Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne, citlivo natočený príbeh života jednej silnej ženy. Vojna ničí, čo môže, berie si všetkých a všetko zaradom, ak sa jej do cesty postaví láska, pošliape ju ako burinu. Veľmi ma tento film zasiahol. Pretože tá bolesť, ktorú Vera cítila, som cítila s ňou. Ak už nechcete žmýkať emócie, pozrite si to aspoň pre ten vizuálny zážitok, pretože je to ako báseň. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímané a byť ne zcela statickou kamerou, neruší to. má to i pěknou hudbu, je takové romanticky pomalu vyprávěné, ale... film skončil a mě to nechalo chladným, což v tomhle parnu je docela zvláštní. Kniha je možná nejlepší celer široko daleko, ale ve filmu nebylo nic co by již nebylo mnohokráte jinde. Takový mix Atonement a New World, navíc ale dost zprotahovaný. Ani plno novodobě známých herců z nedávných filmů a seriálů, kteří rozhodně nejsou vůbec špatní, mi ale nedovolí tomu dát tři hvězdy. Prostě mě to moc neoslovilo. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vypravěčské, plynulé, smutné, válečné, mladé. Celkem příjemné zpracování knižního vyprávění o skutečných lidských osudech za 1.světové války. Děj byl plynulý, se zvraty, které jsou předvídatelné. Příjemný film na poplakání. Herecky dobré, i když trochu chladné a odcizené. Trochu mi vadily neustále detailní záběry obličejů. ..každá válka je strašná.. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až moc dlouhá stopáž. První hodinka jakási romance co mě nějako nechytla za srdce. V druhé hodince pár srdcervoucích scén v podání Alicie Vikander, které mimochodem zahrála bravůrně a pár záběrů z bojiště, ale to prostě celý film vážně nezachrání. Válkaři si nepříjdou na své. Myslím si, že film by mohl nadchnou snad jenom nějakou dušičku se zlomeným srdcem, která se bude v neděli po obědě koukat na televizi :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kéž by se tak film víc věnoval přímo I. světové válce a ne smutnému příběhu několika lidí v ní. To by to potom s hodnocením vypadalo o mnoho jinak, protože lokace a vůbec válečné záběry byly špičkové. Příběh jako takový mě však příliš nezajímal, protože takových je dvanáct do tuctu. Na jedno podávání ale dostačující. 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama