Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po obsahové stránce rozhodně zajímavější než většina hraných Supermanů. Není tu tolik patosu, dočkáme se i Supermanovi "smrti" a Lois Lane je coby dlouhovlasá brunetka atraktivní kočka, i když je jen kreslená. Ocenil bych však jiný/lepší styl animace, hlavně pozadí působí dost levně a celkový dojem tím pak trpí. Namluvené hlasy jsou dobré, stejně tak i hudební doprovod mě potěšil. Tento film je na tom ostatně svou kvalitou podobně jako Batman: Gotham Knight, leč v trochu horším vizuálním podání. Škoda, že se na západě nenajde nikdo, kdo by produkoval animované filmy/comicsy na úrovni takového Miyazakiho, pak by to panečku bylo jiný kafe. (6/10) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Také jsem byl překvapený, jak moc dospělé to nakonec bylo. Cartoonová animace mě k tomu moc nevedla. Mimochodem komiks Doomsday, který byl předlohou byl odpovědí na otázku, zda může superman zemřít. Totiž jeho schopnosti se se střídáním spisovatelů u kormidla série nadouvaly až se zdálo, že jej nemůže nikdo porazit (snad jen Chuck Norris, jak kdysi trefně komentoval situaci Pavlovský). Nicméně střetem s Doomsdayem série na nějaký čas skončila a já předpokládal, že tak bude končit i film. Tak mě trochu překvapilo, že k tomu boji došlo už po třiceti minutách. Ale why not. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Based on the award-winning DC comics trilogy "The Death of Superman". Za "Cartoon Network" animáciou sa skrýva pomerne zaujímavý príbeh a je fakt škoda, že Singerov Superman nevyzeral aspoň takto. Po druhom zhliadnutí nekompromisne zvyšujem hodnotenie. Superman presne podľa môjho gusta si to aj napriek drobným chybičkám na kráse a faktu, že príbeh sa dal rozviesť ešte viac, zaslúži. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Animovaný Supermanovský film trumfuje stamilionový Singerův vysněný film. Stranou bych úplně dal animaci i finanční stránku. To se nedá rovnat film za stovky milionů s direct-dvd filmem pro fanoušky. No a proto právě vítězí animovaný Superman na celé čáře. Tempo,akce,příběh a celková temná atmosféra mě držela u obrazovky. Budu souhlasit s Tosimem, protože tvůrci tohoto animáku by měli dostat šanci na hraný celovečerák. V poslední době jsem naprosto unešen a spokojený z tvorby dospělých animovaných filmů s hrdiny komiksu (viz. Superman/Batman: Veřejní nepřátelé anebo Hulk vs Wolverine). Je to zajímavé, ale klasická animace mě tento rok daleko více dostala než tolik dnes modní PC animace. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Animace je poměrně jednoduchá, ale to atmosféře neškodí. Příběh je příjemně temný a černý oblek "muže z oceli" je vskutku "cool". Hudební doprovod mi nejprve přišel mírně napodobující původní motiv Johna Williamse, ale postupně do Soudného dne dobře zapadl. Celkově patří Superman Doomsday k tomu nejlepšímu, co bylo v posledních letech v žánru animovaného filmu se superhrdinskou tématikou natočeno. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)

Reklama

Reklama