to aj napriek drobným chybičkám na kráse a faktu, že príbeh sa dal rozviesť ešte viac, zaslúži. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další animák se Supermanem. Tentokrát má proti sobě hned několik protivníků: ultra záporáka Doomsdaye, Lexe Luthora, Hračkáře a svůj klon. Nemá to jednoduché. Doomsday mu pořádně naloží. Luthor využije jeho nepřítomnosti a začne spřádat vlastní plány. Loise Lane se to ale zdá podezřelé a přijde tomu na kloub. Ve finále se oba Supermani spolu porvou. Ukáže nám dokonce i svůj nový oblek. Nakonec o všem rozhodne kryptonit. Superman může být je jeden. :) "Máš mé schopnosti, ale máš i mé slabiny." ;) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)

Reklama

Reklama