Reklama

Reklama

Nežádej svůj poslední tanec

  • USA Save the Last Dance (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškolačka Sara Johnsonová miluje balet a všechny naděje upíná k přijetí na prestižní taneční školu Juilliard. Zkoušky, které měly být prvním krůčkem k naplnění jejího snu, však poznamená nečekaná tragédie. Matka, kterou Sara přemluvila, aby ji přijela na zkoušky podpořit, zemře při autonehodě, když za ní pospíchá. Zlomená žalem a pocitem viny rozhodne se Sara nadobro vzdát baletu. Navíc se musí po matčině smrti přestěhovat do Chicaga k otci, s nímž si příliš nerozumí. Otec hraje na trubku v jazzové skupině a žije ve čtvrti, obývané převážně černochy. Prostředí chudé velkoměstské čtvrti jen prohloubí dívčiny pocity ztráty a frustrace. V nové škole se spřátelí s černoškou Chenille, která ji vezme pod ochranu, pomůže jí změnit šatník a seznámí ji se svým bratrem Derekem, který sní o tom, že se dostane na lékařskou fakultu v Georgetownu. Pozvou Saru do tanečního klubu Stepps, kde pozná hip hop. A právě jeho prostřednictvím se vrátí k tanci a začne se sbližovat s Derekem, který ji učí pro ni zcela neznámý způsob tance. Cvičí kdekoli, kde je místo a čas. Díky tomu vyvolají po pár týdnech svým vystoupením v klubu nadšení. Derek navíc Saru přesvědčí, že by se měla vrátit k baletu a snu o Juilliardu. Jenže se objeví jeho bývalá přítelkyně Nikki, které se vůbec nelíbí, že jeho srdce získala přivandrovalá bílá holka. A také Derekův přítel Malakai, který se dostal do potíží s brutálním gangem a žádá o poněkud riskantní pomoc. Sara i Derek se musí rozhodnout a je jasné, že to osudově poznamená jejich životy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

dopita 

všechny recenze uživatele

Nástin děje mě moc nelákal a tak hlavní důvod proč sem to rozkoukal byl Julia Stilesová, a doufal sem, že by ňákou sračku netočila. No a první třetina docela ušla, tak sem to dokoukal do konce. Příběh je sice lehce předvídatelnej a poslední třetina trochu drhne, ale natočeno je to docela zručně, takže ty necelý dvě hodiny nebyly ztrátou času. ()

casef 

všechny recenze uživatele

Taneční filmy patří k mým nejoblíbenějším a i přes předvídatelný děj se mi to moc líbilo. V tomto filmu jsem poprvé zaregistroval Julia Stiles a ač mně na roli baletky postavou 2x nesedí, tak jsem si ji od první chvíle oblíbil. Vždy dokázala rozzářit scénu, což mi potvrdila i v ostatních filmech, které jsem hlavně kvůli ní zhlédnul. ()

Reklama

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Sean Patrick Thomas, skvělý herec, ve filmu se mi hrozně líbil i jeho povaha charakter a způsob humoru. Julia Stiles ve filmu hrála úplně obyčejnou holku, co neví nic o lásce. Ale má obrovský talent na balet, Líbilo se mi že Sean Patrick Thomas (Derek) , jí pomohl aby se dál věnovala svému nadání a talentu a aby nezahazovala svojí životní zkoušku. Věnoval veškerý svůj čas aby jí naučil tančit a do baletu dala i něco víc.PŮSOBIVÉ.Dokázal to. Dostala se. Pro mě prostě borec. Co se týče hudby tak se mi velmi líbila zvlášť ke konci. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Ano, je to natočené přesně podle šablony, přesně tak, jak to čekáme. Přesto však tento film považuji za jeden z nejlepších, co kdy byl na toto téma natočen. Možná, že je to i tím, že jsem film viděla poprvé v době, kdy jsem ještě závodně tančila a tanec pro mě také znamenal všechno, s hrdinkou jsem se hodně ztotožnila, zvlášť pokud jde o vztah matka-dcera, proslov Sáry o své matce, potom, co jí vzal Derek na balet mě rozbrečí spolehlivě vždycky, pro mě jde o strašně bolestivou filmovou část, po které chci vždycky svou mamku obejmout, protože já sama bych bez své mamky nemohla dělat nikdy nic. Vím, že asi pustit mi někdo film poprvé v této době, tak půjdu s hodnocením určitě dolů, jenže kvůli mým vzpomínkám zkrátka nemůžu a nestydím se za to, protože tehdy se jednalo o můj velmi osobní snímek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ano, je to nesnesitelně předvídatelné. Stačí pohled a už víte, že se někdo popere, že někomu vadí, že se bílá holka stýká s černošským klukem, že se znovu vžít do role baleríny nebude až tak obtížné. Ale naštěstí se vše dostává do kolejí, které putují zcela jiným směrem, než x-té variace na Prci, prci, prcičky. Sice je nám americké prostředí černošských ghett dosti vzdálené, přesto můžeme sledovat příběh mladé Sáry (Julii Stiles mnozí vyčítali příliš tlusté nohy pro baletní sekvence - ale co), její sny a pády. Sociální téma na dané poměry docela funguje, herecké výkony zrovna tak, romantika nechybí a milovníci hip-hopu si přijdou na své. Taneční sekvence jsou působivé, závěrečná scéna je pak opravdu vydařená!! Rozhodně nadprůměrné romantické drama nejen pro teenagery. Po té předlouhé vlně „vyměšovacích“ komedií díky za něj. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo točit na akademii Mount Assisi, dívčí katolické škole v Lemontu. Když požádali školu, jestli můžou odstranit katolickou dekoraci, ředitel školy je odmítl. (HappySmile)
  • Podle původní verze scénáře žila Sára se svou matkou v Pensylvánii, než se přestěhovala ke svému otci do Baltimoru. Během natáčení se ale tato místa změnila na Lemont a Chicago. (HappySmile)

Reklama

Reklama