Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 7
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (475)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

A já debil jsem čekal, že se tvůrci konečně poučí z nehorázných failů předešlých dílů a aspoň na závěr stvoří něco, u čeho by se nemusel kroutit odpuzením nejen fanoušek herní předlohy, ale i fanoušek akčních post-apo skifi obecně. Pochvala budiž vyřčena tomu, že to neni takovej průser jako Odveta a konečně to v určitých chvílích má RE atmosféru. Nicméně Milla je v téhle roli čím dál víc otravnější, akce je naprosto příšerně natočená (bžilion střihů a člověk potom neví, komu jaká část těla při souboji patří), většinou hloupej scénář (ta scéna s benzínem a smrtí Weskera... jako really?) a "pointa" akorát tak klišoidní a trapná. Co stojí za zmínku je aspoň poměrně povedená hudba a efekty (ale jo, ten lítací drako-hák vypadající jak ze Sindibáda se tam dost hodil). I přes tunu negativ jsem se, při mírném zapomnění že se jedná o RE, a totálním vypnutí mozku, chvílema docela i bavil. Tak doufejme, že už je tohle totální konec série (i přes ten klasickej klišoidní konec) a RE se dostane do rukou někoho, kdo této sérii složí úctu a ne bankovní účet. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zřejmě poslední díl této nekonečné série je tu. Konečně to všechno začalo dávat smysl. Kromě starých herců se zde objevuje i pár staronových, jako třeba Ali Larter nebo Ruby Rose. Milla Jovovich to konečně dotáhla do konce a nakopala Umbrelle prdel. Jinak je to prostě akční výplach jako minulé díly. "Jsi klon"? ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě trošku šokoval scénář, moc kvalitní mi nepřišel, hlavně proč tam je zas Dr. Isaacs. Ale postupně to všechno začalo dávat smysl a nakonec i po příběhové stránce je poslední díl série Resident Evil dobře ukončen. Ve filmu je opět velké množství akce, Milla Jovovich je super a celkově asi dobré zakončení série. I když bych se nezlobil, kdyby se natočil ještě jeden díl, kde by nám ukázali, jak kosí zbytky nepřátel a jak znovu dají do pořádku svět. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $26,830,068Tržby Celosvetovo $312,242,626Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,268,679Tržby za predaj DVD v USA $3,470,737║ dúfam že posledná kapitola, lebo posledné tri diely stáli za mílu kedleš, taký zbytočný dejoví balast môže ponúknuť len úplne nenápadití Anderson, väčší béčkar bez kúska svojej fantázie než on za posledných 20 rokov veru nebol, film na unudenie, za pár korún natočený guláš nechutil, ešte že Čína takýto blivajz komerčne zachránila, ešte keby tak urobili z tejto podivnosti remake, to by bol pekný gól, spolu Twilightom jedna z najhorších filmových sérii, vďaka Anderson /10%/ ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ze série Resident Evil se postupem času a s narůstajícími pokračováními stala parodie na sebe sama. Je skvělý, že loni byla napsaná Poslední kapitola, a doufám, že už ji nikdo neresuscituje. Film ani trochu nepůsobí soudržným dojmem, rozpadá se do několika dalších "podkapitol", aniž by to bylo záměrem, a herci jaksi nemají co hrát. Většina postav mi zůstala srdečně ukradená a jejich postupné umírání ve stylu deseti malých černoušků mě nechala absolutně emocionálně chladného. Nepovedly se ani hororové, ani akční scény. Oproti předchozímu dílu ubylo zpomalovaček, což by byl velký krok vpřed - jenže je nenahradil chaos. Zběsile sestříhané akční sekvence jsou vrcholně zmatené a povětšinou na ně není ani vidět. No a když si k nefunkčnímu scénáři přičtu slaboduché dialogy, nelogické chování bez výjimky všech postav a do očí bijící hlouposti, ve výsledku tu máme 107 minut trvající nezábavnou hloupost, co by strašně chtěla být moderní a akční, ale zůstává mdlá, bez chuti a nějakých skutečně šokujících scén, o něž se snažila. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Postava Claire Redfield (Ali Larter) nosí ve filmu stejnou výstroj jako ve videohře „Resident Evil: Revelations 2“. (Sykii)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2016 v Tokiu. (Varan)
  • Christian (William Levy) používá ve filmu dvě pistole AF2011 Dueller Prismatic .45 ACP. (dc125)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama