Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen ve zkratce - značka [REC] měla skončit druhým dílem a talentovaný Balagueró se měl věnovat peckám typu Zatímco spíš. Na čtyřce lze jen stěží pohledat jeho rukopis, takže přidanou hodnotu tohoto filmu vidím jen pramalou. Že nepůjde o žádnou velkolepou apokalypsu, se dalo čekat, ale že nedostanu ani nadprůměrnou hororovou zombies zábavu, to jsem teda nečekal. A na nějaký trapný dějový zakončování série, o předtitulkové scéně a zakomponování trojky nemluvě, nejsem zvědavěj. 45% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Považujme to za ďalšiu z tuctových zombie pakárni, kde sa veľa kričí, strieľa, kuše a seká. Pokračuje to v zavedenej mytológii predchádzajúcich častí ( takže mať ich napozerané je s určitosťou nutné ), ale nijako viac ju nerozvíja. Ono vlastne to ani nieje potrebné, všetci sme predsa čakali len ďalšiu z tuctových zombie pakárni. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola solídna jeba,dvojku mám v top 10 najlepších filmov,na trojku som hneď po záverečných titulkoch chcel zabudnúť a štvrtá časť je ako som tušil jednoznačne po zadu za jednotkou a dvojkou. Pre mňa solídny priemer.Podla mňa loď bol dobrý ťah,jej klaustrofóbické priestory vedia vzbudiť atmosféru a keď tam začnú riadiť zombie tak to musí byť brutálka.Len škoda že je to v tomto filme len na polovicu,lebo boj človeka a zombie nieje využitý naplno a povedal by som že je braný len okrajovo.Ale masky boli fakt slušné spracované.Len príbeh bol totálne jednoduchý a bez žiadnej originality a z velmi chabím scenárom.Tento film mal na viac. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl zapojuje do děje i dosud mimo stojící třetí díl. Setkáme se tu jak s přeživšími z předchozích dílů, tak i se spoustou nových postav. Bohužel se z toho stal takový průměrný vyvražďovací horor, kde šlo napětí do pozadí a spíš přišla krvavá akční řež (oproti prvním dvěma filmům). Filmek se pomalu rozjíždí, efekty jsou naopak hodně povedené. I když je to asi nejslabší díl série, není to špatný na jedno podívání. 60% :) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První REC, to je dnes už taková legenda (zaslouženě), dvojku (všeobecně chválenou) jsem nějak nepobral, trojku (aspoň prozatím) rovnou přeskočil, no a čtyřka... koukněme se na to, jaké příjemné překvapení se nám tu vylouplo. Zahodit všechny připomínky k ději (protože ten je... no, spíš ten není :-) a bavit se u horůrku, ze kterého adrenalin cáká víc než krev z hlavy nakaženého (btw asi nejlepší scéna z celýho filmu, kterak mu tam tu hlavu tak krásně rozjebali- lovely :-). Ono vůbec je čtvrté REC po technické stránce hódně vydařené, tím myslím hlavně hudbu, kameru a celkové vizuální vyznění- moc pěkně se na to kouká. A Ángela Vidal je novodobou španělskou Ripleyovou :-) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama