Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve vězení s maximální ostrahou vypukne nákaza a infikuje většinu vězňů, návštěvníků a stráží. Z těch se stávají masožravé bestie, které zabíjejí a žerou vše, co jim příjde do cesty. Se zbytkem ještě žijících vězňů se spojí silně vyzbrojená jednotka a snaží se bojovat z hordou hladových stvůr všemi dostupnými prostředky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

hippyman 

všechny recenze uživatele

jelikož mám ve filmech slabost pro zombíky (a že jich tu bylo, fešáků uslintaných) a vězeňské prostředí, možná trochu nadhodnocuju, ale už za ty superhlášky a superšavle prostě pod tři jít nemůžu... obrnit se proti tuposti několika scén a je z toho šedesátiprocentní béčko jak vyšitý. [3. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film od Asylum, kterej jsem viděl. A to je co říct. Sice tu máme dohromady asi osm herců, rozpočet cca dvanáct dolarů a jednání hlavních postav se rovná stařecký demenci proložený alzhaimerem, ale taky tady jsou docela ucházející zombíci, pár dobrejch scén a místama něco jako atmosféra. 50% ()

Reklama

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Asylum je kapitola sama pro sebe. Tentokráte nám byla předložena zombie nákaza v jedné z nejstřeženějších věznic USA.... Co bych Vám dál psal.. škoda textu. U těchto béček a to je důvod proč na ně člověk občas koukne je to občas tak blbé až je to zábavné... Tady to však bylo jen a jen nudné. Pro milovníky zombie filmů, stejně tak jako pro milovníky vězeňských filmů to sledovat může být i smrt... Vše bylo točeno v jakési opuštěné věznici (ne nečekejte od toho napětí!), kde se podařilo zprovoznit ze všech světel jen 8 zářivek a tak chodby a cely tonou ve tmě... Zombie chrchlají jakousi napěněnou černou tekutinu a kapitolou pro sebe sám je příšerný český dabing - hlavně toho všeho řvaní a chrchlání... Jelikož jsem se u tohoto nebavil ani chviličku sorry - ODPAD. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení na ČSFD jsem čekal opravdou megablbost ve stylu filmů Uweho Bolla. Ale o něco objektivnější je spíš hodnocení na IMDb. Do ostře střežené káznice pro největší zločince je přivezen nový vězeň. Ten jeví známky nějaké těžké chřipky. Jenže po určité době začne zvracet krev. Zvrací na koho se jen dá. Na vězně, dozorce i i lékařský personál věznice. Stále víc muklů začíná mít stejné příznaky nemoci jako on. Taky zvrací krev a infikují koho se dá. To trvá zhruba první polovinu filmu. Ale pak přijde to nač všichni čekají. Nakažení vězni se mění v zombíky a jdou tvrdě na věc. Diky své pididélce (bez titulků cca 70 minut) si tento film drží slušné tempo. Velice kvalitní je i kamera. Dalším plusem jsou opravdu povedené masky. Tolik krve a utrhaných údů se jen tak nevidí. Zombie přichází strčí do kapsy co se týče masek většinu italských krváků 70 a 80tých let. O poznání horší je ale epileptický roztřesený střih. A scénář? No všichni pořád někam zběsile utíkají, honí se a žerou co se dá. Kamenem úrazu jsou i dialogy filmu. Filosofování ozbrojenců o smyslu života přede dveřmi jídelny ve které se masakrují dozorci se zombíky moc na místě není stejně jako když se jeden z bachařů ptá nadřízeného jestli může použít hrubou sílu ve chvíly kdy je obklíčen zombíky a jeho kolegové jsou zaživa požíráni. No ale pokud člověk vypne mozek tak se u tohoto filmu se sympaticky střídmou stopáží může docela dobře pobavit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Asylum se pustilo i do zombie žánru a vizuálně to dopadlo docela dobře. Je vidět, že se všichni při natáčení bavili a ztvárnili tyto hladové ohavnosti s náležitým respektem k žánru. Jenomže jak už to u této společnosti bývá, s plnou otevřenost zklame naprosto příšerný scénář a v hraných scénách mimo zombie občas viditelné amatérské herecké výkony. Zkrátka a dobře, dobrý námět ale špatné zpracování. Na tomhle mělo dělat studio, který lpí už na dobrém scénáři a dokáže dát výrobě pořádný rozpočet. Mohl to být lepší biják. Jediné co snad překvapí je zakončení příběhu. Mění typicky zaběhnuté happy endy, ale na celkovou celistvost je to hodně málo. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama