Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

666teen 

všechny recenze uživatele

Propad z Ligy Mistrů do Divize. Dokumentární styl je pryč, o slibovaném původu viru víme stále prd (vlastně ano, strejdu pokousal pekelný pes!!!) a pokusy o vtípky mi tentokrát nesedly ani zbla. Ale máme tu jedno nóvum. Nakažené zombivce nemusíte likvidovat obvyklou brutální penetrací mozkovny, stačí jim pustit Rádio Vatikán a upadnou do katatonie. Z toho plyne, že jsem průměrný zombie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od prvních dvou dílů určitě odklon, na druhou stranu je velmi patrné, že Paco Plaza dělá přesně to, co chce. Několik typických nástrojů (jedna kamera, zdroj obrazu, cílení na jednu úzkou skupinu lidí) pro tu pravou atmosféru a vyprávění se zbavuje (vtipně) už v prvních minutách. Proč ne, jen tím jasně ukazuje, že chce zkusit svou cestu, své pojetí. Jeho smysl pro černý humor je naroubován na útržky příběhu z předchozích dílů a přidává několik klišé a celý film působí přesně jako "radost a smutek na svatbě jednoho neuvěřitelně zamilovaného páru na pozadí rodící apokalypsy". Scény, kdy novomanželé brutálně vraždí své příbuzné je smutná, vtipná a krvavá současně. Jen ta jejich lehkost a přehnaná hrdinskost s telepatií ("Cítím, že žije") zavání přehnanou důvěrou v nadpozemské síly (?!). Sklon k křesťansky fanatickému pojetím jsem tak trochu očekával, ale ta atmosféra uzavřeného prostoru tomu výrazně ubrala na působivosti. Každému podle chuti, ale některé slušné scény jsou rychle zabity černý humorem (podle mě sahající až parodii samotné série). Jako sebeparodická výprava oddychové (i díky délce), jako horor plné klišé a humoru, podkopávajícího atmosféru. PS: tu ženskou chci domů:) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stejně zbytečný film jako dvojka; celkově nechápu, proč se musí každý jen trochu lepší horor rozmělnit milionem sequelů. Btw. překvapilo mě, že to na rozdíl od jedničky a dvojky obsahuje i občasný humor, není to tedy čistokrevný horor; moc vtipné to ale není, a strašidelné už vůbec ne, takže na mě ten film nefungoval a splývá mi se záplavou jiných zombie filmů (mj. i kvůli nevýraznému obsazení). Jo a název filmu je zavádějící, protože se žádné vysvětlení původu viru - které jsem tam bláhově očekával - nekoná. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme krásnu postupku. Tretí RECtálny film má odo mňa 1*. Dúfam, že slovo rectálny som nikomu neprebrala, pretože v poslednej dobe tu padajú sprosté obvinenia z kopírovania ale prisahám, že ma to napadlo z mojej vlastnej prázdnej hlavy a akékoľvek zhody sú náhodné. Nemôžem si pomôcť ale čo nový Rec to nová sračka. Milujúci sa nemŕtvi, ktorí spolu držia aj po smrti, ktorá ich vlastne rozdelila? Čo to bude nabudúce, svadobný obrad nemŕtvych? Plodenie malých zombíčat? A teda ja vám neviem ale prečo v zombie filme musí byť vždy jeden tlstý? Vždy potom viem, ktorý z nich bude určite zombie, no presne tak vždy ten najviac rôsolovitý alebo ten čo sa najviac podobá na fotku verbala. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rec 3 neukáže nic nového a také nijak neoslní. První dojem byl samozřejmě horší, ten druhý je o něco lepší. Musím uznat, že pár scén je snesitelných, ale oproti předchozím dílům jde o hrstku, která tuto tupou podívanou nemůže zachránit. REC 3 je klišé záležitost a obrovský masakr, který nemá s REC sérií kromě názvu společného nic. Diváka nejvíce zklame odstoupení z Found Footage stylu. Proto by měl jít do filmu s tím, že nejde o Rec 3, ale o typickou zombie podívanou. Pokud bych to bral tak, dal bych 3*, ale jelikož jsem čekal úplně něco jiného a jsem zklamaný a Plaza "zničil" sérii Rec, musím jít s hodnocením dolů.. 4/10 = 40% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)

Reklama

Reklama