Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vydarený sequel k nevýraznému animáku Resident Evil: Degeneration. Starý známy agent Leon Kennedy dostane za úlohu preveriť fámy o bio-organických zbraniach na východe, no skôr než niečo stihne zistiť ho odvolajú. Napriek tomu sa však rozhodne ostať a na vlastnú päsť zistiť o čo tu ide... Parádna počítačová animácia, pekné prostredia, štýlovo temné spracovanie a uchádzajúci príbeh s čriepkami zo sveta Resident Evilu, v podobe známych postáv i monštier vytvárajú dojem, akoby sa človek ocitol uprostred diania niektorej RE hry, ibaže v tomto prípade ostáva len pasívnym účastníkom (čo vo viacerých momentoch priam zamrzí). Akčne-hororový dej bol v pohode a vizuál mi tu vyložene sadol, akurát sa mi zdalo, že im sem-tam trochu uletel dabing a osobne by som asi uvítal aj menej hlášok a dialógov, keďže mi neprišli až také dôležité. Každopádne, fanúšikovia RE (ku ktorým sa radím aj ja) môžu byť spokojní, ale myslím si, že tento počin je natoľko vydarený a pekne spracovaný, že má šancu zaujať aj ostatných. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, filmová série je moje oblíbená. Na základě tohoto tvrzení se ptám proč se to jmenuje Resident Evil? To co se tam vyskytuje (pod taktovkou "včelaře") navíc vůbec zombie nejsou... taky si nějak nevybavuju odkaz na zlotřilou "Umbrella Corporation"... Takže dívejte se na to jako na zajímavě vizuálně zpracované Sci-Fi inspirované Resident Evilem (tedy už teď víte o čem to asi bude - akce - a o čem to rozhodně nebude - hluboká zápletka) a bude to celkem v pořádku (a možná si jednu hvězdičku přihoďte). Jinak je to běžný průměr... max 3 1/2. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie ako Degeneration a s celkovo o niečo lepším spádom ale ani Damnation nedokázalo kvality hernej predlohy pretransformovať do podoby filmu. A to aj napriek tomu, že ide o Resident Evil pre pravých hráčov predlohy a ktorý z dejového hľadiska vhodne doplňuje jeho univerzum. (a znova je možné si všimnúť, že hlavných hrdinov dabujú rovnakí dabéri) Čo však funguje v jednom médiu, nemusí zákonite fungovať aj v druhom a príbeh a jeho podanie je znova skôr slabinou, to isté sa však dá povedať aj o akcii, ktorá aj tentokrát trpí napriek istému zlepšeniu stále nie až tak presvedčivou animáciou, čo výslednému dojmu nijak neprospieva. Snáď to do tretice výjde, aspoň pri odkazoch na na predošlé diely skutočnému fanúšikovi zaplesá srdce. 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak sice ne tak dobré jako předchozí cgi film, ale i tak si myslím že tahle animovaná série má co nabídnout. Film se dost podobá hernímu dílu 6. Který jsem dohrál za věechny postavy. A i v tomhle filmu mě nevadila akčnost která tu je fakt velká, ale postava Ada Wong já ji prostě nemusím. Nicméně jako výplň pro hru je to dobré, jen stejně jako u hry postrádám klasický zombie. Ale těch se už asi nedočkám. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)
  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Leon S. Kennedy je v tomto díle vytvořen podle předlohy ze hry „Resident Evil 6“ z roku 2012, zároveň ho v obou případech dabuje Matthew Mercer, který tak nahradil Paula Merciera, který Leona daboval ve filmu Resident Evil: Rozklad (2008) a ve hrách „Resident Evil 4“ a „Resident Evil: The Darkside Chronicles“. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama