Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (202)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem měl pocit jako bych sledoval prvotinu Wese Andersona. Není to rozhodně film pro každého a mnohým může přijít utahaný. Já si ho ale opravdu užil a kombinace dramatu a komedie zde funguje prakticky na výbornou, stejně jako bezchybné herecké výkony. Závěr v nemocnici je dojemný, jako máloco, co jsem za poslední roky viděl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOSTAL JSI PŘÍLEŽITOST, ABYS REÁLNĚ NĚKOMU ZMĚNIL ŽIVOT…“ /// Není to dojemnej romantickej příběh, ve kterým holka s leukémií umírá schoulená v chlapecký náruči. Chce to bejt něco jinýho, ale přesto mám na konci oči plný slz. Snaha o jakejsi neutrální pohled vychází, stejně jako útok na milovníky filmovýho média. (Voni si chlapci totiž vobčas něco natočej…Žádný domácí video, úchyle.) Příběh, ve kterým je Greg odsouzenej k přátelství k umírající dívce, má totiž větší přesah, než jednu nemoc. Navíc jsou ty postavy celkem sympatický… ale abych dal 4*, muselo by mně bejt tak vo 20 míň. (roků samozřejmě) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej v roce 2012 napsal Jesse Andrews, číst nebudu. 2.) Mám dojem, že mi hvězdy nepřály. 3.) Jsem neviditelný, osamělý a nenávidím se. 4.) Thx za titule „blackky“ a „Jitoz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ryzí nezávislárna svým námětem nijak zvlášť ojedinělá, ale hravě a nepateticky pojatá (i když místy na první pohled trochu chladná až odtažitá). Výborné herecké výkony a scénář, který různými drobnými vsuvkami a nefilmovými dialogy dělá film maximálně realistickým. Byl z toho lehce cítit takový ten evropský feeling, což mě u US filmu opravdu překvapilo. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

V polovici filmu si hovorím, že nie, nefunguje to. Nedám sa nachytať na tú hru, ktorú so mnou film hrá. Tvári sa, že je strašne nevšedný a originálny, spolu s množstvom odkazov na filmovú klasiku, to mi nebude stačiť. Ale v momente, keď sa mu podarilo ma oklamať, som si uvedomila, že ma predsa len dostal. Koľkokrát som si hovorila, že by som chcela vidieť film, kde umierajúci nie je veľký hrdina a netvári sa, že je všetko v poriadku. Takže nie, film sa na nič nehrá. Naozaj je originálny a štipku toho klišé mu nemám problém odpustiť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka. Hispterská, účelová a průhledná. Režie se strašně snaží o nevážný pohled na vážnou věc, ale strašně při tom tlačí na pilu, takže je všechno až moc strojené. Plusem je snad jedině to, že se tu nepřekročila hranice vkusu. Co se herců týče, tak Mann hraje ty svoje trouby pořád stejně a i když to není špatný herec, tak mě jeho projev nijak neoslovil. To Olivia Cooke naopak nezklamala ani tady, ale sama to utáhnout nemohla. 30% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • V scéne v školskej jedálni si môžeme na Gregovom (Thomas Mann) vrecku s obedom všimnúť nápis "Rumunský jed – otrava" a neskôr aj nápis "Nemecké peklo – holle". (JOZZZKO)

Reklama

Reklama