Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je to drama, nebo komedie? U filmu, kde jde o konfrontaci jednotlivých postav a jejich charakterové vykreslení nejsem ochoten mhouřit oči nad odlehčujícími momenty, které to všechno shazují. Navíc až ten příliš doslovný závěr dělá z filmu medvědí službu - myšlenka je to sice dobrá, ale názorné vysvětlení hlavní hrdinky není vůbec nutné, snad jenom pro lidi, kteří se právě vrátili z WC nebo si odskočili pro popcorn. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jako první film jsem viděl originál, ten mě však tolik nezaujal, měl skvělou atmsoféru, ale postavy kromě Bena stáli za prd, v tomhle ohledu, je remake o dost lepší. Třeba hlavně u Barbary, je to dobře vidět, v původním filmu naprosto k ničemu, ale zde prošla nějakým rozvojem, nakonec jsem jí fandil, aby přežila i ostantím postavám jsem začal fandit, což se mi u originálu nestalo. Tam jsem kromě Benovi většině přál jen to nejhorší. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to viděl a donedávna jsem nevěděl jak se tento film jmenuje. Pamatoval jsem si jen začátek na hřbitově a pak ten dům s benzínkou. Naštěstí když jsem se tu ptal, tak mi hodná duše napsala oč se jedná. Co dodat, viděl jsem i původní černobílou verzi, která byla taky super, ale k téhle mám opravdu velký vztah. Připomíná mi ty dětská léta, kdy jsem vysedával u televize a koukal na VHSky s filmama mého táty. Nejen díky tomu ho mám raději, než některé novější filmy se zombíky. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek potom následovala reklama na to, jak s pomocí kvalitních dveří z Hornbachu zatlouct okna (mimochodem ten dům měl víc oken než budova maďarského parlamentu). Ale posledních několik scén celý film rehabilitovalo. A taky se mi líbilo, jak se z vyděšené, mlčenlivé Barbary stala super zabíječka nejen zombíků. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Jdou si pro tebe, Barbaro..." Spolu s Páterem Thomasem a Návratem noci oživlých mrtvol třetí ze svaté trojice zombiáren mého dospívání a dodnes můj nejoblíbenější zombie horor a možná i obléhačka. Černobílý originál mě tehdy ani později nezaujal a remake mi - kromě kamery a svícení - přijde ve všem lepší, hlavně herecky a maskami. Scénář zděděný po originálu je dobrý a místy svižnější nebo vylepšený nějakým fajn nápadem - třeba useklá ruka, co na začátku spadne na Barbaru v domě. První půlhodina s útokem na hřbitově a scházením se postav ve venkovském domě je super, v prostřední části se mi s odstupem času zdá příliš pozornosti věnováno zatloukání oken, ale závěr je opět parádní. Tony Todd, Patricia Tallman (Barbara) a Tom Towles (Cooper) hrají skvěle. Savini se nechal slyšet, že producenti (Romero s Golanem) ho nechali použít jen 40 procent jeho nápadů pro film a natáčení pro něj bylo nejhorší noční můrou jeho života. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • V dobe uvedenia do kín bol film rozdupaný kritikou. Filmoví odborníci označovali tento remake za lacnú napodobeninu legendárneho originálu, vďaka ktorej si chceli tvorcovia iba poriadne nabaliť vrecká. No dnes, po vyše 30 rokoch, je všetkému ináč. Film si nesie kultový status a je rešpektovaný drvivou väčšinou hororových fanúšikov a kritikov po celom svete. (tXtX)
  • Přestože Ben (Tony Todd) nazouvá Barbaře (Patricia Tallman) boty, v další scéně jsou její nohy bosé. (Pepy)

Reklama

Reklama