Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Žiadny prequel, ale skôr resp. film odohrávajúci sa paralelne s jednotkou a dvojkou (v televízore dávajú správy o "istom činžiaku"). Hoci je film mierne odľahčený, určite nejde o žiadnu komédiu. Hoci treba dodať, že atmosféra už zďaleka nie je tak temne kvalitná, ako v prvých dvoch dieloch. Hlavná hrdinka fajn, ale na môj vkus príliš nezaujímavá hlavná zápletka. Útok nakazených na svadbe? Skutočne? No... nič moc. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když oznámilo režisérské duo Jaume Balagueró a Paco Plaza, že se rozdělí a každý sám natočí další díl mé oblíbené série REC, byl jsem nadržený jako hydrant. Zřejmě jako každý fanda předchozích dvou dílů, jsem očekával, že se konečně dočkám detailnější rozborky, odkud že se vlastně vzal onen démonický virus, který dal šanci vzniknout dvěma velmi dobrým „zombie“ hororům. Jakožto nepříliš velký fanda tohoto žánru přiznávám, že právě REC série společně s Romerovými díly jsou asi tím jediným, co se mi na něm líbí. Bohužel má očekávání byla až příliš velká a já nakonec spokojený vůbec nebyl. Nebo lépe řečeno tak napůl. Už je mi jasné, kdo z režisérů tahal celou dobu za kratší konec a Plaza mně docela zklamal. Místo prequelu jsme měli možnost vidět jakési volné pokračování, jehož dějová linka probíhala současně s prvním dílem. I to bych dokázal překousnout, jenže jakmile se tvůrce vykašlal na to, co zdobilo jeho předešlé díla a na scéně se objevilo cosi „zdánlivě připomínající komedii“ pocítil jsem jakousi pachuť. Nezbývá mi tak nic jiného, než si počkat s čím přijde Jaume Balagueró. Ruční kamera (přístroj, díky němuž si získali předešlé díly REC mojí přízeň) tu figurovala snad prvních patnáct-dvacet minut a pak se přešlo ke klasice. Samotný úvod byla jedna velká uspávající nuda a protože jsem film poprvé viděl v originálním jazyce (a bez titulků), dostala moje španělština docela dost zabrat. Nezáživné dialogy a dle mého názoru špatný výběr herců (do vedlejších rolí) mě nutil přemýšlet o předčasném vypnutí a udělení čistého odpadu. Naštěstí se posléze o něco zlepšilo, ale i tak jde o nejslabší díl. Ani tentokrát nesmí chybět pořádná dávka akčnosti, kterou od jedničky začali stupňovat. Tentokrát se však do toho všeho přimíchala ještě hutná dávka romantiky a náboženských keců. Co se týká toho prvního, tak tady to bylo ještě v mezích mé přijatelnosti, ale ty duchovní kecy a uvedení zombie do transu si mohl Paco odpustit. Samozřejmě nesmím ani opomenout ony komické prvky, kdy se mělo jednat především o černý humor, ale já se u toho ani jednou nezasmál. Brnění, motorovka a gumovost některých gore efektů ve mně vyvolávali pocit, zda si z toho všeho neudělal Španěl jen obyčejnou prdel. Hodně slabých 50% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

To byla ale taškařice, tahleta svajba! Takže postupně - několik velice dobrých scén, spousta mizerných scén, párkrát se mi i protočily panenky. Jako zombie horor to možná sahalo po průměru. Ale teď - může mi někdo vysvětlit, z jakého důvodu se to jmenovalo REC? Doprdele dyť už to nebylo ani FF. Kdyby se to jmenovalo "Wedding of the dead", tak bych nad tím mávl rukou, ale toto.....ještěže to mělo jen 80 minut, netrpěl jsem dlouho. Tfuj! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby sa ten film volal akokoľvek ináč, povedzme "Krvavá svatba", tak by sa mu určite dostalo spokojnejších ohlasov. Nemyslím si, že to Plaza zbabral, skôr sa vydal úplne inou cestou a nakrútil klasické, ľahko komediálne zombíkovské béčko bez ručnej kamery, a čo je asi najhoršie, bez strachu. Nakrútené je to podľa mňa v pohode, masky sú na veľmi vysokej úrovni, krvi a gore je dostatok, záver potešil. Lenže problém je v tom, že sa to volá REC 3, a tým pádom je divák pripravený na niečo úplne iné. Pretože zatiaľ čo prvé dve časti sú o atmosfére a napätí, toto je čisto len o krvi a zábave. Sklamaný ale nie som, podľa niektorých komentárov som čakal, že to bude ešte omnoho horšie. Vymeniť hlavnú hrdinku, ktorej vypúlený pohľad mi pripadal, akoby bez preháňadla zhebla každú chvíľu, a dal by som s čistým svedomím 4. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama