Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

kajas 

všechny recenze uživatele

Velké krásné nic. Film sice solidně popisuje období první světové války (výpravě a kostýmům nemůžu nic vytknout), ale po nějakých dvou dnech od zhlédnutí si nevybavuji žádnou scénu, která by mi vyrazila dech. Kent do tohoto projektu evidentně nedal srdce. Zklamal mě Kit, jako Jona Snowa z "GoT" jsem si ho opravdu oblíbila, ale čím dál víc si uvědomuji, že není dobrým hercem. Jeho postava si nezískala mé sympatie. Potěšil naopak "Kingsman" Taron, škoda, že dostal tak málo prostoru. Největším důvodem, proč dát tomuto snímku šanci, je ale fantastická Alicia, která se do své role naprosto položila a letos mě oslnila už podruhé (ano, objevila jsem ji díky "Ex Machině"). O téhle mladé dámě ještě hodně uslyšíme. RECENZE ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímané a byť ne zcela statickou kamerou, neruší to. má to i pěknou hudbu, je takové romanticky pomalu vyprávěné, ale... film skončil a mě to nechalo chladným, což v tomhle parnu je docela zvláštní. Kniha je možná nejlepší celer široko daleko, ale ve filmu nebylo nic co by již nebylo mnohokráte jinde. Takový mix Atonement a New World, navíc ale dost zprotahovaný. Ani plno novodobě známých herců z nedávných filmů a seriálů, kteří rozhodně nejsou vůbec špatní, mi ale nedovolí tomu dát tři hvězdy. Prostě mě to moc neoslovilo. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak trochu tápám mezi 4 a 3 hvězdami, ale popravdě jsem se ve snímku chvílemi nudil a kvalita filmu má poměrně sestupnou tendenci. Abych byl upřímný, už konec samotný mě nějak nebral a přestože po mnoha stránkách je to fakt kvalitně odvedená páce, ale místy se na můj vkus příliš tlačí na pilu, co se emocí týče. A ten film je prostě takovej "doják" i přes kvality, které mu dokážu přiznat. Hodně vytěžil na hercích, Alicia je proste jednička a bez ní už si to vůbec nedokážu představit. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba sprevádzajúca obraz a dej podnecujúca divákové emócie, často krát akoby predurčovala čo tragickejšie ešte príde. Chválim aj kameru citlivú farebnú v detailoch i veľkých záberoch. O herečkách už napísali mnohí, treba len chváliť a naozaj pozrieť tento filmový kúsok, plný nádhery a bolesti a takej "kvílivej" nostalgie. Aj keď je v podtitulkoch film označený za "válečný" ja by som doplnil silno protivojnový . ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Testament mládí mi byl v traileru prodán jako lovestory bývalého Jona Sněha a budoucí Lary Croft v kulisách první světové války. A až v půlce filmu mi došlo, že úvodní „base on true story“ tam nebylo pro legraci a ve své prvotní představě o filmu jsem se krutě zmýlil. Na druhou stranu od obyčejného milostného příběhu nedostanete přesah a závěrečné titulky vás nenechají uznale pokývat nad (v mých očích) přesným zobrazením myšlenky knižní předlohy. Ta samotná by pak kdykoliv a kdekoliv mohla definovat žánr válečného filmu. A málem bych zapomněl zmínit Alicii Vikander, která pro jednou potvrdila, že její Oskar není jednorázová záležitost, ale potvrzení nepopiratelného talentu ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno