Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (269)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší diel zo série Conjuring. Veľkú naviazanosť okrem otca Peréza som tu nenašiel, ale o to tak ani nejde. Ide skôr o to, že je každý spin-off na jedno kopyto a každý film ma rovnakú šablónu. Nastrelí príbeh o duchovi a potom sa tu už len naháňa dokonca filmu, čo ma osobne moc nebaví, par scén bolo vydarených (umývanie vlasov vo vani), ale chce to lepší príbeh. Pár dobrých scén celý film nezachráni. 40% - 2* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem psal, že jeden filmový vzorec je vyčpělý. A pokud bude brát čistě Conjuring Universum, tak tohle je již šestý film. A tenhle koktejl na mě pořád funguje. Nevím čím to, ale ingredience Wana, které namíchal přes asi sedmi lety působí skvěle dodnes. Atmosféru tyhle filmy mají, jiné jsou děsivé víc, u některých je více humoru. Ale atmosféra se jim upřít nedá. I když už to nepíše Wan, tak je rukopis místy patrný. La Llorona na nic nečeká a hned rozehrává příběh o další rodině, které postihne zlo. Vazba na Conjuring Univers je malinká, ale potěší. Mě se tenhle spin-off líbil více než první Annabelle (2014), i když je možná porce strachu srovnatelná. Make-up démona odfláklý není, ale u Nun a tedy Valaka je to jiná úroveň. Za mě bych řekl ok. Lehký nadprůměr, který nedělá ostudu Universu, ale kvalit samotných Wanových filmů nedosahuje. (70 %) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Práca s atmosférou v niektorých miestach slušná. A je to o dve triedy lepšie ako Mníška. Ale stále sa to drží v rovine zaužívaných klišé, ktorých jediným obohatením je ďalšia legenda a jej vysvetlenie. Nie je to zlý film. Ale do nadpriemerných vôd nepatrí. Možno aj kvôli postavám, ktoré nemajú nejakú históriu s ktorou by sme mohli sympatizovať. Bishara straší tentoraz viac ako prízrak. A Patricia Velasquez neuveriteľne zostarla. Kde sa podela tá kráska z Múmie? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dost solidní ženě v černém tady přichází absolutně nezáživná žena v bílém, která dopadla daleko hůř, než jsem čekal. Co stojí za zmínku je celkem slušný nápad nějaké španělské máničky, co topí děti a brečí v koutě, no zbytek podle zajeté šablony a nic nového nepřináší. Lekačky, atmosféra - nula. Herecké výkony a dialogy mi postupem času přišly neskutečně strojené a umělé až hrůza. Napojení do Conjuring světa - nula. Hodnocení podobných filmů je třeba brát s rezervou, protože vytvořit snímek, který by v tomhle subžánru vyčníval a byl lepší, je čím dál tím težší vzhledem ke konkurenci, ale tohle byla tak odfláknutá blbost, že tady rozhodně víc nedám. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednohubka, která se jen vteřinově zmíní o tom, že patří do Wanova Conjuring universa, ale jinak si jde tvrdě vlastní cestou. V rámci žánru ujde, nic nečekejte, lekačky jsou přesně na těch místech, kde byste je čekali, ale NIC víc, žádná další přidaná hodnota tam není. Herci jsou celkem fajn, umí hezky vřeštět, potěší Tony Bra'tac Amendola. V bububaráku prozkoumáme prakticky všechny místnosti až na sklep. Tam se podíváme jen na schody. Bububába je celkem creepy namaskovaná, a potkat jí někde v baráku, tak zdrhám. Jinak režijní nuda a sterilita. 55% BTW opravdu to mělo eRkový rating? To jako kvůli tomu pohledu na černou krev? Ehm... aspoň tam mohli zafakovat... Fakani uřvaný ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení skončilo v listopadu 2017, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • V roce 1986 v Buffalu v okolí San Antonia, žena jménem Juana Marie Leij po několika letech utrpení z manželem, vzala svých 7 dětí a rozhodla se je utopit v temných vodách Buffalo Bayou. Nepřežily dvě děti, při výslechu tvrdila že neměla na vybranou, že její manžel byl agresivní vůči ni a dětem, a taky prohlásila že je sama La Llorona. (ARI50)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno