Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (45)

  • Když loď Lander One přilétá, přistane v mělké vodě, kterou musí posádka projít, když zahajuje svou výpravu. Později, když se posádka vrací zpět do lodi, je země kolem ní suchá. To by bylo možné, kdyby jezero bylo přílivové, ale když loď exploduje, je znovu obklopena vodou - změna nastává příliš rychle, než aby mohla být vysvětlena přílivovou akcí. (Jan.Kanak)
  • Ve filmu je řečeno, že xenomorfové jsou vynálezem androida Davida (Michael Fassbender), ale v prvním filmu kapitán Dallas řekl, že pilot (kterého našla posádka Nostroma v opuštěné lodi na Acheronu - a který byl očividně sám napaden facehuggerem) je zkamenělina, což znamená, že musel být mrtvý tisíce let. Tedy ještě před událostmi filmu Prometheus (2012) a určitě i před událostmi Predátora 2 (1990) ve kterém je vidět lebka vetřelce - což naznačuje, že David nemůže být původním tvůrcem vetřelce. (Jan.Kanak)
  • V úvodní scéně je loď Covenant poškozena „bouří neutronů“. Neutrony jsou však prakticky bezhmotné částice, které jsou tak malé, že obvykle projdou jinou hmotou, aniž by někdy způsobily nějakou reakci – obyčejně takovým způsobem procházejí celou Zemí. S ohledem na to nemohly poškodit loď způsobem, jak je uvedeno ve filmu. (Jan.Kanak)
  • Embryonální facehuggeři, které David (Michael Fassbender) regurgituje a umisťuje na palubě Covenantu, jsou obsaženy v malých vejcích, které odpovídají těm, jež obsahují lidská embrya již na palubě - až do bodu, kdy se dokonale hodí do formy v úložném šuplíku. David však dosud na Covenantu nikdy nebyl, a tak by nemohl přesně vědět, kde a jak jsou lidská embrya uložena, natož aby napodobil metodu pro své facehuggery. (Jan.Kanak)
  • Při odběru vzorků na neznámé planetě, kde přistane část posádky, si lze všimnout, že doktorka zacvakne víčko nádobky a podá ji kolegovi. Hned v následujícím záběru její kolega také zacvakne víčko na právě převzaté zavřené nádobce. (pemap)
  • Když na začátku filmu Walter (Michael Fassbender) kontroluje ztráty u zmražených embryí, nalezne v kryošuplíku jedno mrtvé. Když ho vyjímá z formy, je tam vidět krev. Hned v dalším záběru, když dává embryo do dózy a kryošuplík zavírá, už tam krev není. (SsgtJira)
  • Spoiler: Ve scéně po útoku neomorfů, kdy se poprvé objeví David (Michael Fassbender) a řekne „následujte mě“, se mu v jednu chvíli na zádech objeví pět zaměřovacích bodů, ačkoli v tu dobu zbraněmi aktivně disponují pouze tři členové posádky, kteří navíc v prostřihu na Davida nemíří. (SsgtJira)
  • Tak, ako v Prometheovi (2012), tvorcovia vôbec nebrali do úvahy časový vývoj a tak, aj keď je film dejovo pred pôvodnou technológiou, pôsobí, ako keby bol ďaleko za ňou. (Jumar)

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama