Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Chen 

všechny recenze uživatele

Retro nádech je rozhodně fajn, stejně jako jiný úhel pohledu na známé hrdiny, ale film se tak trošku táhne (což je u tak krátké stopáže vcelku podivné) a má zvláštní atmosféru, která skáče od skvělé, až po nepopsatelně divnou. Někdy se taé skáče z jedné scény do druhé bez většího smyslu, celkově prostě působí film nekompaktně a zmateně. Od DC už jsem viděl lepší projekty. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni alternat. verze pocatku JLA s podle me odvaznou retro stylizaci, ktera muze pusobit trochu jalove (stylem kresby), ale mne se opravdu libi. Zasazeni do 50. let a ery maccarthismu je podle me povedene. Kdo tento termin nezna, asi velkou cast filmu nepochopi. Byl to zkratka podobny stihomam a demagogie jako propaganda proti imperialistum u nas. Akorat ze v US to bylo naopak a byl to hon na komunisty. A v tom duchu i na superhrdiny v tomto snimku, kteri zpocatku nejsou zrovna oblibeni, protoze jsou "jini" a to je podezrele. Kazdy si tedy vede svuj soukromy boj za spravedlnost tak trochu v ustrani nebo utajen, ale kdyz prijde uhlavni nepritel, je nutno se spojit a zapomenout na malicherne sarvatky. Je to myslenka vpravde americka a ja proti tomu nic nemam. Je to navic podano stejnym "budovatelskym" stylem jako teze socialismu kdysi u nas a v zemich vychodniho bloku (coz je docela usmevne a je na tom videt, jak ty ideje byly vlastne na Zapade i Vychode naoko stejne - jen ta realizace byla u Americanu svobodnejsi). Dycha z toho zkratka retro starych kreslenych casopisu (neco jako Rychle sipy), ale cilem tu je preziti lidstva a sjednoceny boj proti nepriteli. A tak to ma v hrdinskem komiksu byt. Zaporak je sice trochu abstraktni forma zivota - jakesi Centrum, ktere oplyva schopnosti rodit dinosaury - ale jinak je zbytek velmi povedeny a kazdy clen JLA tu ma rek bych srovnatelne prostoru. Kazdy prilozi ruku k dilu, protoze jen spojenymi silami lze dosahnout vitezstvi. Navic jsou i v dabingu zajimavi hoste, kteri jinak u DC toliko nedabuji: "Cooper" MacLachlan, "Xena" Lawlessova, "Sberatel kosti" Boreanaz, "Barney" Harris nebo Brooke Shieldsova. No a uplne nejlepsi je stejne ta zaverecna, jakoby "Keneddyho" rec. Tu proste bastim: "I'm asking each of you, to be pioneers towards that new frontier..." ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Propaganda z toho tryská na všechny strany. První půle je dost ukecaná, protože aspoň zhruba představuje většinu postav z budoucí Ligy. A protože je tato hrozba nad síly Suprouše, tvůrci povolali úplně všechny známé DC heroes. Což bylo zajímavé sledovat, ale zároveň to celý film roztáhlo do šířky, takže závěr mi přišel trochu uspěchaný, resp. neuspokojivý. Slabé 4* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

DC Comics představují svoji Ligu spravedlivých (Justice League). Předsatvení je to krásné, protože všechny staré známé i méně známé postavy se setkávají v dokonalé retro atmosféře let dávno minulých, kdy ještě létal Superman neotravován dálkově naváděnými raketami s dálkovým ovládáním a Batman nejezdil v Lamborghini... :) Hups, tak zpět k filmu...let dávno minulých, kdy ještě každý američan hledal náznaky komunismu u svých sousedů a v televizi sledoval nejnovější nabídky na vlastní atomový kryt. Tato doba je výjimečná nejen atmosférou, oblečením a technikou, ale celkovým zapadnutím všech hrdinů do škatulky "něco jako komunista/nepřítel". Prakticky celý příběh je na tomto postaven a je to jedině dobře, protože v závěru vám alespoň slavný hlas Kennedyho nažene mráz po zádech. Celkově mě zaujala Liga spravedlivých svými emocemi a jemně klišé příběhem. Takže jak to je? Kdo zná Supermana a Batmana možná bude zaskočen počtem jemu neznámých hrdinů, ale také vrcholně potěšen atmosférou a docela velkým počtem akce. Abych nezapomněl, superhrdinové mají skvělé hlasy, což je zásluha výborného dabování postav v originále, kde se neztratí Kyle MacLachlan jako Superman, Lucy "Xena" Lawless nebo třeba Neil Patrick Harris jako Flash. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předně jsem rád, že existence party Hic se znovu potvrdila, když tajemný a mocný Bettman spolu s dalšími superhrdiny rozjeli zkrácenou sezonu té pravé ligy spravedlivých a bohatých. No a na adresu tohohle filmu bych se pak rád optal, proč se nikdo neobtěžoval s poutavějším příběhem? Což o to, s kačerem na provázku mně to bylo jedno, ale teď, když už jsem z kačerů přesedlal na kačenky, bych uvítal něco pompéznějšího. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)
  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)

Reklama

Reklama