Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je všude kolem nás. A to platí i po třinácti letech, kdy se opět setkáváme s oblíbenými hrdiny z dnes již kultovního filmu Láska nebeská. Tentokrát ne o Vánocích, ale na podporu charitativní akce Red Nose Day ve Velké Británii. (vandr)

Recenze (72)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzdy som si prial vidiet nieco taketo. Par minutovy kratas, ktory nazrie po rokoch na postavy z môjho oblubeneho filmu. Bohuzial vysledok je nemastny neslany a hlavne bez jedinecnej atmosfery pôvodnej Lasky nebeskej. Ani o postavach sme nic extra noveho nedozvedeli, kedze len variuju scenky z pôvodneho filmu. A k tomu tu ani nie su vsetky. Absencia Rickmana a Thomsonovej je pochopitelna, ale chýba ich tu ovela viac. Vzhladom na vysledne nekvality tohto kratasa to je ale uplne jedno. Jeho kvalitu by urcite nezvysila ani kompletna ucast vsetkych hercov. Ako zaujimavost to snad niekoho zaujme, ale ako zmysluplny pridavok to vôbec nefunguje. Mozno to mohli radsej rozdelit na seriu minutovych kratasov pri ktorych by kazdemu stacilo iba to, ze na chvilu znova vidi svoje oblubene postavy. 4/10. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská zaujímá v mém žebříčku oblíbených filmů bezkonkurenčně první místo, a to hned z několika důvodů. Domrtě vycizelované dialogy, skvostný britský humor, dokonale zkomponovaný či vybraný soundtrack, selekce britských hereckých klenotů, perfektně zvládnuté propojení jednotlivých příběhů a pro mne jako anglofilku tento film znamená navíc ještě vizuální toulky po oblíbených a často navštěvovańch lokacích a nasátí vánoční atmosféry v mém milovaném městě. Zamícháno a podáváno pravidelně před Vánoci a Mia si chrochtá blahem. Původní film je zkrátka neopakovatelný tím vším výše vyjmenovaným a právě proto jsem se téměř aspergerovsky obávala tohoto krátkého, charitativního pokračování. Jestli něco nemám ráda, pak nucené navazování na filmový či literární počin, který skončil dokonale. Pak jsem ale sebrala odvahu, vzala si papírový sáček na dýchání a stiskla Play... Kupodivu sáček zůstal nedotčen po celou dobu přehrávání a až ve finále byl málem použit na natrávený obsah žaludku při té příšerně sluníčkářské, multikulti propagandě Unicefu a jemu podobných darmožroutských neziskovek, ve kterých mizí horentní sumy rozdělené tak maximálně mezi několik hrabivých zakladatelů a tým, co má za úkol najít a natočit ta nejkukadlovitější kukadla nouplísáka afrického. Ano, bavila jsem se, zvlášť zpočátku, kdy se Britové opět projevili jako kulantní humoristé. Záhy ale křivka začala prudce klesat v přímé úměře k recyklovanosti úspěšného humoru z původního filmu. Ono se není čemu divit - vymyšlení zcela nových gagů by znamenalo brblání skalních fanoušků, že "už to není ono" a přílišná recyklovanost zase, že "tvůrci nevymysleli nic nového a pouze těží již vytěžené". V první polovině se tak podařilo mezi těmito dvěma protipóly pěkně balancovat, v té druhé už bohužel převážil nuceně návazný, šroubovaný humor. A konec to zabil úplně. 3,5 hvězdy, víceméně z nostalgie. ()

Reklama

hekla 

všechny recenze uživatele

Hezká nostalgická vzpomínka, která připomíná, kolik let už od Lásky nebeské uběhlo. Někteří zestárli/dospěli, někteří se téměř nezměnili (Bill Nighy, Rowan Atkinson). A Alan Rickman mi (nejen) tu moc chybí :(. Ale i tak jsem ráda apoň za pár minut s většinou z původní sestavy, trochu jsem se i zasmála (hlavně díky Hugh Grantovi na Hotline Bling - jeho tanec je čím dál lepší!). Ano, originální to nebylo, Red Nose Day Actually si asi moc často pouštět nebudu, spíš to beru jen jako pozdrav po 14 letech než jako film, protože porovnávat to s Láskou nebeskou, to je zbytečné.Tu si budu pouštět pořád a pořád dokola. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Ve slabé chvíli jsem se dnes přes noc koukal (asi po tisícikráté) na Lásku nebeskou a hrozně jsem chtěl poznat ty charaktery víc, takže kromě vystřižených scén jsem actually viděl i tyto červené nosíky a přestože je to spíš nenáročná reinkarnace těch nejpopulárnějších scén, tak občas zahřálo u srdce nejen, kam se tyto fiktivní a de facto nikdy neexistující postavy posunuly, ale též kolik původních herců se jim podařilo sehnat zpátky - včetně třeba moderátora z rádia. U některých, obzvláště u Billa Nighyho je úžasné, jak i po tolika letech zahrají postavu naprosto věrně - včetně chrochtání a škubání. Zamrzí ti, kteří již mezi námi nejsou, v tomto případě nejen proto, že se v této jednohubce již nemohli objevit. Na závěr, děti, malou radu: Nehledejte si na instagramu oblíbené dětské herečky, Olivia Olson je k nepoznání. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Za 15 minút dokázať, že sa človek zasmeje, je šokovaný a aj si poplače. To je podľa mňa celkom úspech. Beriem na vedomie, že to bolo pre dobrú vec a myslím si , že to splnilo túto úlohu, okrem toho, že sa milovníci Love Actually, aj keď bola skvele ukončená dočkali svojho finišu po toľkých rokoch. Radšej skvelých 15 minút, ako dvojhodinovým prepadákom zničiť skvelý film. Zaujímalo by ma, ako dopadol pár Alan a Emma, škoda , že sa Alan Rickman tohto skvelého nápadu nedožil. 5* ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno