Reklama

Reklama

Vacanze per un massacro

  • USA Madness

Obsahy(1)

Joe Brezzi (Joe Dallesandro) utíká z vězení. Na cestě zabijí dva farmáře a krade jim auto, později se usazuje v jedné opuštěné horské chatě, kde ukryl 300 mil. lir z předchozí loupeže. Bohužel netuší, že sem přijíždí na víkend jeden nešťastně vdaný pár, Sergio (Gianni Macchia) s Lilianou (Patrizia Behn), a spolu s nimi nemravná Paola (Lorraine De Selle), sestra Liliany ,se kterou má její manžel tajný poměr. Joe si počká na vhodný moment, kdy jde manžel na lov, jeho žena nakupovat a mladá sestra zůstává doma. Když se jde nahá opalovat, akce může začít... (Karlos80)

(více)

Recenze (16)

topr harley 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Myslel jsem , že jdu do dalšího klasického rape and revenge a dostal jsem nějaké beztvarou budu o ničem. Přehnané až divadelní akční scény, které nikoho nemohou přesvědčit. Vím, že jistá teatrálnost k filmům tohoto období prostě patří ale co je moc to je moc. Jediný důvod proč se na tenhle kousek dá pořád dívat jsou celkem pěkné herečky a krátká délka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělý italský režisér Fernando Di Leo dle mého názoru tentokrát šlápl trošku vedle. Vacanze per un massacro je velice průměrným „exploitation“, který má do klasického rape & revenge hodně daleko. Nevím, možná to byl jeho záměr, ale paradoxně si pro nás připraví tu nejlepší podívanou hned na začátku, kdy hlavní hrdina (padouch) zabije ty dva farmáře. Zbytek filmu už je totiž dost umírněný, tedy především co se z hororového hlediska týče. Máme zde sice „rádoby“ znásilnění a náznaky psychologického teroru (pokud tedy nepočítám úplný závěr), ale spíš mi přišlo, jakoby se po celou dobu jelo jen na půl plynu a režisér nebyl schopný navázat na svou předešlou tvorbu. V neposlední řadě bych chtěl pochválit i výběr horského prostředí. Nikdy není na škodu, když se děj filmu odehrává na venkově. No a samozřejmě nesmím opomenout hudbu Luise Bacalova. Hororová atmosféra tu však dostávala docela těžké direkty, protože kromě začátku se tu tvůrcům téměř nepodařilo vytvořit potřebné napětí. Spíše bych řekl, že se zde všechny síly soustředily převážně na natáčení erotických scén. Nahota tu byla vskutku všudypřítomná. Vacanze per un massacro si tak bohužel zařadím mezi filmy, které stačí vidět jen jednou, ale to neznamená, že by šlo o vyloženou ztrátu času. 50% ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Umiernený a druhoradý exploit Fernanda Di Lea zo slnečného talianskeho vidieka, ktorého príbeh sa točí iba okolo hlavnej štvorice hercov - Joea Dallesandra (FLESH FOR FRANKENSTEIN, 1973), ktorý sa zhostil úlohy charakterovo podobnej ako David Hess v prelomovom filme Wesa Cravena THE LAST HOUSE ON THE LEFT (1972) a iných jemu podobných; Lorraine De Selle (CANNIBAL FEROX, 1981), na ktorú pripadla úloha Paoly – vzrušujúcej žienky slúžiacej ako nárazový mostík na utlmenie prvej vlny násilia; Patrizie Behnan – do červena odetej sestry Lilian; a Gianniho Macchia – postava Sergia, vášnivého poľovníka a muža Lilian. Druhoradý exploit v tom zmysle, že zneužívanie, fyzický a psychický teror nie je tým prioritným, o čo by sa Joe v odľahlom panstve na úpätí hôr snažil. Po úteku z väzenia mieri na toto doposiaľ pokojné miesto z iného dôvodu. Nepredvídateľná situácia spojená s obavou pred dolapením políciou, následná okupácia statku a voľná blúzka Paoly, komplikuje Joeovi primárny cieľ jeho neohlásenej návštevy. Nezastaviteľný kolotoč osudu preráža cieľovú zástavku úspechu a mieri ďalej. Do pekla! John Travolta sa smeje, Marlon Brando prísnym pohľadom situáciu už len kontroluje. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další z italských exploiterů, který ve své době reagoval na kultovní Last House on the Left (1972) a taky bych řekl, že trochu na Straw Dogs (1971). Film je to docela dobrý, drží pohromadě, herci hrajou dobře a hlavně by k němu patřilo také uvést žánr erotický ... Protože ženská (mužská taky ...) nahota je zde prostě pořád, softerotika v každém záběru. Italská herečka Lorraine De Selle je nahá od začátku do konce (full frontal nudity - bobra nevyjímaje) ... Pěkný pohled. Do toho nějaké to násilí, ale hlavně manipulace čtyř postav jedna s druhou. Trochu mi dělalo problém, že hlavní a jedinný padouch je docela sympaťák. Taky není blbý a umí postavy poštvat proti sobě. Vše se odehrává v jedné cimře a blízkém okolí. Není to nějak extra brutální a násilné, ale není to taky nic pro děti. Na svoji dobu hodně obstojné, s několika silnými, ale několika až trapnými scénami. Za mě ale palec (na ruce ...) hodně nahoru... :-)) ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Fernando Di Leo by vážně kábr a k tomu velice zručný režisér, pod jehož rukami vznikly velice zajímavé snímky z různých žánrů. Důkazem budiž Vacanze per un massacro, které patří do odnože exploitation "horrorů", tedy takových drsnějších thrillerů. Hned na rovinu říkám, že vzor Last House On The Left je pro mě velká a hlavně nudná nafouknutá bublina, která má, bohužel, auru kultovního kousku. To tenhle snímek to je něco jiného. Ten má to sakra spád, pořádný koule a sleazy atmosféru. S ničím se moc nesere a přímočaře si jde za svým! A tak to má být. Hlavní hrdina je správný bad guy a ani ostatní postavy nejsou zrovna modely cnosti. K tomu prďácká hudba, nějaké ty nahotinky a samozřejmě násíli. Zkrátka výborný koktejl, který i přes některé nedostatky musím jen a jen doporučit. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama