Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

DC Comics představují svoji Ligu spravedlivých (Justice League). Předsatvení je to krásné, protože všechny staré známé i méně známé postavy se setkávají v dokonalé retro atmosféře let dávno minulých, kdy ještě létal Superman neotravován dálkově naváděnými raketami s dálkovým ovládáním a Batman nejezdil v Lamborghini... :) Hups, tak zpět k filmu...let dávno minulých, kdy ještě každý američan hledal náznaky komunismu u svých sousedů a v televizi sledoval nejnovější nabídky na vlastní atomový kryt. Tato doba je výjimečná nejen atmosférou, oblečením a technikou, ale celkovým zapadnutím všech hrdinů do škatulky "něco jako komunista/nepřítel". Prakticky celý příběh je na tomto postaven a je to jedině dobře, protože v závěru vám alespoň slavný hlas Kennedyho nažene mráz po zádech. Celkově mě zaujala Liga spravedlivých svými emocemi a jemně klišé příběhem. Takže jak to je? Kdo zná Supermana a Batmana možná bude zaskočen počtem jemu neznámých hrdinů, ale také vrcholně potěšen atmosférou a docela velkým počtem akce. Abych nezapomněl, superhrdinové mají skvělé hlasy, což je zásluha výborného dabování postav v originále, kde se neztratí Kyle MacLachlan jako Superman, Lucy "Xena" Lawless nebo třeba Neil Patrick Harris jako Flash. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou tohoto animovaného snímku je zejména délka, zásluhou které se postavám dostává jen minimum prostoru a znalost komiksové předlohy je tedy výhodou. Zpracování je vcelku dynamické a úroveň animace nadprůměrná na poměry ,,direct to video" , dějové zasazení do 50. let minulého století shledávám nesmírně atraktivním :) ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo. Možná jsem tak nadšený i proto, že jsem nečetl původní komiks, a tak jsem si až zde vychutnával plnými doušky všechny ty narážky a jak krásně postavy zapadají do příběhu. Například skvělé odůvodnění, proč Batman, hrozivá postava noci, má pomocníka Robina - po neblahé zkušenosti s vystrašením zachraňovaného dítěte chtěl trochu ubrat na děsivosti a přidat i ten kladný element. To je také vidět na změně jeho kostýmu - nejdřív má hororový ušatý, který byl použit v jeho úplně prvních komiksech na konci 30. let, pak přejde na svůj o něco veselejší, taktéž takto v dalších komiksech změněný. Z narážek na komiks jsem byl také nadšený z využití pravěkého designu bat-letadla. Dále se mi moc líbily ne-dětské scény typu havarující Hal Jordan nebo Martian Manhunter sledující televizi... Přece jen už začátek, ve kterém vypravěč spáchá sebevraždu, naznačuje, že tento animáč rozhodně nebude jenom pro děti :) Pro komiksového fandu je tohle fakt jízda. Co se týče záporů, tak animace mi občas přišla krásná, občas příliš dětská (např. příliš si podobné obličeje). Taky mi třeba neseděl Batmanův dabér. Ale jinak opravdu výborný superhrdinský animovaný film, který mě svou kvalitou příběhu a pečlivosti v dané tématice (DC superhrdinové v 50. letech) neuvěřitelně překvapil. Paráda. (8/10) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Až do poloviny by to bylo za 4. Proti komiksovým hrdinům nic nemám. Jsou to magoři v pláštích, co umí lítat a zvládnou všechno, ale proč ne, vždyť je to psina. Navíc je občas až fascinující, co všechno scénáristé nevymyslí. Tady je naflákali všechny dohromady a oni bojují za záchranu lidstva (velmi zlý scénář), přesto to až do poloviny vypadá celkem zajímavě. Jenže pak se to velmi podivně všechno spojí a začne se bojovat za USA a je to v pytli. Ze začátku byl příběh opředen tajemstvím a dokonce se scénáristé nebáli syrovosti. Všechno šlo do kopru. Hlavní cíl: Zničte bubáka a to co nejefektivněji. K tomuto cíli směřuje celá druhá polovina. Co tam sakra dělal Robin Hood? To už DC Comics dělají i do těhle hrdinů? I přes šílený konec jsem přemýšlel o třech hvězdách, jenže pak přišel nejpitomější závěr, co jsem měl za poslední dobu tu čest vidět. "Dobrý den, jsem frajer z Atlantidy a tady je nějakej pán s Eskem na plášti." Jako pocta DC, kde ukážou všechny milované hrdiny budiž. Pro někoho, kdo DC Comics najetý nemá.....nikdy! Jediný sympaťák zůstává Batman. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začátek člověka naláká (líbil se mě ten záběr na vývoj zbraní po současnost něco podobné bylo i v Noeovi) , ale pak to jde totálně do kopru. Flashův origin mě vůbec nebere a Martian Manhuntera je zde jen načrtnut. Následně se 3/4 filmu nic neděje, aby se nakonec všichni postavily čemusi. Ten konec to zachránil 40 procent většina postav je tam totálně zbytečných (Wonder Woman a její feministické sračky o tom, že za všechny války můžou muži, Robin, Aquaman). Z těch dílů Ligy Spravedlivých nejslabší počin. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)
  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)

Reklama

Reklama