Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

And The Myth Continue, tentokráte si režii vzal na starost Sly a není to špatné, scénář nedosahuje kvalit prvního originálu, ale stále je kvalitní, tak jako nestárnoucí soundtrack by Bill Conti. Najdeme zde ještě lepší a promakanější trénink, nabouchanějšího a ostřejšího Apolla ve vrcholové formě, ukřičenějšího ale výborného Mika. Druhý díl, dělá čest celé sérii. "Win, Rocky, Win" ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Sehraná parta se opět sešla v plné sestavě, některé scény působily tak živě, až mi připadaly skutečné, např. rozhovor Rockyho s Adrian v tělocvičně jejich domu, když nostalgicky boxoval do pytle a řešili téma box, zdraví a budoucnost. Trojscéna žádost o ruku - svatební obřad - manželská noc - patří k těm nejkrásnějším ve filmu i životě. Možná to bylo víc rodinné než sportovní, ale Sly to tak určitě napsal a chtěl natočit. Že se mu povedl další zaručeně kultovní film, o tom snad nepochybuje žádný filmový fanda. Scény tréninku, běhu městem, po schodech, tvrdý zápas aj. se navždy zapsaly do dějin žánru a opakováním nijak kouzlo neztrácejí. Nikdy později jsem tak sugestivně a otevřeně natočené scény v ringu neviděla, možná proto, že v nich nechal kus sebe přesně v jeho stylu, prosté a na max. Za to ho mám ještě raději a své místo na vrcholu mé TOP si plně zaslouží. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky II těží ze stejného příběhového konceptu jako jeho starší bráška ale prochází mu to s odřenýma ušima. I tentokrát se "Italský Hřebec" utká s Apollem Creedem. Celý film mi přišel tak nějak narychlo "splácaný", dialogy byli nemastné neslané a Sly mi tu po celou dobu přišel jen jako těžce přehrávající herec. Nicméně i přes tyto negativní faktory, když se dotknou boxerské rukavice Rockyho a Apolla, když zazní první tlumené rány, všechnu tu negativní kritiku všechno v tu ránu zapomenete a opět z plna hrdla fandíte Rockymu a kocháte se pohledem na kvalitní box. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Burt Young medzi prvým a druhým filmom výrazne schudol. Keďže začiatok tohto filmu sa začína koncom prvého filmu, boli použité určité uhly kamery a voľnejšie oblečenie, aby Burt vyzeral rovnako mohutne ako v prvom filme. (Pat.Ko)
  • Skladba "Going the Distance" od Billa Contiho mala byť súčasťou soundtracku k Rocky II, ale nikdy sa o tom neuvažovalo. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama