Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 880)

Lima 

všechny recenze uživatele

Málokdy je v áčkovém filmu k vidění tak špinavá, neučesaná akce, kde se v záchvatu boje mlátí do právě zašité rány, protivníci se v 95% případů uzemňují tím nejjistějším způsobem, tedy headshotem, kde KONEČNĚ auta po nárazu nevybuchují a ženy se KONEČNĚ perou jako ženy (tedy přes sílu to nepůjde, tak úskokem), takže nekoukám na jejich tvrdé pěstní rány a kopy, které by vzhledem ke své fyziognomii nebyly schopny, jako se to naopak v rámci genderové pseudo-vyváženosti děje v drtivé většině filmů dnešního Hollywoodu. A navíc se tady vtipně ozvláštňuje klišé akčních filmů, takže nájemní vrazi mají svůj hotel se svými pravidly a nezpochybnitelným důvodem pro masakrózní hody je zabitý vořech. Což dokážu pochopit, mě kdyby někdo šáhl na křečka, John Wick by byl hadr i se svým arzenálem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pejskaři jsou strašný hovada, obzvlášť, když jim ruský podsvětí přezdívá Baba Jaga. Ten scénář je surreálná slátanina od hlavy až k patě, byť obsahuje pár docela cool nápadů (odbory nájemných zabijáků). Chad Stahelski coby specialista kaskadér nic z toho neřeší a bere to tak, jak se mu dostalo pod pařáty. Ze psa vám pukne srdce, Keanu se tváří jako reinkarnace Satana od začátku do konce, postavy nejsou jenom ploché, jsou spíš přejeté parním válcem. Naštěstí vskutku pekelné zádumčivé dialogy, které působí jako kompilace špatných komiksových bublin, vyvažuje celkem slušná porce nadhledu a ještě větší porce akce. Tady se ukazuje, že Chad ví, o čem točí (báječně rytmizovaná mlata v diskoklubu, kde se tempo boje spojuje s proměnami tanečního parketu) a občas se dokonce zdá, že solidně ovládá filmový jazyk (bezeslovná koláž v expozici, solidně načasované fórky). Bohužel v dialozích mu ujíždí nohy do stojky a absolutně se mu nedaří film vygradovat (oba ruští padouchové totiž v jádru stojí celkem za prd). Takže naprosto absurdní příběh, vyvedený stylově jako temná osudová podívaná s dostatečnou porcí nadhledu a nedostatečnou porcí autocenzury. Buď si to jako action junkies užijete naplno (nějak takhle mohl vypadat Max Payne), nebo to v klidu projedete se směsicí pobavení a úšklebků. Ono je to v jádru vlastně strašně tupá psina. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mezi příznivci, a že jich nebylo jistě málo, byl "John Wick (2014)" očekáván .. velmi očekávaně!! :)) Osobně jsem dostal, co jsem čekal a ani o 1% méně či více. Za prvé ještě uvedu - nehulit silnou trávu při sledování filmu - z tohoto důvodu jsem si muse dát film ještě jednou "na čisto" a až potom došel ke kýženému sebeukojení ... :)) Dost srandiček, i když on se ten film nedá moc brát vážně... Můj problém je, že ať akční, tak hororový žánr (a martial arts ani nemluvě!!!!), přeferuji osobně asijskou produkci, takže to, co nabízí tato krásná americká přestřelka bez (konečně !!) amerického patosu, patolízalství. sebeprezentace a reklamy, .. by v asii místo oněch 80% za to, že to je Z-etko (Západ) by proti A-čku (Asii) propadlo o dobrých 40% na zbylých 40 % ... :-/ Ono prostě všechno šlape, žádný velký zastávky, Keanu nemá konkurenci, pšechny odrovnáná za pár vteřin a to vše proto, že mu v den truchlení po smrti manželky ukradl synáček ruského mafiána auto a zabil psa ... Keanu likviduje nepřátele s až uměleckou a "taneční" gracií, kdy se jednoznačně poučil ze choreografie asijské (zejména Japonsko bych řekl - katana souboje), tak stříleček a mlátiček. Osobní souboje, kde nepříide na řadu střelba jsou fajn, kombinují praxi - koukatelné a ladné aikido, judo, jiujitsu ,... prostě přehozy, lámání končetin, páky atd. ... Pistole je ale většinou součástí souboje a tak veškeré konfrontace končí během pár sekund. Otázka PROČ měl Wick takové problémy s jedným vysokým týpkem z ruské ochranky je prostá, je to Daniel Bernhardtnar. 31.8.1965 (49 let) Worblaufen BE, Švýcarsko. Přeborník v mnoha stylech, hlavně kopací techniky a aikido, přehozy atd. Je to skutečný mistr a učitel a Keanu se proti němu v reálu nemůže chytat a na soubojích (jsou dva ..) je jasně viděl, jak se Bernhardt musel držet zpět a moc toho ani nevyužít. Ale to jen detail, který zaujme asi málokoho. Je fajn, že amíci natočili něco bez keců a s kvalitní akcí. Každopádně můj pohled, hlavně po minulém roce, (ono je to rok od roku lepší snad..) míří ku Východu, kde údajně na Východě svítá a to prý na lepší časy ... tak uvidíme. :))) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Superšupa, ktorej veľmi veľa dáva nečakane presvedčivý Keanu Reeves, dojemné osobné veci (pes, manželka), prepracovaný a originálny svet zabijakov (hotel, v ktorom si nemôžete riešiť osobné veci) a predovšetkým drasticky výborné akčné scény. K tomu parádny kasting - okrem Reevesa i super Dafoe, ústredný záporák (a jeho syn) alebo sympaťák z autosrevisu John Leguizamo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za takéto chuťovečky by som nemal problém si v kine aj priplatiť. Keď si prečítate obsah filmu a pozriete sa na hodnotenia, tak si asi pomyslíte, že sa niekde stala chyba, toto je predsa obsah nejakého béčka z kategórie direct-to-DVD. Na prvý pohľad to tak aj naozaj vyzerá a tvorcovia sa za to vôbec neskrývajú, práve naopak. John Wick prináša potešenie tým, ktorí jednoznačne potrebujú aspoň raz za rok tradičnú pánsku akčnú jazdu. Ultimátny vengeance movie, ktorý ponúka vytriezvenie zo všetkých súčasných CGI blockbusterov a prináša skutočnú zábavu, nekladie si servítky pred ústa a nadšene nám ponúka akciu (bitky, prestrelky, všetko pekne brutálne) v plnej kráse. Dej má neskutočný spád, akcia je neľútostná, mega-dynamická a choreograficky vyšperkovaná, až tak, že nemáte čas riešiť jednoduchosť scenára a charaktery postáv sú vám ukradnuté. Minútu od minúty chcete viac, nabažiť sa tej dokonalej akcie, atmosféry a hlavne vystrieľať všetkých záporákov, postaviť sa vedľa Johna a pomôcť mu dokonať jeho dielo pomsty. Navyše som sa pousmial, keď som videl plné kino 15ročných faganov a zaspomínal som si na časy, keď som ja chodil do kina za krásnych 35SK na filmy mimo mojej vekovej prístupnosti. Takže všetci, ktorí ste viac, či menej sklamaní z Expendables 3, chodťe do kina a napravte si chuť! 90%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • Keď k Aurellovi (John Leguizamo) príde Iosef Tarasof (Alfie Allen) na ukradnutom Mustangovi Johna Wicka (Keanu Reeves), Aurello položí pohár s kávou na svetlo auta, ktoré má otvorenú kapotu. Keď však Iosef prvýkrát povie „we own you“, nasleduje záber na Aurella, avšak na aute už pohár chýba. (shomann)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Hodinky Johna Wicka (Keanu Reeves): v niektorých scénach nie je na jeho hodinkách vôbec nič zvláštne. Počas súbojov alebo krátko po nich je na hodinkách ale niečo iné. John má ich ciferník vždy otočený dovnútra. Najlepšie vysvetlenie na tento detail je fakt, že takto predíde nechcenému odrážaniu svetla o ich povrch a tak náhodne neprezradí svoju polohu. Tento trik bežne používajú aj profesionálni vojaci v akcii. (Dr.Moreau)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama