Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po nevydarenom experimente s energiou stratí posádka vesmírnej lode kontakt so Zemou. Ich primárnymi úlohami sa stanú prežitie v nebezpečnom stave, do ktorého sa dostali, a obnovenie spojenia s domovskou planétou. Svojím nerozvážnym konaním ale spôsobili obrovskú katastrofu, ktorá otrasie existenciou celého vesmíru. - No neviem, či toto mala byť paródia na sériu Cloverfield, alebo to tvorcovia mysleli vážne, ale na predchádzajúce časti sa to ani nechytá a v podstate to s nimi ani nemá nič spoločné. Ani 10 Cloverfield Lane na prvú časť príliš nenadväzoval, ale mal aspoň vynikajúci príbeh a silných hercov. Tu je všetko pekne korektne uhladené, takže na vesmírnej lodi má svojho reprezentanta každý kontinent a USA a Velká Británia sú samozrejme reprezentované Afroameričanmi, pretože práve oni sú najväčšími znalcami v oblasti astronautiky. Nesmie chýbať velká porcia digitálnych efektov, aby to celé pôsobilo ešte viac uveritelne a aby bol tohtoročný Super Bowl weekend pre američanov nezabudnutelný. Ale zase sa mi tu dosť vecí aj páčilo. V prvom rade klasicky pekná hudba od Beara McCrearyho. Vraždy boli dosť kreatívne a bolo ich viac než som čakal, takže za celkom solídne tri hviezdy to určite je. P.S. Mnohým divákom sa scény na konci 10 Cloverfield Lane zdali vtipné. Počkajte si na koniec The Cloverfield Paradox a vybuchnete smiechom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale tak prečo nie, rozširovanie mytológie takýmto smerom ma bavilo. Každý z trojice filmov tejto už trilógie je absolútne rozdielny, zasadený do iného žánru/subžánru. So scenárom som ok, samozrejme nejaké chyby by som určite našiel, väčším problémom je skôr spracovanie. Respektíve gradovanie deja, ktoré vzhľadom na potenciál zápletky bolo tuctové a dokonca aj ten záver mohol byť bombastický, lenže záverečná scéna je nakrútená čisto wtf spôsobom a myslím, že primárne môže aj za všeobecné sklamanie z tohto filmu. Ono sa tu totiž prejavila sila rezistencie posledného okamžiku. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to bída. I přesto, že předchozí dva Cloverfieldy nejsou úplná dokonalost dá se na ně koukat a i trochu užít. Cloverfield Paradox ale není vůbec tak zajímavý jako předchozí filmy, je předvídatelnější a nechápu koho napadlo dát za kameru takového patlala jako je očividně Julius Onah. Jsem vlastně rád, že to Netflix vypustil protože mně takové zklamání nečekalo v kině za nějaký finanční výhoz. Tím ale nějaké větší pozitivum v podstatě končí. Takhle to dopadá když se slepé dotačí kvůli napichnutí na něco aby měl film okamžitě úspěch. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Cloverfield série doteď vnášela do žánru něco nového, ať už šlo o formu v prvním, či změnou měřítka v druhém případě. Ale za tímhle horizontem absurdních událostí z jiné dimenze nevidím nic než snahu přiživit se na slavném jméně. Základní chybou, jak už to v příbězích o napadených vesmírných lodích bývá, je anonymita členů posádky, a tudíž naprostý nezájem o jejich další setrvání ve filmu. Scénář si vzhledem k povaze nebezpečí cucá z prstu šokující zvraty, což vás může bavit ze začátku, kdy ještě máte za to, že jde o část plánu, a ne část improvizace čerpající inspiraci z Vetřelce, Sunshine, nedávného Života a bůhvíčeho dalšího. Komické vstupy Chrise O´Dowda sem sice vůbec nezapadají, ale jsou na úrovni, a i to mě utvrdilo v tom, že tomu snímku by bylo daleko lépe jako čisté komedii bez cloverfieldovské nálepky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s názorem, že tato Cloverfieldská série je skutečně velice podivným „úkazem“. Tři filmy, tři rozdílné příběhy a pouze náznaky jisté spojitosti (jejich propojení). Přesto jak Cloverfield tak 10 Cloverfield Lane považuji za vcelku solidní filmy, kterým jsem sám napařil nadprůměrné ohodnocení. Oba byli naprosto odlišné, no a přesto jsem si v nich dokázal najít to „svoje“, co si získalo mou přízeň i obdiv. Jenže tato vesmírná trojka mi bohužel prostě moc nesedla. Kašlu na to, jak moc byla propojena (kolika náznaky) se svými předchůdci, protože je jasné, že tento film (scénář) s nimi původně neměl vůbec nic společného, ale následně došlo k několika úpravám, jenž původní myšlence rozhodně moc nepomohly. A i tak to nebyla žádná sláva. Inspirace jinými filmy byla zjevná, což by mi ještě tolik nevadilo, jen kdyby se tu neobjevila celá řada naprosto uhozených, nesmyslných a hlavně ani ne moc zajímavých (prý vtipných) momentů, které ve své finální podobě byly spíše trapné. Kupříkladu taková ruka jednoho z posádky – ha ha ha to byla vážně prdel. Našel jsem tu však i několik docela zajímavých momentů (scén) – smrt Číňanky patřila k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. Jenže velkou smůlou bylo i to, že atmosféra tohoto filmu byla hodně kolísavá, mnohdy dost nudila, jindy jsem několik minut doslova chrochtal blahem – těchto momentů však bylo velmi poskromnu. Byla tu i celá řada nepřehledných a zcela zbytečných momentů – úplně klidně bych se třeba obešel bez dějové linky, která se odehrává na Zemi s manželem hlavní hrdinky. Prostě bylo vidět, že některé situace tu byly doslova vloženy násilím a tempu příběhu spíše ublížily, než aby mu nějak výrazněji pomohly. Herecké výkony některých jedinců byli taky velmi chabé, takže v tomto případě prostě spokojený být nemůžu. Ač bych rád, tak tomu tentokrát nedám ani průměrné ohodnocení, protože znám celou řadu lepších scifi-hororů z vesmírného prostředí. 40% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Pokud si pustíte původní Monstrum (2008) a The Cloverfield Paradox (2018) současně, přesný okamžik, kdy urychlovač částic zapálí Paradox, způsobí, že se monstrum v původním filmu objeví a projí tak oba tyto vesmíry. (Kailo)
  • Společnost Tagruato, jejíž jméno je vidět různě po celé stanici, spojuje filmy ze světa Cloverfield a figurovala ve virální kampani k předchozím filmům Monstrum (2008) a Ulice Cloverfield 10 (2016). (NiWi)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama