Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justice League, ke které se připojili John Constantine a jeho milenka Zatanna, plánuje protiútok na Darkseida. Netuší však, že jsou skrze Cyborga sledováni. Tým se nakonec vypraví do Darkseidovi domoviny – na planetu Apokolips, zatímco Teen Titans zůstávají na Zemi, aby ji ochraňovali. (Mr.Baboon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Chen 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu určitě nejlepší DC animovaný film, vlastně jeden z nejlepších vůbec z dosavadních (jestli se nemýlím tak) 15. Temný, svižný, plný postav z předchozích filmů a bonusem je to, že to není pro děti. K dokonalosti tomu něco chybělo, ale opravdu jen málo. Vlastně ani nevím, co by to mělo být, možná jsem byl rozmlsaný animovanou verzí Mortal Kombat, kterou jsem viděl o pár dnů dříve, která mi přišla ještě o špetku lepší. Jinak ale silné 4 hvězdičky. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Krásně syrové a surové, přinášející výborné vykreslení několika (z toho přehršle) postav, samozřejmě v čele s Constantinem. Animace ve své podstatě standardní, neurazí, nenadchne. Bohužel k absolutnímu hodnocení a vlastně i potvrzení samotného vyznění snímku a jeho příběhu, chybí odvaha autorů a studia k razantnímu řezu. SPOILERPokud v celém snímku umírají postavy, přeživší postavy jsou nuceny žít s vědomím toho, že jejich chyby stály životy nejen jejich blízké, ale i miliony jim neznámých lidí a autoři se snaží, aby to na vás co nejvíc zapůsobilo, tak závěrečné "deus ex machina" přepsání reality Flashem (pokolikáté už podobný zásah sledujeme?) logicky vymaže i vaše silné dojmy z vyznění příběhu a po skvělém animáku zbyde spíše jen hořkosladká pachuť. Konec SPOILERu ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Z pohledu někoho, kdo zná DCU jen z kinocelovečeráků, ze kterých si navíc utahuje, působí tento film jako odpověď na marvelácké Avengers Endgame. Nebudu pátrat po tom, kdo od koho opisoval, protože je mi to vcelku jedno. Máme tady všechny komixáky z DC o kterých jsem slyšel a kteří společně!!! čelí hrozbě Darkseida, který je, nebo se aspoň vydává za boha... . Hrdinové dostávají těžce na prdel, spousta z nich umře...opravdu je tam těch podobností s marveláckou endřežbou hromada. Včetně toho, že nakonec se to vše "vyřeší" podobně " haha elegantně", jako v Endgame. ALE...na animovaný seriál, je to překvapivě epic a kdybych byl fanda DC, nejspíš bych si učurával ze scén, kde si dává přes držku Lois Lane a Harley Quinn, kde John Constantine vyfakuje Kapitána Bumeranga, Superman se změní v megapotvoru a Wonder Woman se pustí do bitky s démonem Etriganem...prostě je to opravdu dobrá zábava. Je hodně smutný, že potenciál DC postav odkrývají spíš animáky. Snad se podaří na WW, Aquamana a Shazama navázat a dočkáme se podobně nahláškovaného živáku. Jednoznačné pozitivum je John Constantine, kterého bych ve společnosti Batmana, Supermana, Green lanternů a všech dalších, na klíčovou postavu netipoval. Ocenil bych scénář, ve kterém to schytala většina postav, ale vzhledem ktomu, že ...deux machine... v komixech vlastně nikdo neumírá, tak to neudělám. Vlastně mi to připomělo, jak moc nesmyslný ten komixový koncept je. Postavy se superschopnostmi soupeří s jinými postavami se superschopnostmi, občas se dají dohromady, občas ty schopnosti ztratí, ale stejně nikdy neumřou a když jo, tak se to nějak zresetuje a jede se odznova. To je dramatický oblouk jako prase. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

DC prostě ty animáky umí. Tohle je jeden z nejlepších animáků co udělaly. Asi největším problémem je zde znalost komiksových postav od DC. Bez znalosti je to náročné na sledování. Ale pokud toto zvládnete, tak vás čeká velká jízda. Hodně akce, krve, skvělých hlášek, a obrovský důkaz toho, že svět potřebuje další film s Johnem Constantinem. Je to hodně moc dobré a měli byste se na to kouknout. A díky konci se těším na to co přijde. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S tých všetkých 15tich filmov, na ktoré Apokolips War nadväzuje sa aspoň pre mňa jedná o jeden sa najlepších filmov. A po Flashpoit Paradox druhá najlepšia liga. Bavil ma príbeh, ktorý bol až prekvapivo drsný, perfektne temný, epický, ale zároveň ponúkol aj perfektné postavy, aj keď väčšinu v inom svetle, kedže im Darkseid poriadne natrhol anály. A to, povedal by som, je na tom to najlepšie. Superman, Batman, Wonderka či iné známe postavy tu nehrajú až tak hlavnú rolu (tu si kradne pre seba perfektný John Constantine), no aj tak každá postava dostane svoj zaslúžený priestor a okrem epických scén, dôjde aj na tie menšie (Batmanov vzťah zo synom, Superman a Lois), ktoré perfektne funguje. Do toho všetkého si prirátajte aj tradične dobru hudbu od tradične dobrého Frederika Wiedemana. 95% - 5* ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama