Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že absencí starých dobrých zombíků film ztrácí tu správnou hororovou atmosféru. To ale neznamená, že je to špatně. Jelikož se herní předlohy vyvíjí a ubírají jiným směrem, je třeba to promítnout i v animovaných či filmových zpracováních. Pokud někdo tvrdí, že je to kokotina a s hrou to nemá nic společného (viz SeBig), velmi se plete. Dotyčný zřejmě toho nemá tolik odehráno, protože díl od dílu se setkáváme s jiným vývojem T-viru, tudíž i "mluvícími zombies". Krom toho se objevuje spousta lickerů a jejich souboj s tyrantem ke konci filmu nemá chybu. Ale přeci mi do té páté hvězdy něco chybí. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si říkal, že jednoho krásného dne budou "živý" herci minulostí. Nikdo jim nebude muset platit nechutné prachy a nebudeme o nich číst v bulvárech a v podobných blbostech. Jasně... není to zrovna skvost mezi fimy,ale mě se to docela líbilo. Klidně by se to mohlo jmenovat i jinak. Ale chápu,že název "Resident Evil" přitáhne lidi! Možná by bylo super,kdyby byl natočen film ke hře Dead Island. Ty jejich videa jsou úžasná! Vypadá to,že animace bude vládnout světu filmu! 50% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice obstojná akční zombie jednohubka rozšiřující svět Resident Evilu. Navíc se jedná o solidní práci na poli animace a vyzuální stránky filmu, takže celkové vyznění není vůbec špatné. Esteticky to opravdu vypadá peněžitě, žádný levný shit. Akce pěkné, konec je hodně efektní. Příběhově s tím taky nemám moc problém, sice to jde jinam než hra a hraje si to na poli globálnosti, ale zázraky jsem po ději rozhodně nečekal. Tudíž zas tak neřeším. Měl jsem chuť na akčni mutárnu a tu jsme dostal. Pro mě vcelku spokojenost a hlavně je tehle film o dost zajímavější a zábavnější než Andersonův Afterlife a věřím, že i Odveta. Chudší 4*. Jen škoda, že Leonův charakter jaksi není cítit. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Musím říct že Resident Evil: Degeneration mne tehdy dost zklamal, takže jsem od Damnation příliš nečekal. A vida! Najednou to jde. Sice mi tam pár věcí vadilo např. Leonova schopnost dostat se i znaprosto ztracených situací (viz přestřelka v podzemí), mluvící zombies si taky mohli odpustit. Nebýt těhle zbytečností, tak by se tento film absolutnímu hodnocení nevyhnul. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama