Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba sprevádzajúca obraz a dej podnecujúca divákové emócie, často krát akoby predurčovala čo tragickejšie ešte príde. Chválim aj kameru citlivú farebnú v detailoch i veľkých záberoch. O herečkách už napísali mnohí, treba len chváliť a naozaj pozrieť tento filmový kúsok, plný nádhery a bolesti a takej "kvílivej" nostalgie. Aj keď je v podtitulkoch film označený za "válečný" ja by som doplnil silno protivojnový . ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy vnímám dvěma způsoby. Buď mě film naprosto zaujme a jsem jím nadšen. Anebo je to hrozná nuda. A u Testamentu mládí se jedná o druhý případ. Nelze upřít snahu, protože podobné snímky dokážou být úspěšné, ale tady to bohužel nevyšlo. Nezaujalo mě to, nedokázalo mě to vtáhnout do příběhu a bylo mi fuk, co se jednotlivým postavám stane. Přiznám se, že jsem nevydržel koukat do konce, vypnul jsem to už někde v polovině filmu. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímané a byť ne zcela statickou kamerou, neruší to. má to i pěknou hudbu, je takové romanticky pomalu vyprávěné, ale... film skončil a mě to nechalo chladným, což v tomhle parnu je docela zvláštní. Kniha je možná nejlepší celer široko daleko, ale ve filmu nebylo nic co by již nebylo mnohokráte jinde. Takový mix Atonement a New World, navíc ale dost zprotahovaný. Ani plno novodobě známých herců z nedávných filmů a seriálů, kteří rozhodně nejsou vůbec špatní, mi ale nedovolí tomu dát tři hvězdy. Prostě mě to moc neoslovilo. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"CHTĚJÍ NA TEBE ZAPOMENOUT. CHTĚJÍ, ABYCH I JÁ ZAPOMNĚLA. ALE NEMOHU. NEUDĚLÁM TO. TO VÁM TEĎ SLIBUJI. VÁM VŠEM!" Už jen ten začátek filmu je tak uhrančivý....zmatená, zlomená Vera, prodírající se slavícím davem až do kostela kde zůstane jako přikována stát u obrazu topících se lidí v rozběsněném moři a její výraz tváře ve kterém se zrcadlí zoufalost, beznaděj....ano i ona se topí, ve vlnách zármutku a bolesti a....... střih a zpoza hladiny se vynořuje mládím, veselím a touhami naplněná úplně jiná Vera....šťastná a dychtící po životě....to je prostě nádhera, zvlášť v podání dech beroucí a emocemi sršící Alicie Vikander. Je mi líto všech těch, co tento film nudil a byl podle nich plytký, bez děje a o ničem neb opak je pravdou! Pomalé plynutí dává dostatek času hlavní hrdince rozehrát mistrovskou hru plnou opravdových emocí a vnímavý a citlivý divák tak může se zatajeným dechem pozorovat ten pozvolný a smutný přerod od štastných a veselých momentů k těm zdrcujícím a velmi velmi bolestným. Tohle byl přímý zásah do srdce a já si ho užil i díky skvělé Alicii, nádherné kameře, výpravě a hudbě hodně hodně moc. A víte co? Tak silné protiválečné vyznění ve filmu, kde se neodehraje ani jedna válečná scéna a nepadne jeden jediný výstřel? MASTERPIECE! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama