Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když začnou nevinní občané po celém Metropolis a v Gotham City páchat zločiny jako z nejhoršího snu, hledá Liga spravedlivých příčinu mimo tento svět – v říši nadpřirozena! V závodě o čas se Batman obrátí o pomoc na jediného muže, který se nadpozemským silám dokáže postavit: na Johna Constantina. Obvykle arogantní sólista Constantine brzy zjistí, že temnou moc může porazit jen tajemný tým ve složení Zatanna, Deadman a Etrigan Démon a sázka na divokou kartu, kterou se Constantine zdráhá povolat. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Když Justice League narazí na svět magie, je většinou bezmocná, jako mravenec proti parnímu válci. Proto si musí většinou vzít na pomoc někoho "z oboru". V tomhle případě je to oblíbený solitér Constantine a kupa dalších postav, kterým magie není cizí a povětšinou je spojuje averze ke Constantinovi pramenící z jejich předchozí spolupráce. Temno odsýpá, jak má správný komiksový animák odsýpat a celé si to pro sebe samozřejmě krade Constantine. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Matt Ryan, který si perfektně střihnul Johna Constantina ve skvělém, ale zrušeném seriálu, se vrací, aby alespoň propůjčil svůj hlas animovanému Constantinovi. Spolu s ním se tu kromě klasických hrdinů z Justice League, objevují také neokoukané postavy jako Zatanna, duch Boston, démon Etrigan aka Jason Blood anebo Bažináč. Po dlouhé době přišli animátoři DC filmů s něčím trochu originálnějším a neokoukaným. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší komiksový animovaný průměr, který ukazuje, že jak mile se do toho přidá trochu toho temného, dá se na to i koukat. Jasně, je to hodně odlehčené, ale tyhle Dark postavy jsou celkově tak zajímavé, že by si zasloužily více prostoru než třeba takový Superman. Ale to ze mě mluví nechuť k Muži z ocele. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem netušil, že je Constantine takhle mocný. A navíc tak cool, obzvláště s hlasem Matta Ryana, kterého známe ze seriálu. Obecně tyhle adaptace komiksů od animované odnože DC mě málokdy zklamou a spojit magiky s Batmanem (a jeho neskutečně cool "Hmm", a to prosím i bez Kevina Conroye) je vyloženě brilantní tah. Jestli filmové Dark JL někdy vznikne, tak určitě ne v týhle podobě, to by muselo stát tak miliardu. Doufám, že Jay Oliva bude i nadále s dalšími komiksovými animáči pokračovat, jelikož tyhle 70 minutovky si dám kdykoliv s chutí...9/10 ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Tady je opet videt, jak se DC a Marvel pretahuji o divaky :) Po velmi povedenem "Doctoru Strangeovi" (2016) se DC rozhodlo pripomenout, ze ma take postavy, ktere umi kouzlit, a ne jednu :) Nastesti se toho chopil Oliva, jehoz styl je dospely, a tak tu mame snimek s neprilis znamymi postavami, ktere se doted objevovaly hl. ve videohrach, s dobrym dejovym zvratem i solidni akci. Aby se zachovalo "pouto" na klasickou Justice League, ktera se tu jen mihne, zustal tu Batman, ktery vsechno cynicky glosuje a shromazdi nekolik magickych superhrdinu, aby se spolu postavili silenym nocnim muram, diky kterym se lide zabijeji navzajem. Asi nejdul. postavou je tu lovec demonu Constantine (v hrane verzi ztvarneny napr. K. Reevesem v r. 2005), dale kouzelnice Zatanna (konecne tuhle postavu vidim v poradne akci), nemrtvy Deadman (kteremu ale neustale rikaji jen pravym jmenem Boston), demon Etrigan uvezneny v lidskem tele a trochu i Swamp Thing, bazinata obluda. Vsichni tihle hrdinove existuji v DC svete desitky let, ale priznam se, ze je znam jen minimalne. O zaporakovi Felixi Faustovi jsem slysel vylozene poprve. Autori se sice snazili jejich osud trochu nastinit, ale na tak malem prostoru to neni mozne. Chtelo by to nejaky short film ke kazde postave zvlast, treba jako bonus na DVD. Skoda no :/ Kazdopadne dej (i kdyz je podavan zkratkovite) se pochopit da. Nejvice se to asi podoba serii "Devil May Cry", protoze tu je take spousta kouzleni a priser, na jejichz animaci je znat asijska ruka. Jako celek proste fajn animak s netradicnimi "hrdiny". Akorat by uz Batmanovi mohli prestat delat ta zahnuta ouska O:) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vzhled postavy John Constantine je navržen dle zpěváka Stinga. (Puxina)

Související novinky

Co se děje s Justice League Dark?

Co se děje s Justice League Dark?

30.08.2017

Comicsoví fanoušci prahnou po návratu Johna Constantinea a zatím se bohužel neblíží. Po zrušeném seriálu se začala chystat týmovka Justice League Dark, v níž měl John potírat démony s pomocí Bažináče… (více)

Reklama

Reklama