Reklama

Reklama

Resident Evil: Vendeta

  • Japonsko Biohazard: Vendetta (více)
Trailer 2

Když bezohledný protivník v touze po odplatě vypustí nebezpečný smrtelný virus, kapitán protiteroristické jednotky Chris Redfield požádá o pomoc agenta Leona S. Kennedyho a profesorku Rebeccu Chambers, aby společnými silami zastavili obchodníka se smrtí a zachránili New York. (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než minule, jestli lepší než předminule si nejsem jist. Máme tu tradičně Leona a bonusově i Chrise. Lehce se odkazuje na Racoon City, dokonce i filmoví maskoti (dobrmani) proběhnou. Takže vlastně celkem v pohodě. Ano, ty nekonečné zásobníky bílý do oči hodně a ten souboj 1:1 s pistolemi byl více méně LOL. Jako celek je čím ale moc fajn a v kontextu všeho co pod značkou “Resident Evil” vzniká je to rozhodně nadstandard. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Animace je sice lepší, skoro až pěkná, ale scénář je fakt naprd. Místy až debilní. V jedné chvíli dokáže Chris zmasakrovat desítku zombíků za běhu, o několik scén později jeden proti jednomu se nezvládne trefit. Protože se to zrovna nevidí a protože ještě nedošlo na závěrečnou mutaci, na kterou všichni čekáme. Líbí se mi, že si film vzpomněl na Rebeccu Komnaty-ovou, a gore bylo taky místy výživný, ale ta tupost to prostě velice sráží. Tou mi to připomnělo šestý herní Resident Evil. No a to fakt není dobrá věc. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

V životě mě tolik neštvaly pistole s nekonečnýma zásobníkama a taky nesmrtelní hrdinové, vyhýbající se směšnými chvaty střelbě z nepřátelských stran. Ale jinak celkem dobrý. Krásně animovaný akční béčko, od kterýho když člověk nečeká nový Final Fantasy (přijde mi, že stylem to má k Esenci života hodně blízko!), tak prostě nemůže urazit; minimálně první neakční polovina tolik nebije do očí svou přehnaností. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ze všech animovanejch RE je tohle asi nejhorší díl ačkoliv si to stále aspon trochu drží úroveň a nehraje si to na novodobej Matrix jako hraná série, i když ten poslední souboj k tomu má blízko. Má to pár napínavejch momentů, bohužel převažujou ty hloupoučký a trapný (všechny dialogy). Spousta scén je variace na stokrát viděný momenty v různejch dílech hry takže nečekejte nic novýho, dokonce je tam zase nabušený monstrum jako Nemesis nebo Ustanak (kromě toho že vypadá jak komiksovej Bane z Batmana). Animace je velice kvalitní. Jak zde již bylo řečeno tak to nenadchne ani neurazí, je to prostě jen sled animací z hry kdy brzo asi budete hledat tlačítko na skipnutí. Degeneration i Damnation se dá v klidu zkouknout znovu ale u tohohle dílu si myslim jedna projekce stačí navždy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Capcom si stejně jako Anderson dali se svým dalším přírůstkem pěkně na čas, ale u nich se to dá prominout, protože se převážně věnovali tvorbě dalších dílů v herní sérii. Navíc se mnohem intenzivněji věnují svým vytvořeným postavám, které jen tak ledabyle neodsunují na druhou kolej, jako tomu bylo u filmové série Resident Evil. Tentokrát se diváci kromě Leona dočkají i další důležité postavy Chrise Redfielda. Ten se sice objevil i ve filmu Resident Evil – Afterlife (2010), kde jej ztvárnil můj oblíbenec Wentworth Miller, ale zde ho Paul W.S. Anderson nedokázal nějak efektivněji využít. Japonci stejně jako u předchozích dílů Biohazard: Degeneration a Biohazard: Damnation dokázali kromě zajímavého příběhu vytvořit i slušnou dávku atmosféry, která sebou kromě porce napětí přináší i velice zdařilou animaci. Osobně jsem větším fandou animované série, nežli té filmové. I díky ní jsem se rozhodl, že se přece jenom pokusím získat většinu her Resident Evil, přestože žádný velký „pařmen“ nejsem a nemám na to ani moc čas. Tentokrát jsem si dokázal užít příběh hned od první minuty, protože se na nás valí jedna akce za druhou. Nemrtví i nejrůznější mutanti na sebe nenechají dlouho čekat a hlavně to pěkně odsýpalo. Vzhledem k probíhajícímu ději však musí lehce zkritizovat závěr, protože ten už mě tolik neokouzlil. Přemrštěný finální souboj a kupící se nelogičnosti zřejmě neuniknout vaší pozornosti stejně jako té mé. 60% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Začátek filmu se odehrává ve vile z první hry herní série. (Marlok)
  • Ve druhém díle herní série jezdí Leon v Jeepu a Chrisova sestra Claire na motorce. (Marlok)
  • Příběh se odehrává po hře "Resident Evil 6" a před "Resident Evil 7". (agentmiky)

Reklama

Reklama