Reklama

Reklama

Chaos

  • USA House in the Middle of Nowhere, The (neoficiální název)

Obsahy(1)

Dvě mladé dívky se vydávají večer na hudební párty pořádanou v místním lese. Rodiče o ně mají strach, ale ony nedbají varování a seznamují se s cizincem stojícím opodál za účelem sehnání nějakých drog. Ten je přesvědčuje, že jim drogy opatří zadarmo, ale že s ním musí kousek pěšky do staré chatrče za jeho kamarády. Dívky nakonec souhlasí, ale v kabině se setkávají pouze se dvěma totálně vyšinutými agresivními muži a jednou stejně tak postiženou dívkou. Od této chvíle začíná boj o holý život, dívky jsou mučeny, přeneseny do lesa a zde utýrány k smrti. Vše vede zejména šílená, brutální a maniakální postava a vůdce bandy jménem Chaos, ze kterého mají všichni strach. Po útoku na dívky se banda chce přemístit jinam, ale narazí pouze na dům u lesa, kde bydlí rodiče jedné z dívek. Ti jsou již polomrtví strachem. Přijímají návštěvníky, protože zjišťují, že jsou to oni, kdo zabili jejich dívky. Podaří se rodičům pomstít krutou smrt mladých dívek na vlastní pěst?
Film měl být původně oficiálním remakem klasiky exploitation subžánru "Last House on the Left (1972). Na poslední chvíli dostal jiný název, ale dějově se jedná skutečně o čistý remake této kultovní klasiky. (Flipnic)

(více)

Recenze (105)

rykardo 

všechny recenze uživatele

Hyper violentní kopie ( záměrně jsem nepoužil slova " remake "..., mezi remakem a kopií přeci jenom shledávám nějakej ten rozdíl ) původního LHOTL ( až na ten závěr samozřejmě :-)) a zároveň exploiter, kterej skutečně předhání originál ( jak už zmínil erl ) v jednej jedinej věci a tou je míra brutality a násilí, které diváka doslova válcuje s každou nadcházející minutou...., to je ale taky to jediný, co žene tenhle flick kupředu, bohužel..., ve všech ostatních aspektech zůstává DeFalcův CHAOS daleko, daleko pozadu za Cravenovým debutem... Abych jenom nekritizoval, Kevin Gage coby Chaos je skutečně hodně uvěřitelnej a dobře ( nikoliv však výborně ) zahranej, nicméně je to hlavně jeho role, na kterej se celej flick veze, všechen ostatní ansámbl, ať už je to celej zbytek naší lůzerský partičky, obě hlavní ženské představitelky/oběti ( o které tady jde především ) nebo povedená dvojka policejních strážníků, jenom herecky přicmrndává a celkově podává výkon, kterej na plný hodnocený zcela určitě nestačí... Málo platný, CHAOS Davida DeFalca mi jenom utvrdil v tom, že LAST HOUSE ON THE LEFT je jenom jeden a k tomu, aby ho někdo někdy trumfnul, je zapotřebí o trochu víc snahy, než jen těch pár decibelů ženskýho vřískotu a umělý krve navíc, jenom proto, že se čepel nože zavrtala o něco hlouběji a rafinovaněji :-):-) Tak nějak 50 % ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Remake Posledního domu nalevo z roku 2009 se mi líbil, tak jsem byl zvědav i na tento počin, zvlášť když jsem ze všech stran slyšel jaká je to brutalita...A jsem teda na plný čáře zklamanej. Nijak extra brutální mi to nepřišlo, spíš uječené, snažící se šokovat, ale v mém případě marně. Film mě tak nudil, že jsem během něj vyřizoval papíry do práce. Za co teda dvě hvězdy? Za Kevina Gage. Ať je jak je, ten chlapík si tu roli užíval a šel z něj strach. Bohužel zbytek nestál za moc až na konec, který někoho mile překvapí. Podruhé to už ale vidět nepotřebuju to si radši pustím výše zmíněnej remake se Sárou Paxton nebo originál. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

TOHLE JE EXPLOITATION!!!!! Naprosto neznámej, okrajovej, nízkorozpočtovej REMAKE (opravdu je to dějově téměř přesný remake!!!!) kultovní klasiky žánrově zakládajícího kultu Last House on the Left (1972). Tento film může také nést název "The House in the Middle of Nowhere". A tohle byl první (podle mne) přímý remake Cravenova díla, i když to bylo nepřímo napodobováno desítkami exploiterů od 70. let. Každopádně, nehledě na podobná dílka, ale hledě na tenhle kousek ... Já jsem zvyklej už na ledacos a mám opravdu v tomto subžánru nakoukáno mraky hrůzných zvěrstev, ze kterých by se běžné populaci zvedal žaludek a trpěli by permanentní depresí... Ale tohle mne opravdu dostalo!! Úplně uzemnilo, zadupalo a ve finále rozstřelilo na vesmírný prach ... Chaos je jmého hlavního záporáka v tomto filmu a je to největší původce zla a ranař, podobně jako byl David Hess v původním Last House ... (1972). Exploitation horrory se vyznačují zejména násilím, brutalitou, ponižováním, sexuálním zneužíváním, znásilňováním, nahotou, sexem tvrdým sexem, krví, vražděním atd. ... Tento film toho na vás vysype tolik, jako by na vás pojízdná míchačka vylila tekutej beton!! A taky se tak budete cítit!! Absolutní syrovost filmu, neuvěřitelný herecký výkon herce Kevina Gage, který hraje sadistického, brutálního ranaře Chaose, absolutně ŠPIČKOVÉ herecké výkony dívčích obětí (jejich řev slyším v hlavě ještě teď ...) extrémní brutalita, násilnosti a zvěrstva, která jdou za hranice běžných exploitation filmů jak 70.tek, tak dnešních výtvorů, tak i asijských šíleností. Ten chlap Chaos táhne celý film, to co provede dvoum mladým nevinným holkám je tak neuvěřitelně syrově, realisticky a zvráceně natočeno, že NEBUDETE vůbec CHÁPAT co se to v tom filmu děje!!!! Tohle je OVER THE TOP EXPLOITATION mého života!!! Napínavý náser, který Chaos rozmaže po zdech a ve finále vám vystřelí mozek z hlavy!!!! Absolutně nedoporučuju divákům s odporem k násilí, brutalitě, násilí k ženám, mládeži do 18ti let ZAKAZUJI (!!!), lidem se slabým srdcem, lidem se slabou a labilní psychikou, a labilním jedincům!!!! Pokud si ale chcete vychutnat jednu z nejsyrovějších napodobenin původního Cravenova kultu, usedněte večer sami u obrazovky a připravte se na tak ohavnou a násilnou jízdu, o které se vám ani nesnilo ... a přitom se běžně děje každou chvíli ...možná pár metrů od nás ... ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi silný realistický film plný ultra-násilí, který i ty nejotrlejší bude chvílemi nutit odvracet oči. Rozhodně je to jeden z nejpovedenějších explotation snímků, který jsem viděl. Po shlédnutí snímku se asi ne-jeden rodič  bude zajímat, jak jeho dítě (děti) tráví svůj volný čas a kde ho tráví. Na jednu stranu by měl být film v trezoru a už by ho neměl nikdo vidět. Na druhou vzhledem k tomu, jací jsou lidi hovada, tak bych se přiklonil, aby se to promítalo ve školách jako upozornění. Když budete hloupí, tak umřete otřesnou smrti v ukrutných v bolestech sami nazí na zemi. 90% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bože ty trapné cancy v úvodních titulcích, že tenhle film je natočený kvůli nějaké osvětě a aby pomohl zachránit lidské životy... Málem jsem se z toho smíchem udusil vlastními zvratky. Každy soudný člověk snad ví, že byl natočený proto, aby si jeho tvůrci namastili kapsu, zviditelnili se jeho "šokézností", a že je určený k tomu, aby si u něj přeleštilo bambus pár deviantů a nebo se u něj trochu zachlámalo pár jedinců s ujetým smyslem pro humor. Já tedy patřím spíš do té druhé skupiny, ale přiznám se, že mě to tedy vůbec ale vůbec nepobavilo. Moderní exploaťák s patinou sedmdesátek, a tím pádem i s neskutečně mizerným scénářem a zoufalými "hereckými" výkony. A s několika zvratkopudnými angažovanými narážkami na bělošský rasismus. No jo, já chápu že je to všechno schválně, záměrně, v rámci ryzosti exploitation žánru, ale mě to zkrátka neba. Popravdě a stručně, je tenhle film dost velká sračka. Jedna slavná bradavka a jinak nuda, nuda, nuda... A navíc má asi ten nejpraštěnější konec, jaký jsem kdy viděl; kdo tohle probůh vymýšlí... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 15. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama