Reklama

Reklama

Den nezávislosti

  • USA Independence Day (více)
Trailer 1
USA, 1996, 139 min (Special Edition: 153 min)

Obsahy(1)

Je druhého července, letní den jako každý jiný... dokud bez předchozího varování nepadnou na Zemi obrovské stíny. Otázka, zda jsme ve vesmíru sami, je zodpovězena - během pár minut se životy všech lidí na celém světě změní jednou provždy. Stejně šokující jako samotný příchod mimozemšťanů je i naprostá nepřipravenost světa na události, které mají následovat. Pouhý den po svém nenadálém příchodu se obrovské vesmírné lodě nad největšími městy planety chystají zaútočit. Kam dosáhne jejich ničivá síla, zbude jen pár trosek bez života. Není pochyb o tom, že bude lidská rasa během několika dnů vyhlazena... pokud jim v tom ti, kterým se dosud podařilo přežít, nedokáží jen se svou podřadnou výzbrojí, důvtipem a odvahou zabránit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 097)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Emmerich tam k naší škodě chtěl mít naprosto vše. Jako by chtěl vměstnat zaoceánský parník do krabičky od zápalek, nicméně ve škatulce jeho nenáročných katastrofických taškařic za hodně peněz lze ID zařadit k tomu menšímu zlu. Přesto, na kolena padám a snažně prosím: Obyvatelé vzdálených galaxií, přileťte a vezměte si ho! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Devlin, Roland Emmerich .. Nevím přesně proč, ale mně se TOHLE jednoduše líbí. Co líbí, je to sci-fi nářez apokalypsa!! Téměř špička žánru co se ultra katastrofické vize návštěvy mimozemšťanů týče. Vše zobrazeno v opravdu monstrózním stylu, jak se na takový blockbuster sluší a navíc velice zábavně! Bez dalších debat, jasná stovka. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se svět řítí do pekla a člověk nemá co ztratit, není nad to porvat se s mimozemským sajrajtem a poslat ho do pekel dřív, než pošle do pekel on mě a mojí planetu. Asi tak nějak zareagovala postava Willa Smithe v tomto filmu a divák tak měl možnost viděl strhující biják, který byl od začátku až do konce zajímavý, napínavý a dostatečně nepředvídatelný, takže jsem u něj vydržel celou dobu, aniž bych měl vůbec čas se byť jen na chvíli nudit. Rolandu Emmerichovi zkrátka to ničení naší planety docela jde, a ani tady tomu nebylo jinak. Když tak nad tím přemýšlím, tak vlastně asi ani nemám tomuto filmu co vytknout, byla to katastrofická akční sci-fi záležitost na nedělní večer, která mě dokázala zaujmout. Ale i když jsem vlastně docela spokojený, přesto maximální hodnocení neudělím, a to z toho důvodu, že tohle je prostě klasická komerční záležitost, která divákovi nepřinese nic navíc, jenom ho na nějakých 140 minut zabaví, ale nepřinutí ho přemýšlet, prostě je to jen zabíječ času, který dovolí mé hlavě a mému mozku si odpočinout od reality všedního dne, a z toho důvodu nedávám plný počet, ale čtyři hvězdy jsou taky dobré. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší katastrofický film všech dob. Jsem zvědavý, s čím přijde Spielbergova "Válka světů", ale "Den nezávislosti" se jí bude překonávat jen hodně těžko. Film sice nepřináší žádnou inteligentní hlubokou myšlenku (teda až na pár narážek, jako, když mimozemšťani vyčerpávají jednu planetu za druhou), ale přiznejme si to sami, nikdo nikdy taky nenapsal, že by film tohoto žánru něco takového obsahovat měl. A "Den nezávislosti" si ani na nic takového nehraje. Jde o výbornou zábavu doplněnou revolučními efekty, ucházejícím příběhem a takovým podivným kouzlem, které vám prostě říká, že je to fakt dobrý film. U lidí bych tomu řekl charisma. A to je přesně ta věc, která mi třeba v "Dnu poté" nebo v "Rozpoutaném peklu" chybí. ***Věděli jste, že: Po odpálení atomové bomby David začne vyvádět a převrátí v hangáru několik předmětů. Na jednom z nich - plastovém koši - zespodu svítí nápis "art dept" neboli "oddělení rekvizit".// Děti jednoho z hrdinů (pilota alkoholika) sledují při příletu mimozemšťanů v televizi legendární film "Válka světů" z roku 1953."*** ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já se pokaždé dobře bavím. Film má překrásné efekty, velmi pěkné mimozemšťany a dvojka Will Smith a Jeff Goldblum nemá chybu. Patriotismus a hrdinství mi nijak nevadí, beru to jako něco, co prostě amíci k těmhle filmům používají. A nakonec, kdo by nechtěl být za hrdinu a těm hnusným agresorům tahle nakopat zadek ! ()

Galerie (190)

Zajímavosti (108)

  • Když je cca v 7.-8. minutě filmu záběr na vesmírnou loď, o kterou se rozbije satelit, tak je vidět ohnivý výbuch. Ale podle logiky ostatních scén by se měl objevit pouze zelený záblesk, protože lodě mají ochrannou neviditelnou vrstvu, která k nim nic nepustí. (icewhite)
  • Film sa natáčal v: Los Angeles, Fontana, Windsor (Kalifornia, USA), Blue Ridge (Georgia, USA), New York (New York, USA), Colorado Springs (Colorado, USA), Dallas (Texas, USA), Grants Pass (Oregon, USA), Michigan City (Indiana, USA), Philadelphia a Pittsburgh (Pensylvánia, USA), Sydney (Austrália), Tooele a Wendover (Utah, USA), Socorro (Nové Mexiko, USA) a Washington (okres Kolumbia, USA), ako aj v Keni, Švédsku a na Islande. Natáčanie sa začalo 28. júla 1995 a skončilo 2. novembra toho istého roku. (Arsenal83)

Související novinky

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (více)

Po Ready Player One jde do kin i Armada

Po Ready Player One jde do kin i Armada

04.04.2018

Leckdo se bál, že se z adaptace Ready Player One vyklube brutální propadák. Film už má však na kontě 186 milionů dolarů a měl by s klidem nastřádat půl miliardy, takže Steven Spielberg opět skončí v… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Koncert filmové hudby PFO

Koncert filmové hudby PFO

26.04.2016

Pražský filmový orchestr s dirigentem, zakladatelem a multiinstrumentalistou, Jiřím Koryntou přináší další koncert věnovaný výpravné hudbě nejznámějších hollywoodských filmů už 21. května od 19.00 ve… (více)

Reklama

Reklama