Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Mrtví se probouzejí a jejich jediným cílem je získat čerstvé lidské maso, kterým se živí. Celou zem zachvátí šílená panika a zbylí lidé zoufale bojují o holé životy. (Interdomino)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

sullafelix 

všechny recenze uživatele

odvtedy čo som videl tento film sa už zmenilo mnoho poslancov v parlamentoch aby nás dostali do ešte väščej brindy ako sme teraz ..ale to nemení nič na veci, že to bol prvý film pri ktorom som sa teda fakt kurevsky nudil ..... fakt sračka ... nevhodne ani pre spoluobčanov postihnutých najťažšími stupňami slabomyseľnosti , ktorým by malo byť teda jedno načo v telke čumia ... použiteľný snáď iba ako prostriedok psychoterroru v Guantanamo na Kube ..za to tá jedna hviezda ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento blábol se často objevuje na nejrůznějších seznamech nejděsivějších hororů. Z vědeckých důvodů bych si přál vidět jediného člověka, která shledává jediný moment z této sračky aspoň trošku děsivým. Jediné, co dovede vyděsit k smrti je strach z toho, že tato 3,14čovina nikdy neskončí. Nejdříve jsem na snímek čuměl s otevřenou hubou a netušil, co se to kurva před mýma očima odehrává a děje. Doteď vlastně netuším, zda tahle sračka je pokračováním něčeho, nebo to má být samostatný film. Úvod byl totiž tím nejdivnějším, co jsem za poslední roky viděl. Nejdříve jakési televizní vysílání, kde žvanili nějací dementi a pak banda retardů v modrém pobíhala po domě a střílela do všeho živého i neživého. Od určitého momentu ani pořádně nevím, co se ve filmu dělo, protože jsem u něčeho tak extrémně stupidního, stereotypního a bezdůvodně zdlouhavého nedovedl udržet pozornost. Tu a tam se někdo hezky rozprskl, nebo mu někdo hezky vykousl kus masa. Naproti tomu je ovšem naprosto dementní ztvárnění nemrtvých, kteří vypadají úplně jako normální lidi, jen chodí pomalu a mají po ksichtě rozetřenou jakousi fialovou sračku. Trapnější Zombie jsem neviděl ani v pokusech o porno horory v céčkových italských sračkách ze 70. let. To byl opravdu vrchol ubohosti. Děj je z kategorie nejsračkoidnějších a každý, kdo u něj udrží 126 minut pozornost, má můj nejhlubší obdiv. Tento film snad vznikl s jediným záměrem - udělat si ze všech diváků prdel. Nic tady nefunguje. Totálně nudný příběh, ubozí herci, atmoféru věčně narušují všudypřítomné komické prvky, které mi nepřijdou jako záměrné, nýbrž jako výsledek čiré neschopnosti. Kolosální sračka a rozhodně jeden z nejubožejších a nejhorších pokusů o horor, jaké jsem za svůj filmově bohatý život viděl. A teď mě omluvte, jdu zvracet. [5 %] ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Znáte to ne - Svět je nakažen smrtícím virem a oživlé mrtvoly se vymknuly kontrole......... Režie a scénář - George A. Romero. Ocenění : Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´80 (USA): Nominace na cenu za nejlepší masky. Golden Screen - Zlatá stuha ´80 (Německo): Cena za nejlepší film. .......Kamera : Michael Gornick. Hudba : Agostino Marangolo, Massimo Morante, Fabio Pignatelli a Claudio Simonetti. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Film se nese v mnohem komediálnějším duchu než jeho akčně/hororový remake a přestože prostředí s pomalu se rozmáhající nákazou a lidmi snažícími se ji zvládnout a vrátit se do běžných kolejí je poměrně zajímavé (zapomeňte tedy na bleskovou apokalypsu z novější verze) a pár scén, převážně se týkajících blbnutí s prakticky neschopnými zombíky, bylo opravdu vtipných, tak jsem se většinu filmu příšerně nudil a od poloviny při něm radši brouzdal na netu, jinak bych asi usnul. Film má jednoduše zbytečně moc natahovanou stopáž (ještě že jsem neviděl prodlouženou verzi) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Romero prostě umí.Je pravda,že Úsvit nedosahuje drásavosti a děsuplnosti Noci oživlých mrtvol (že by to bylo přibyvší barvou?) ,přesto je to velmi kvalitní žánrový kousek s přidanou hodnotou v podobě kritiky konzumní společnosti,která je zde vyobrazená skutečně bravurně.Romero se snažil hrát hlavně na propracovanou psychiku postav,což se mu daří,bohužel za cenu lehké ztráty tempa a trochu přemrštěné délky,část s motorkáři je navíc úplně zbytečná,ale bez ní bychom se asi nedočkali gradujícího závěru.Remake byl adenalinovější a zábavnější,ale tohle dílko praotce žánru rozhodně stojí za zhlédnutí,už jen kvůli své kultovní pověsti,které u mě bezezbytku dostál. 80 % ()

Galerie (74)

Zajímavosti (72)

  • George A. Romero se ve filmu objeví nejen jako režisér v televizním studiu, ale i jako motorkář "Santa Claus". (DivX)
  • George A. Romero si zahrál režiséra v televizním studiu. Asistentku si zahrála jeho manželka. (Chatterer)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama