Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stejně zbytečný film jako dvojka; celkově nechápu, proč se musí každý jen trochu lepší horor rozmělnit milionem sequelů. Btw. překvapilo mě, že to na rozdíl od jedničky a dvojky obsahuje i občasný humor, není to tedy čistokrevný horor; moc vtipné to ale není, a strašidelné už vůbec ne, takže na mě ten film nefungoval a splývá mi se záplavou jiných zombie filmů (mj. i kvůli nevýraznému obsazení). Jo a název filmu je zavádějící, protože se žádné vysvětlení původu viru - které jsem tam bláhově očekával - nekoná. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Od [REC]³ Génesis som čakal dve veci: Za prvé, že sa mytologia filmu o nákaze, posadnutí (a bohvie o čom veštkom to je) sa viac priblíži a divákovi ukáže ako to vôbec začalo a čo všetko za tým je. Za druhé, že sa séria opäť pohne do vôd originality a tentokrát aj Plaza predvedie nejakú novinku. Zo spomínaného film sa splnila asi tak 1/10. Mytologia na bode mrazu. Pes s besnotou, pohryznutie a jeden záber na TV kde sa odohrávajú udalosti z prvého dielu? To je rana pod pás. Genesis je klasický zombie film, film o nákaze a nič viac (a dokonca nijak extra dobrý). Nadväznosť na prvé dva diely minimálna. Plazovi by som ruky odťal za to, že do filmu vsunul vtipné prvky a tým pádom zabil akúkoľvek vážnosť a atmosféra sa nemala ani kedy dostaviť. Zbytočný diel, ktorý ani nemusel vzniknuť, pretože sa vlastne nič nové nestalo. Dúfam, že [REC] Apocalypse toho ukáže viac a splní vysoké očakávania. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dafaq?! Dokonale zbytočný a nefunkčný film. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, nefunguje ani rámcovanie srdcervúcou love story a found footage koncept tvorcovia po 20 minútach opustia a ukáže sa to ako zásadná chyba, pretože v tej chvíli film absolútne stratí úvodnú "uveriteľnosť". Zvyšok je trápna, zle natočená fraška, v ktorej aj tie lepšie nápady (Sponge John, zbroj svätého Juraja, agent španielskeho SOZA) čoskoro umrú na nevyužitie. A čo je najhoršie, je tam zúfalo málo gore a zombie kills sú lacné a neoriginálne. Ohromné sklamanie. Keď film, ktorý má čistého času 70 minút, túžite vypnúť už v polovici, niečo je zle. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První dva díly této série se mi hodně líbily, a proto jsem se těšil na tuto třetí kapitolu. Věděl jsem, že to bude jiné, už podle prvních trailerů, ale že až tak, to jsem fakt nečekal (a soudě podle hodnocení ani většina ostatních). [REC]³ Génesis je opravdu jiný než předchozí díly, ale to neznamená, že je špatný. Naopak, po většinu času jsem se opravdu královsky bavil a užíval jsem si ten nový přístup (není zde jen ruční kamera, ale i normální, je zde více gore efektů) a upřímně jsem doufal, že konec se ponese v duchu této série a taky že jo. Beru, že film je v některých místech nechtěně komický (rytíř ve zbroji) ale naštěstí se to vždy nějak dorovnalo nějakou dokonalou scénou (nevěsta s motorovkou). Je to zvláštní, ale u tohoto filmu chápu hatery, ale nepřidám se k nim. Už po několikáté to píšu - je to jiné, ale to nutně neznamená špatné! Musíte zkrátka a dobře přijmout fakt, že namísto atmosféry se tento díl spíše soustřeďuje na gore efekty. Díky tomu konci (nechci a nebudu spoilerovat, ale opravdu lahůdka) jsem si definitivně jistý - 90 %. Jsem zvědavý, jak (a jestli) to celé nějak uzavřou v posledním(?) dílu této (pro mě) skvělé série. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • Ačkoli to název naznačuje, nejedná se o prequel, neboť děj se odehrává ve stejné době či dokonce později než první a druhý díl. Lze to poznat ve scéně, kdy se Koldo (Diego Martín) nachází v řídící místnosti a v televizi za ním jsou ve zprávách zobrazovány právě události prvních dvou dílů. (Teabag)

Reklama

Reklama