Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 747)

Arx 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Nolanovi netopýří série, jsem byl zvědavý na další Batmanovský kousek. Bohužel s Nolanem to nemá příliš co dočinění, nebo spíše naštěstí. Film absolutně postrádá scénář, je nám servírováno přiliš mnoho dějů dohromady až se v tom divák začíná ztrácet a proto chování hlavních hrdinů mnohdy působí dost zmateně a vůbec nechápeme, proč tak jednají. Přijde mi příliš přeplácaný, mnoho hrdinů, kteří jsou nám ve finále úplně ukradený (krásná Gal Gadot se štítem?? wtf?), výbuchy, které vždy vypadají že zničí celou planetu a vlastně se pak ani nic nestalo, nulové emoce, snaha ke konci dojmout absolutně bez úspěchu. Batman působí neohrabaně (trochu jako golem), jeho batmobil a vznášedlo nijaké, superman totálně toporný a bez výrazu. Ten film prostě nemá v sobě nic z krásy jednotlivých postav, jak jsme zvyklý. 2,5 hodinová stopáž u kvalitních filmů nevadí, u filmu kde není scénář se mění v 2,5 hodinové trápení. Pozitiva se ovšem taky najdou. Hudba je slušná, Hans Zimmer je znát a i díky ní to má chvílemi tu správnou potemnělou atmosféru. Co hlavně vyzdvihnout jsou herecké výkony. Ben Affleck zahrál opravdu dobře a Jesse Eisenberg naprosto výborně. Chvílemi mi přišel, že pohyby a gesty kopíruje Ledgera ale to vůbec nevadilo. Zahrál to s přehledem a dovedl bych si ho představit jako další variantu Jokera v Temném rytíři. Takže sečteno podtrženo, hodně slabý film, kterému nevěštím příliš vysokou návštěvnost a na který se max jednou podíváte, ale vůbec nic vám nedá. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zadostiučinění. Příjemně vizuální, minimálně v IMAXu epický až na druhou... Affleck nemusí být nejlepší Batman, ale je to ten nejtvrdší (a vlhla z něj holka vedle mě)... Marvel to dělá veskrze pro blbečky a pro děti, DC pro dospělý... Nolan naštěstí ten tam... Co mi strhlo pátou hvězdu, byl tuctovej CGI monstrák Doomsday a i díky tomu slabší finále... Eisenberg se snaží ale nepasuje... a mega škoda, že Snyder rezignoval na písničkový soundtracky... Ale dostanu-li pořádný R-ko, půjde to i na tu pětku. A teď hlavně rychle sem s novou netopýří řadovkou. Do tý doby jdu bušit a dát si vycejchovat tu batmaní značku, seru zlý recenze. / Co říká Kevin Smith? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, chlapci z logem na pláštích nikdy neměli k akci daleko a umí to roztočit, tak že ani Islamský slát tolik výbuchů neviděl. Hlavní postavy jsou celkem dobře napsaný. Superman mě nikdy nepřirostl k srdci, vždycky jsem ho vnímal, že je tak moc super, že už je skoro jako já. Tady sice má taky všechyn svoje "super", ale i přes to na mě působí jako bytost, která se rozhoduje na základě svýho rozumu, podvědomí a emocí. U Batmana jsem zase byl příjemně překvapen pojetím Bena Afflecka, tohle mě byl nejbližší Batman ze všech, postavou, jednáním, minimem keců, dobrý Bene. Akce je dobře udělaná, nechybí v ní nápady ani dynamika, vlastně celkově je vidět že tenhle film dělali profíci, má to ale jeden problém. Těžko se to popisuje, ale jako kdyby mezi mnou a tím filmem byla výloha, která mě bránila stát se součástí toho velkolepého dění. Ještě jsem nepochopil,(nejsem komiks znalec) kdo byla ta slečna co tam na konci rajtovala v tý minisukni, to byla Xena nebo Hillary Clintonová za mlada ? Osobně si myslím, že film si užijou spíš starší než mladší, ale to je jen taková minimyšlenka na závěr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Muž z ocele bol ku koncu digibordel, ale v porovnaní s finále Batman vs. Superman to bola krásne a prehľadne natočená komorná divadelná hra. Záverečná bitka v Batman vs Superman je až neuveriteľne zlá; keby v nej neposkakovala úžasná Wonder Woman s tým svojím mrazivým ústredným hudobným motívom, bol by som vyložene na... hnevaný. Takto som "len" rozčarovaný. Rozhodne ale poteší osvalený Ben Affleck, pobaví bez debaty aj spoľahlivý komorník v podaní odvážne obsadeného Jeremyho Ironsa v kanadách (!) a páčilo sa mi napojenie na univerzum, hoci miestami bolo strašne "zrýchlené", niektoré cameá sú až smiešne, ale aj tak som rád, že tu sú. Tvorcom treba uznanlivo podať ruku za to, že z najkritizovanejšej časti Muža z ocele (finále) dokázali urobiť hlavný dejový východiskový oblúk (Batmanova pomsta, Superman na súde). Už menej poteší "silenosť" konfliktu oboch hrdinov. Scenáristi ho mali viac zapliesť. Napr. tak, ako to zaplietli Iron Manovi a Kapitánovi Amerika v tiež tohoročnej Občianskej vojne. Takto je to skrátka hovadina: stačilo, aby Superman povedal v istej chvíli jednu dve vety a k žiadnej bitke prísť nemuseli. No... ale... kašľať na to. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co by tak Batman vs. Superman mohl nabídnout? Především pitomej příběh plnej nesmyslů a ničeho, čeho by se divák mohl chytit. Také se připravte na to, že Batman je a vždycky bude jen jeden - Christian Bale. A také že úspěšný Superman nikdy nebude Henry Cavill přestože se snaží seč mu síly stačí. Přijde mi, jak kdyby DC už tenkrát v komiksech zkombinovalo dva odlišné světy, protože už nevědělo, co dělat. Osobně mi to přijde jako hrozný nesmysl něco takového vůbec vymejšlet a je mi líto všech, kteří se na filmu podíleli. Tenhle film je totiž naprosto bezvýznamná komiksárna, která vyšla v době, kdy je svět zahlcený komiksovými filmy a běžný kousek už mezi ně prostě nepatří. ()

Galerie (292)

Zajímavosti (116)

  • Zrod záporáka Doomsdaye (Robin Atkin Downes) je zde odlišný oproti komiksové předloze. Ve filmu ho stvořil Lex Luthor (Jesse Eisenberg) na Zemi, kdežto v komiksovém sešitu vznikl už na planetě Krypton. (Bube1)
  • Nástenná maľba v rezidencii Lexa Luthora (Jesse Eisenberg) zobrazujúca anjelov a démonov bola vytvorená špeciálne pre film umeleckým riaditeľom Troyom Sizemorem. Inšpiráciou mu poslúžili maľby od francúzskeho umelca z 19. storočia Gustave Doré. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama